já taky vůbec nemluvím o sólech o doprovodech a věř mi, že existujou doprovodky, které dají zabrat, než se je naučíš
a s Kabátama na mě radši nechoď
nevím, jestli lampa zdůrazňuje chyby víc jako westernka, to by chtělo delší testování. Každopádně na lampě vyniknou (co jsem teda zažil) chyby víc než na akustice
mimochodem jsem to sólo z Unforgivena trénoval i na akustiku a bylo to lepší, než s lampou (podotýkám že to bylo ve stejném období)
ale ja porad nechapu v cem je to kladny, ze lampa zdurazni vic chyby.
westernovka ma ten nejprirozenejsi zvuk, co vubec muzes od kytary dostat. A jestli lampa zdurazni chyby...........
Ja vim, ze jsi asi dal nez kabati, je pravda ze je dobry umet neco navic, ale rozhodne bych takhle kabaty nezatracoval. Bylo tady nekde tema nejlepsi ceska skupina a padali nazvy, co jsem v zivote neslysel.
Proste nezalezi jenom na slozitosti hudby. Ja vim, ze ti timhle neudelam radost, ale priznavam, ze se mi metal nelibi, Neni to tak zas tak hrozny( radsi bych poslouchal mesic metal, nez jeden den hip hop a techno) ale neni to muj styl, ja si rad poslechnu a zahraju napr: Avril Lavigne, Green Day, Kabat, Harlej, Alkehol.... Ale myslim si ze v cechach neni zadna kapela slavnejsi( a tim padem pro lidi i lepsi) nez je Kabat
Protoze jejich hudba se da poslouchat, a myslim si ze nikoho neurazi.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
venca.k píše:ale ja porad nechapu v cem je to kladny, ze lampa zdurazni vic chyby.
westernovka ma ten nejprirozenejsi zvuk, co vubec muzes od kytary dostat. A jestli lampa zdurazni chyby...........
Ja vim, ze jsi asi dal nez kabati, je pravda ze je dobry umet neco navic, ale rozhodne bych takhle kabaty nezatracoval. Bylo tady nekde tema nejlepsi ceska skupina a padali nazvy, co jsem v zivote neslysel.
Proste nezalezi jenom na slozitosti hudby. Ja vim, ze ti timhle neudelam radost, ale priznavam, ze se mi metal nelibi, Neni to tak zas tak hrozny( radsi bych poslouchal mesic metal, nez jeden den hip hop a techno) ale neni to muj styl, ja si rad poslechnu a zahraju napr: Avril Lavigne, Green Day, Kabat, Harlej, Alkehol.... Ale myslim si ze v cechach neni zadna kapela slavnejsi( a tim padem pro lidi i lepsi) nez je Kabat
Protoze jejich hudba se da poslouchat, a myslim si ze nikoho neurazi.
V tom, že ty je pak uslyšíš a nebudeš je dělat
K tomu ostatnímu-To nemusíme rozebírat, jak sám poznáš z následující věty-Ty si nech své Kabáty, Avril, Alkehol,... já si nechám své Yes, Rush, Pink Floyd, ...
Rommy píše:Ježiši To je jako diskuze o tom, jestli na doma stačí kytara za 2 000-protože kvalitní kytaru doma přeci nepotřebuješ, a na koncerty má být kytara za 30 000-protože tam kvalitu potřebuješ... Právě že na domácí cvičení nestačí nějaký sh*t amp, protože právě doma je potřeba slyšet všechny chyby!!Dohady jestli je důležitejší hlasitost nebo kvalita zvuku, jsou, nezlobte se na mě, úplná bejkárna... Až vy "hlasitostkáři"(nemluvím těď úplně o vás všech co rádi tranzistor, to ani náhodou, pokud vám to na co hrajetet vyhovuje, nic proti tomu!Jen poukazuji, proč lampu pro teprve se učícího hráče(třeba mě ) ), na koncertě, tedy opravdu nahlas, v odposlechu uslyšíte ty přehmaty, riffy které "nedýchají", bordel, tedy co to vám unikalo společně s významem kvality, my "lampáři" se budem jenom smát (Prosím vás, berte to s nadsázkou, určitě si nemyslím, že kdo má tranzistor=špatný kytarista )
Já myslím že poznám že jsem udělal chybu i bez apecu....
Rommy: Jestli nepoznas, ze jsi udelal chybu, tak jsi opravdu zacatecnik, s tim nema lampa co delat. Ty si myslis, ze u tranzistoru nepoznas ze jsi udelal chybu? Tak si na to nejdriv zahraj, a pak neco takovyhleho piš ty "lampáři"
To že udělám chybu, poznám moc dobře, kdykoliv a na cemkoliv(i bez toho cehosi ). Jo, jasně že to poznáš, vždycky to je v prackách a ne v ampu, ale můj názor je postavený na tom, že lampa neodpustí chybu vůbec žádnou, kdežto na tranzistoru se sem tam něco shová, a to něco, pak na živém hraní pěkně vyleze.. Na druhou stranu, neber to, jak už jsem jednou říkala, že si myslím, že kdo má tranzistor neumí hrát(ale jak to tak po sobě čtu to tak moc nevypadá..... ), chtě nechtě, to vždycky je v těch prackách a když je kytarista dřevo, tak mu nepomůže vůbec nic
KIWI píše:
Já myslím že poznám že jsem udělal chybu i bez apecu....
