X3 Live vs. Boss GT-10 ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Tubular
Kontaktovat uživatele:

X3 Live vs. Boss GT-10 ?

Příspěvek od Tubular »

Mam zaujem kupit multiefekt hlavne pre pouzivanie Gitara---->PC---->studiove monitory. Lebo hrat nieco cez rok s GR4 ma uz vazne prestava bavit.. :( Ide mi hlavne o co najkvalitnejsie a nejmenej chemicke simulacie aparatov. Rozhodujem sa medzi Line 6 X3 Live a Boss GT-10. Alebo mam radsej pockat a kupit novy Line6 POD HD 500/400 ? Zatial co som cital fora z roznych krajin, tak Gt-10 ma kvalitnejsie efekty a X3 Live zase simulacie aparatov. Je na tom nieco pravdy? Ake mate skusenosti s tymito multiefektami vy? Ktory by ste vybrali a preco? Styl ktory hrajem sa da vypocut v teme: Zhodnotte nase nahravky, cize Mike Oldfield, Satriani, Orianthi, Fermata a pod..
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: X3 Live vs. Boss GT-10 ?

Příspěvek od Wohma »

Chemicke bude vsechno. Pokud chces co nejlepsi zvuk, kup si Mesa Boogie preamp (treba http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum ) a pouzivej efekty a simulaci beden z pocitace. Lepsi zvuk z niceho nedosahnes a nebude to o moc drazsi nez X3 Live.

P.S.: Bavit se o kvalite modulacnich a dozvukovych efektu u digitalnich multaku (zvlast u tech nejvyssich rad) je diskuze ciste akademicka.

EDIT: ted jsem se jeste koukal a Dany z Boogiestanu ma aktualne V-Twin v racku za 13,5K a Formulu za 14K.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Vsade kde sa pytam, vzdy mi doporucia lampovy preamp. :D Nad lampovym preampom som uvazoval, ale multieffekt mi prisiel univerzalnejsi (aj ked neni to zase lampa :? )v buducnosti ked poriesim kombo, tak multieffekt lepsie vyuzijem ako preamp... No..tazke to rozhodovanie..
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
panedge

Příspěvek od panedge »

Nevím jak Boss GT10,ale já měl GT6 a nevyhovoval mi vůbec.Pak jsem měl Line 6 POD XT live a s ním jsem byl naprosto spokojenej,takže za mě Line6 X3.Boss mi nevyhovoval hlavně při zapojení do Voxe,kdy přes vyplý simulace aparátů stejně nebyl k použití,zvuk to mršilo dost,ať ve smyčce nebo do vstupu.Kdežti Line6 fungoval perfektně,navíc při zapojení do PC má podle mě dobrý simulace aparátů.Jak říkám,mluvím o GT6,nevím jak GT10.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tubular píše:Mam zaujem kupit multiefekt hlavne pre pouzivanie Gitara---->PC---->studiove monitory. Lebo hrat nieco cez rok s GR4 ma uz vazne prestava bavit.. :( Ide mi hlavne o co najkvalitnejsie a nejmenej chemicke simulacie aparatov. Rozhodujem sa medzi Line 6 X3 Live a Boss GT-10. Alebo mam radsej pockat a kupit novy Line6 POD HD 500/400 ? Zatial co som cital fora z roznych krajin, tak Gt-10 ma kvalitnejsie efekty a X3 Live zase simulacie aparatov. Je na tom nieco pravdy? Ake mate skusenosti s tymito multiefektami vy? Ktory by ste vybrali a preco? Styl ktory hrajem sa da vypocut v teme: Zhodnotte nase nahravky, cize Mike Oldfield, Satriani, Orianthi, Fermata a pod..

Tak obecně se dá říct, že Line6 oproti Bossu má lepší simulace aparátů, prostě v dané cenové skupině je to zatím asi to nej (zdůraznuju v dané cenové skupině)
Kvalita efektů je pak hodně subjektivní, protože obě mašiny mají dost rozdílnou filosofii.
Line6 má efekty zásadně jako kopie, simulace známých, existujiích a spíše tak trošku "vintage" efektů. Všechny efekty v Line6 se vždy zakládají a jsou kopiíí některého známeho efektu. To je filosofie Line6. seznam všech efektů v X3 je tady http://line6.com/podx3/effects.html

Oproti tomu Boss a jiní mají prostě nějaký Overdrive, nějaký distortion, noname delay atd atd málokdy se jedná o nějakou konkrétní předlohu. U Bosse bude zřejmě dost efektů přímo ala Boss pedály..

čili je to o tom co chceš za zvuky a možnosti. Jestli chceš nějaké konkrétní zvuky konkrétních efektů, znáš je, víš jak a z čeho je poskládat a vyhovují Ti pro tvé potřeby předlohy v Line6 šel bych do něj.

