Chci prodat kytaru z roku 1971, nemám odhad na cenu.
Pravidla fóra
Chci prodat kytaru z roku 1971, nemám odhad na cenu.
Ahojte, mám doma kytaru z r. 1971, ale spíš už tu jen překáží, je trochu obouchaná, ale stále se na ní dá hrát.
Nevím v jakých cenových relacích se toto pohybuje, prosím, poradíte?
Díky
Nevím v jakých cenových relacích se toto pohybuje, prosím, poradíte?
Díky
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chci prodat kytaru z roku 1971, nemám odhad na cenu.
250,- pokud je v pořádku krk - tyhle kytary opravdu nehrály - bylo to to nejlevnější, co bylo za bolševika k mání.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
Teorge
Jestli to má fakt tak nízkou hodnotu, tak bych to asi zkusil hodit na aukro s tím rokem a možná by se na to někdo chytl 
Asi to tak udělám, také mne to napadlo. Doufala jsem v trochu vyšší cenu, skrze ten skoro archivní rok :-DD
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Archivní rok u akustické kytary by byl tak 1920 a nižší.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Není ta "archivnost" u akustických kytar trochu diskutabilní? Vždy jsem měl dojem, že to nejsou nástroje vhodné k "archivaci", protože zubu času prostě neodolají...Atkins píše:Archivní rok u akustické kytary by byl tak 1920 a nižší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Je diskutabilní - protože masivní desky umírají ale není to zase tak kritické, mám tady kytaru z roku cca 1947 a ta hraje stále velice hezky ale mám taky kytaru z roku 1915 a ta už opravdu hraje spíš jako banjo.
Měl jsem v ruce taky mistrovskou Mettalku z roku 1940 a taky hrála stále velice hezky.
Ale upřímně - u tý překližky z roku 1971 je to faaaakt jedno.
Měl jsem v ruce taky mistrovskou Mettalku z roku 1940 a taky hrála stále velice hezky.
Ale upřímně - u tý překližky z roku 1971 je to faaaakt jedno.
-
woro90-1
Krám. Ale pokud má krk v pořádku, dal bych za ni tak pětikilo. Pokud krk v pořádku není, má hodnotu tak dvou stovek. Ale to je jen cena, za jakou bych ji koupil já, možná se najde nějaký blázen, který si bude myslet, že Cremona Luby z 1971, typ 514 nebo tak nějak (byly jich mraky, já mám 525 z r. '69 a ještě jednu mizernou z r. '72) má to správné "vintage mojo" a zaplatí za to víc. Na čundry je to ideální nástroj, ale pouze pokud je naprosto zdravá a s nízkým dohmatem.
Díky za názory! Uvidíme, ale je škoda o ni zakopávat, i když je to "překližka". 
-
John M. William
Jak už tady padlo, zkus to dát na aukci a možná se na to fakt někdo chytí hi.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
-
charliealpha
Pokud nebydlíš víc jak 50 km ode mne, tak jí beru za odvoz a pivo 
- ...EDGE...
Presne, kde bydlis? Mozna by se mi hodila na "prasarnicky" 
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 9.10.2010 16:06, celkem upraveno 1 x.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Podobnou vec jsem uz mel v ruce
Ovsem s improvizovanou kobylkou (flak dreva s trojuhelnikovym bokorysem a vyrezanejma tak nejak nahodne drazkama - no, nektery struny drncely o ty drazky, ktery byly vyrezany vic nez by mely), s improvizovanym nulakem/orechem (neco na styl kobylky)... a hralo se na to fakt skvele. Myslim si, ze barrecko by na to nezahral ani kapodastr.
Tohle strel za nejaky pivko kamosovi nebo tak, co se rozhodnul naucit hrat. Prvni dva mesice mu to bude stacit, pak to zase posle dal a treba za spoustu let tu bude podobnej thread se stejnou kytarou, co ma ale krasnou historii
Tohle strel za nejaky pivko kamosovi nebo tak, co se rozhodnul naucit hrat. Prvni dva mesice mu to bude stacit, pak to zase posle dal a treba za spoustu let tu bude podobnej thread se stejnou kytarou, co ma ale krasnou historii
Hodně budem někde...
Takovou měla na zdi teta. Výroba 1969. Jako děcka jsme na ni skoušeli hrát. Celé dětství jsem si myslel že žádná čundrácká kytara nejde naladit 
-
woro90-1
Ono to naladit jde, mám tu samou. Musí se jí totiž seštelovat kobylka - je volná, držená na místě přítlakem strun.dalabo píše:Takovou měla na zdi teta. Výroba 1969. Jako děcka jsme na ni skoušeli hrát. Celé dětství jsem si myslel že žádná čundrácká kytara nejde naladit
hehe, tak já to nejprv zkusím střelit, a když se to nechytne, tak zatím bydlím v Praze a můžeme se klidně dohodnout na těch prasárničkách, chudinka malá.,...

- ...EDGE...
Parada 
Jeste se ozvi
Jeste se ozvi
- jeleniste
Hele, tak to pr, podobnou má manželka po strejčkovi a dohmat je v cajku, nehraje moc nahlas, ale když se pošteluje kobylka, tak ladí. Jasně, je to pádlo, ale z těch pádel je to pořád ještě hratelnej nástroj.Atkins píše:250,- pokud je v pořádku krk - tyhle kytary opravdu nehrály - bylo to to nejlevnější, co bylo za bolševika k mání.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.