Netvrdím, že to nepoznáš, ale dobrý aparát, ti v tomto směru může hodně pomoci a ty chyby, které normálně "jenom" poznáš na tebe přímo zakříčí a donutí tě hrát to správně...Podobně jako španělka, ale u ní je to ad absurdum. A přiznám se, že právě to mě baví, ten nádhernej pocit, když ty chyby, který mi před tím "ani tak nepřišly"(jasně, hrubky a "normální" chyby taky poznám i "na sucho"(na ampu mi připadaj hnusný jestě víc:lol: ), ale mluvím taky o těch úplne jemňoučkých nuancích, které když vyhladíte, tak je to najednou přesně ono..) a aparát/španělka mi je ještě více zdůrazní, v mé hře po ´troše´ cvičení najednou nejsou a já hraju zase o kousíček precizněji...
No já to mám tak, že když udělám chybu tak se ji snažím opravit ať hraju na čemkoli...nemusí to na mě nějak "křičet"...pokud hraješ a nadchybou mávneš rukou že se to tam ztratí tak není o aparatuře ale o přístupu....s tím nemá co dělat jestil hraje na lampu či tranďák...Prostě buď tu chybu odstanit chceš protože to hraješ špatně a nebo ju chceš odstranit protože to vyčnívá...
Jj, tak o tom přístupu s tebou naprosto souhlasím, když je to někomu jedno, tak na to bude kašlat tak jako tak...
Mám pocit ,že se to vyhrotilo na jiné téma(tož přidáme) no pokud někdo chce kvalitně trénovat ,je nejlepší si to nahrát a poslechnout, čili třeba JAM MAN DIGITECH taky stojí skoro 10ku a zaručeně potěší.(trandáky i lampiony-(ky))
Venca.k: já osobně mám rád hrozně moc hudby a metal patří mezi jeden z mých oblíbených stylů. ale třeba miluju grunge, jako Pearl Jam, nebo Alice in chains, nebo nějaký hardrock - Motörhead, Led Zeppelin...
když si oběvíš chybu na tranďáku, můžeš si to začít přehrávat pomalu a pozorně a postupně zrychlovat, žejo...ale co když ji prostě nepostřehneš a uslyšíš ji až na lampě? jasně, tranďák taky neskryje všechny chyby, ale na lampě uslyšíš chyby, kterých bysis na tranďáku nevšim, takže můžeš prostě zase zpomalit a pilovat. A pak to zahraješ celé bezchybně na tranďáku, kvalitní lampě, westernovce... beru to, že ti to prostě nejde pod nos a nenutím tě abys se mnou a ostatníma co to zastávají souhlasil a začal si kupovat lampové kombo nadoma... ale bylo by fajn, kdybys nebyl zbytečně tvrdohlavý a alespoň uznal, že v čemsi máme pravdu a není to úplný nesmysl - lampové kombo na doma je sice vyloženě LUXUSNÍ záležitost, ale na rovinu - když na to někdo má, ať si s těma penězma dělá co se mu zalíbí
Dark Axel píše:Venca.k: já osobně mám rád hrozně moc hudby a metal patří mezi jeden z mých oblíbených stylů. ale třeba miluju grunge, jako Pearl Jam, nebo Alice in chains, nebo nějaký hardrock - Motörhead, Led Zeppelin...
když si oběvíš chybu na tranďáku, můžeš si to začít přehrávat pomalu a pozorně a postupně zrychlovat, žejo...ale co když ji prostě nepostřehneš a uslyšíš ji až na lampě? jasně, tranďák taky neskryje všechny chyby, ale na lampě uslyšíš chyby, kterých bysis na tranďáku nevšim, takže můžeš prostě zase zpomalit a pilovat. A pak to zahraješ celé bezchybně na tranďáku, kvalitní lampě, westernovce... beru to, že ti to prostě nejde pod nos a nenutím tě abys se mnou a ostatníma co to zastávají souhlasil a začal si kupovat lampové kombo nadoma... ale bylo by fajn, kdybys nebyl zbytečně tvrdohlavý a alespoň uznal, že v čemsi máme pravdu a není to úplný nesmysl - lampové kombo na doma je sice vyloženě LUXUSNÍ záležitost, ale na rovinu - když na to někdo má, ať si s těma penězma dělá co se mu zalíbí
Je jasné,že nejde o to,jestli někdo hraje přes tranďák nebo lampu,tedy pokud jde o ty chyby,jak již někdo podotknul,je to o přístupu,vždycky je lepší chyby nedělat...že?