Jinak se po technické stránce gt-10 a x3 defacto neliší, jsou to přímé konkurenční produkty, oba dual tone, oba usb atd atd
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tubular píše:Vsade kde sa pytam, vzdy mi doporucia lampovy preamp. :D Nad lampovym preampom som uvazoval, ale multieffekt mi prisiel univerzalnejsi (aj ked neni to zase lampa :? )v buducnosti ked poriesim kombo, tak multieffekt lepsie vyuzijem ako preamp... No..tazke to rozhodovanie..
Ono totiz oproti Guitar Rigu 4ce nebude mit jen tak nejaky multak vyrazne lepsi zkresleni, resp. simulaci aparatu. X3 bude mit mozna vice moznosti a mozna i o fousek lepsi zvuk, ale nebude to nic, co by ospravedlnilo nakup za 10K+. Kdezto ten preamp sice nebude tak univerzalni, zato bude zvladat relativne par zvuku na jednicku. Navic pak budes mit jednodussi sestaveni aparatu ne zivy vystupovani, samodomo lampovej koncak se da sehnat za par kacek.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Wohma: Ano, tak to suhlasim. Stale viac zvazujem lampovy preamp. Asi je to lepise riesenie ako dig. multak ktory nikdy nebude zniet tak ako lampa. Celkom sa mi paci Mesa Boogie Studio preamp..
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Ale tiez ma napadla myslienka ist do Eleven racku. Neznie to zle, je to kompatibilne s Pro Tools. A hlavne tam mam vsetko. Ale stale to je len multak a nemam predtavu, o kolkoje to zvukovo lepsie ako Line 6 pod a podobne multaky. Tu to zneje vyborne, dynamicky, cisto a nepride mi to chemicke. :)
http://www.youtube.com/watch?v=trZ23ka33BQ
http://www.youtube.com/watch?v=o2UPdwmf7e8
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Tubular píše:Ale tiez ma napadla myslienka ist do Eleven racku. Neznie to zle, je to kompatibilne s Pro Tools. A hlavne tam mam vsetko. Ale stale to je len multak a nemam predtavu, o kolkoje to zvukovo lepsie ako Line 6 pod a podobne multaky. Tu to zneje vyborne, dynamicky, cisto a nepride mi to chemicke. :)
http://www.youtube.com/watch?v=trZ23ka33BQ
http://www.youtube.com/watch?v=o2UPdwmf7e8
První dojmy z LINE 6 POD HD 500 jsem napsal tady http://www.marshallmalinovsky.cz/news/l ... vni-dojmy/
hot.dog

Příspěvek od hot.dog »

jirikrov píše:První dojmy z LINE 6 POD HD 500 jsem napsal tady http://www.marshallmalinovsky.cz/news/l ... vni-dojmy/
O novom pode HD som sa dozvedel iba pred nedavnom [resp. o jeho priprave].
Momentalne uz dost realne uvazujem nad kupou X3 live hned z niekolkych dovodov.
- funguje ako zvukovka [recording]
- slapadko je vhodne na live hranie
- zapojenie gitary + dalsieho nastroja [gitara/basa/spev] - vhodne do kapely.

O kvalite zvukov sa asi netreba bavit. V tejto cenovej kategorii je to high level.
V poslednom case sa dost diskutuje o AXE-FX, ale tato vecicka stoji asi 2000e, cize X3live za 450e je bezkonkurecna volba.

Zaujimalo by ma priame porovnanie HD s X3 - kvalita soundu, funguje aj HDcko s 2 nezavyslimi signalmi [ma mic preamp a bass efekty] a pod... kedze sam vlastnis aj X3live.
Ako si stoji cenovo HD? Viem, ze je to novinka cize cena bude pravdepodobne dost vyssoka [nieco ako ked vydali PODa za 20 000 SK/CZ].

Temu o PODe HD som tu nenasiel tak to hadzem sem. Vdaka

-----
edit:
thread Line6 POD HD - kytarove-efekty/pod-hd-t21628.html
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Predator

Příspěvek od Predator »

Ja na tvojom mieste si poskúšam novú Tonelab sériu od Voxu - či už malý ST alebo "vlajkovú loď" EX. Tieto modelerové multiefekty majú skutočný lampový mini koncák, simulácia skreslenia teda nie je čistý digitál, ale kombinácia digitálne modelovaného preampu s naozajstným lampovým koncákom rešpektujúcim dynamické nuansy hry. Výsledkom je organický "živý" lampový zvuk, ktorý sa dokonca aj pod rukou správa hodne blízko originálu.

Osobne používam Tonelab ST. Skús si napríklad vypočuť AC/DC zvuk, urobil som krátku ukážku - model Plexi + TS-9.

http://leteckaposta.cz/562136036
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“