Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od pigdestroyer »

mas polovicni vykon
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Jenom? Mě se zdá jako by tomu najednou přibyly basy... No v každém případě budu muset sehnat lamy.

EDIT: A nemůže se tomu něco stát když to jede tak jenom napůl? Že by to mělo vliv na impedanci nebo tak něco? Myslím si že když ta lampa odešla tak přechodový odpr lamp je dvakrát větší a podle mě to bude mít vliv na celý koncák. Nedojebe se to :?:
mr.a

Příspěvek od mr.a »

hele, nějak jsem to nebyl schopen najít, mohl by jste mi někdo kdo má zkušenosti s BUGEROU V5 poradit v jakém stavu má stand-by, aktuálně to dělám tak, že vytáhnu kabel od kytary a nechám to žhavit..jen by mě zajímalo jestli někdo ví jestli to třeba nestačí dat na 0 Volume
Szarpydrut

Nevím jak to je přesně, ale lépe bys udělal kdybys vytahoval kabel z komba. Některým kombům to funguje jako stendby a pro sicher stáhni volume a vytáhni kabel. Z komba...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mr.a píše:hele, nějak jsem to nebyl schopen najít, mohl by jste mi někdo kdo má zkušenosti s BUGEROU V5 poradit v jakém stavu má stand-by, aktuálně to dělám tak, že vytáhnu kabel od kytary a nechám to žhavit..jen by mě zajímalo jestli někdo ví jestli to třeba nestačí dat na 0 Volume
Vytáhnout kabel z komba a nechat volume na 0.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Když nevíš přečti návod.
Severin 852

Příspěvek od Severin 852 »

Čaute chtěl bych se zeptat: když má aparát možnost přepnutí výkonu např 15W/7,5W, je nutné pro přepnutí použít stand by, nebo stačí dát volume na 0? Jde mě o to co je pro lampy nejšetrnější. Díkec :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nejšetrnější a řekl bych že i dle selského rozumu nejchytřejší, je provádět přepnutí, když je aparát vypnutý...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

No a co v případě že připojuješ dvě bedny každá má 8 ohmů. Mám Peavey VB2 , vzadu dva výstupní jacky a u toho jeden přepínač na 2-4-8 ohmů. Logicky jsou ze dvou beden rázem 4 ohmy ale co na to ten zesík.
JirkaF

http://www.peavey.com/products/browse.c ... 3BVB-2.cfm
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

JirkaF píše:No a co v případě že připojuješ dvě bedny každá má 8 ohmů. Mám Peavey VB2 , vzadu dva výstupní jacky a u toho jeden přepínač na 2-4-8 ohmů. Logicky jsou ze dvou beden rázem 4 ohmy ale co na to ten zesík.
JirkaF

http://www.peavey.com/products/browse.c ... 3BVB-2.cfm
Píše se tam, že ty jacky jsou paralelní, tudíž zapojíš obě bedny a nastavíš 4 ohmy, žádnej problém v tom není...
1/8 + 1/8 = 1/4
1/(1/4) = 4
Die Hard or Die Home
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

Takhle jsem to udělal takže dík za odpověď. Alespoň mám klid že je to dobře zapojený.
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

cau potrebuju radu kamos ma marshala 100W a ten ma lampu v pred zesilovaci no a predevcirem kdyz ho zapl tak se mu zacal zeslabovat a zesilovat (docela citelne nekdy dokonce nehral vubec ) tak sme usoudili ze asi odchazi lampa tak sme ju vymenili za novou ale problem sme tim nevyresili proto prosim o radu cim to muze byt popr. jak vadu odstranit. diky moc preji pekny den :)
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Omrkni kabely a konektory a cokoliv, co je v cestě mezi kytarou a zesilovačem, případně ve smyčce a je to napájené bateriemi.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

Ok diky za radu uvidime jestli se to rozbehne :)
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
Szarpydrut

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli existují lamy zvukově mezi 6L6 a EL34 se stejnou paticí. EL34 jsou na mě moc suché a bez basů a 6L6 jsou na mě moc středové a nemůžu to uklidit na tolik aby se mi to líbilo. a když už to tak moc utlomím tak zvuk ztrácí vlastnost poslouchatelnosi...
A tak mě napadá jestli by nepomohlo vrazit nějaký EQ do efektové smyčky?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Existují... Někdo tu mluvil o EL34 od Tung-Solu, které takovou vlastnost mají.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Szarpydrut

;) paráda a díky :D:D:D

EDIT: :shock: Sakra ale drahé jak prase... Nestačil by ne EQ do smyčky?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

EQ ve smyčce je pořád před lampama. Ano, jisté korekce zvuku samozřejmě nabídne, otázkou je, jestli to bude přesně to, co čekáš. Dokud nevyzkoušíš, nebudeš vědět.

PetrPeter 1975 - 2008
Szarpydrut

Jo jo jsem si toho vědom, ale je to za preampovými korekcemi, tuším, tak by to mělo nějak, dofám že tak, jak chci, takový zvuk, abych byl spokojený a nebo se dupnu přes kapsu a koupím ty Tung-Sol... I když to jsou číny z ruska, ale doufám, že za tolik peněz to bude hrát tak, jak má...
metic

Příspěvek od metic »

Alebo skusit ine repraky?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“