Taky se mi nezdá,že by 5watt lampa za 5000,-byla vyloženě luxusní záležitost na doma,zdá se mi to ještě přijatelné.Já mam 30watt,a jak dobře víme,nejlepší lampovej zvuk je,když sou lampy pěkně vybuzený,a nutno uznat,že vyšťavit si třicítku doma v obýváku na plno,neni uplně košér,ani pro uši a ani pro sousedy.
Proto tvrdím, že mě i 5W lampa přijde dost ... to si prostě v paneláku nevytavíš... jedině do sluchátek s možností stlumení .) pak OK
Uplně super by byla 1-2W lampička v podání něčeho jako ValBee... pěkně 8" repráček, třeba i jedno kanál, pěkně tavit a nerušit lidi o 2 patra vejš, že neuslyšej TV
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
venca.k píše:tak sis to mel natrenovat na akustiku
A jestli lampa zduraznuje chyby vic jak akustika, tak v tom nevidim zadnej prinos.
To ja se nakejma slozitejma solama vubec nezabejvam, k cemu mi bude kdyz budu mit napilovany naky blaznivy metalovy sola, kdyz budu sedet doma na prdeli. Kabati taky nepostavili karieru na perfektnich solech, ale na dobrejch textech a dobry hudbe- i kdyz neni nejak slozita, ale je dobra. Reknete mi, kolik lidi pujde na Kabaty a kolik lidi pujde na metalovej narez, ktery tam budou dve hodiny solovat, normalni clovek to stejne neoceni. Ja preferuju to, abych umel radsi vic jednodussich pisnicek naspamet, nez mit nadrnceny jedno solo, abych to odehral na lampe, podle me to o tomhle neni, ale nadruhou stranu si holt nekdo chce dokazat, ze to metalovy solo uplne presne zahraje. Ale ja mezi ne nepatrim. Jezis, to jsem zase odbocil od tematu.
řeknu ti, že z tohodle příspěvku se mi dělá špatně. nebudu reagovat, protože ke všemu si člověk musí najít cestu sám. i k tomu, aby pracoval na zlepšením svý techniky. posloucháním kabátů a drcením trandáků to nepůjde;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Dark Axel píše:Venca.k: já osobně mám rád hrozně moc hudby a metal patří mezi jeden z mých oblíbených stylů. ale třeba miluju grunge, jako Pearl Jam, nebo Alice in chains, nebo nějaký hardrock - Motörhead, Led Zeppelin...
S tim souhlasim, kdyz na to nekdo ma, at si to na doma koupi, ale ja bych na lampu na doma tech 5w i měl, ale na lampu za 30000 uz bych nemel, jsem jen preci študej chudent
proste je to pro me na doma zbytecny.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
super..a jelikož se tu bavíme o lampě za 5000 a ne za 30 000 tak myslim že to neni finanční záležitost...já jsem člověk co nehraje v kapele tudíš jediný misto kde hraju je doma a chci se prostě zdokonalovat.pochop že mě by byla 100W lampa na h***o.někdo na doma utratí 5000 za 30w v tranzistoru, někdo zase 5000 za 5W v lampách...na doma to málo neni a myslim že 5000 do aparatury neni zas tak vysoká částka u které bychom mohli řict " když už tak ať je to i do zkušebny"... kapelu budu co nevidět zakládat (snad) ale rád bych se učil i doma a musim řict že na mym současnym behringerovi slyšim jen minimum chyb co hraju a to mě celkem štve...ano, patřim mezi ty " metalový blázny" co se učej sóla , složitý riffy a ještě složitější doprovody.proč? chci se zlepšovat.kytara je můj život a nehodlám to vzdát už teď protože mi někdo řekne že nej.česká kapela sóla nehraje.a tay pochop, že když se budeš učit čím dál složitější a solově založeny věci, tak se budeš tak zdokonalovat, že nějakej "akordovej doprovod" pro tebe už nebude tak obtížná záležitost jako dřív...THE END
Ampeg má věci i pro kytary, no a k těm chybám:moc ty lampy přeceňujete(taky jednu mám-15w), tam jde spíše o něco trochu jiného, než o chyby a to o zvuk, aby člověku ten aparát hrál(ano vskutku hrál), tak se musí snažit více jak na tranzistoru, kombo se musí ždímat-a tam se právě ukáže, co kdo umí-tedy i chyby, ale primárně to chyby neukazuje, to je přeci nesmysl, jen vyzdvihne individualitu/schopnosti hráče.
noc33 píše:Ampeg má věci i pro kytary, no a k těm chybám:moc ty lampy přeceňujete(taky jednu mám-15w), tam jde spíše o něco trochu jiného, než o chyby a to o zvuk, aby člověku ten aparát hrál(ano vskutku hrál), tak se musí snažit více jak na tranzistoru, kombo se musí ždímat-a tam se právě ukáže, co kdo umí-tedy i chyby, ale primárně to chyby neukazuje, to je přeci nesmysl, jen vyzdvihne individualitu/schopnosti hráče.
Jo, tohle je charakteristika lamp pod kterou bych se s klidem podepsala, přesně tak to je... Nemyslela jsem to tak že ukazuje chyby primárně, šlo mi jen o to, že je ukazuje víc než tranzistor...