Minikytara
Pravidla fóra
-
John M. William
Minikytara
Slyšel jsem, že existuje kytara v mini velikosti. Tzn. kytara, co můžu hodit do batohu a vejde se tam
Se nudim ve vlaku, nemam co dělat, takže by se to hodilo
. A taky jsem slyšel, že existuje jen skládací hmatník.. Slyšel jste o tom někdo něco? Jaké s tím máte zkušenosti?

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Re: Minikytara
Skládací kytaru teď dělá Furch - http://www.furch.cz/cz/littlejane/radalj11sr.php Je to zajímavé, ale na hraní bych si to nepořídil...to skládání podle mne musí zákonitě dělat neplechu ve zvuku, ladění atd.
Jinak se dělají "cestovní" kytary, např. Cort Earth Mini, Taylor Baby atd., nebo pak úplně minimalistické jako např. Martin Backpacker nebo Washburn Rover...
Jinak se dělají "cestovní" kytary, např. Cort Earth Mini, Taylor Baby atd., nebo pak úplně minimalistické jako např. Martin Backpacker nebo Washburn Rover...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Toho Furcha než by složil a naladil, tak bude na konečnýrocky77 píše:Skládací kytaru teď dělá Furch - http://www.furch.cz/cz/littlejane/radalj11sr.php Je to zajímavé, ale na hraní bych si to nepořídil...to skládání podle mne musí zákonitě dělat neplechu ve zvuku, ladění atd.
Ostatní se do batohu určitě nevejde. Třeba ten Taylor baby hraje hodně dobře, celkem ale dost stojí, a do batohu to nedáš.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
-
John M. William
Ta cestovní kytara mi přijde ideální. Jinak, existuje myslim i něco jako "dětská kytara" se slušným zvukem že?

No mně to spíš přijde jako, že se někdo zbláznil.John M. William píše:Ta cestovní kytara mi přijde ideální.
Pokud je ale priorita "cestovnost", je určitě ideální
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Už se o tom zde psalo - kup si ukulele, nebo madolínu. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Souhlas. Uznávám, že s tou kytarou nemám zkušenost, ale z logiky věci mi to přijde jako nesmysl (z hudebního hlediska - frajeřinka na cesty to jeshoooter píše:No mně to spíš přijde jako, že se někdo zbláznil.John M. William píše:Ta cestovní kytara mi přijde ideální.
U westernovek se běžně dětské (1/8, 1/4, 1/2...) kytary jako u španělek nedělají, za kytary vhodné pro děti bývají většinou vydávané ty zmíněné v mém prvním postu (Earth Mini, Taylor Baby...)Jinak, existuje myslim i něco jako "dětská kytara" se slušným zvukem že?
-
John M. William
Tak díky hi =) Tak já jedu hodinu vlakem, učení neni pro mně a já se prostě nudím nu.. =)shoooter píše:No mně to spíš přijde jako, že se někdo zbláznil.John M. William píše:Ta cestovní kytara mi přijde ideální.

Vem si do ruky 1/2 španělu v nějakém obchodě. Šířka hmatníku se asi bude blížit jumbu (předpokládám) tzn. cca 43-45 mm, krátká menzura, nylonky, malý korpus, ale zabít nudu ve vlaku asi dobrý. Stojí tak kolem 1200,-Kč.John M. William píše:Tak díky hi =) Tak já jedu hodinu vlakem, učení neni pro mně a já se prostě nudím nu.. =)shoooter píše:No mně to spíš přijde jako, že se někdo zbláznil.John M. William píše:Ta cestovní kytara mi přijde ideální.
Chce to na to sáhnout a zkusit. Celá se ale asi do batohu nevejde.
A nebo jak psal Atkins - zkus to ukulele...do vlaku ideální a jako doprovod ke kytaře se to dá taky použít...a zní to hezky...
-
John M. William
Je to ale 4strunné ne? I když.. Bude to mít později větší využití než miniatura akust. kytary. =)rocky77 píše:A nebo jak psal Atkins - zkus to ukulele...do vlaku ideální a jako doprovod ke kytaře se to dá taky použít...a zní to hezky...

Dělají se i 6ti a 8mi strunná ukulele, ale to je v našich končinách vzácnost... Navíc jsou to zdvojené struny jako např. u dvanáctistrunky...John M. William píše:Je to ale 4strunné ne? I když.. Bude to mít později větší využití než miniatura akust. kytary. =)rocky77 píše:A nebo jak psal Atkins - zkus to ukulele...do vlaku ideální a jako doprovod ke kytaře se to dá taky použít...a zní to hezky...
Ale vzpomněl jsem si, že by pro Tebe mohlo být zajímací toto: http://www.dhn.cz/ukulele-6ti-strunne-gl-1-19134
-
John M. William
To vypadá zajímavě, díkrocky77 píše:Dělají se i 6ti a 8mi strunná ukulele, ale to je v našich končinách vzácnost... Navíc jsou to zdvojené struny jako např. u dvanáctistrunky...John M. William píše:Je to ale 4strunné ne? I když.. Bude to mít později větší využití než miniatura akust. kytary. =)rocky77 píše:A nebo jak psal Atkins - zkus to ukulele...do vlaku ideální a jako doprovod ke kytaře se to dá taky použít...a zní to hezky...
Ale vzpomněl jsem si, že by pro Tebe mohlo být zajímací toto: http://www.dhn.cz/ukulele-6ti-strunne-gl-1-19134

- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem vnučce čínskou dětskou kytáru - do většího batohu se vejde ale je to v podtatě polotovar, musel jsem zbrousit pražce a dopilovat ořech. Jako sranda na cvičení do vlaku je to vyhovující.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na to jsou optimální ty cestovní pseudo-kytary se stetoskopem od Traveler Guitars 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008