Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

noc33

Příspěvek od noc33 »

Joo Pardubice, město mé( a mají tam EHX efekty...).Ten Ibanez se mi nelíbí, já bych šel to toho malýho fendera...
uncle sam: revival

Příspěvek od uncle sam: revival »

dostanu z nějaký tý malý potvory do 6tis nějakej podobnej zvuk jako má JCM800. využiju jen zkreslenej kanál. 4istej je mi u.. Higain nepotřebuju, něco jako ten marshall nebo classik... CO by mi z toho mohlo sedět?
Sex Love and Rock'n'roll
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

McYuri píše:2 Maples: ten ampeg má sice možná užasnej zvuk, ale nec jinyho než clean tam nenastavim, co? :roll:
reakce na tohle i zároven na poslední příspěvek - Ampeg J12T je dvoukanál, nemusíš se bát. podívej se pořádně - má volume, gain, master a tone...potom eště tremolo, ale to je skorem na prd:D zkreslení má dobrý, ale ne hi-gain, jako ostatně všechno v týhle kategorii, kromě Vallbee(tak si zkreslení lidi chválej, ale nevim nevim) z Ampega dostanete zkreslení classic rock, jako u JCM 800.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Osobní názor: Před třemi dny mi ořišla celolampová hlava jednokanl bez zkreslení nemam box ale běžel sem s ní do jedný zkušebny kde box je.No byla to krása krásnej čistej a valivej zvuk.Byly sme tam tři kytaristi po chvilce to chtělo změno a zkreslení tak sme před to píchly boss ds-1.Je pitomost před lampu dávat distorsion krabku ale v tu chvíli to bylo jedno, i když sem prnil zvuk tak byl 100x lepší jak na tranďáku...
O den později sem si zas hrál doma na tranďák a říkám si co tomu chybí?Prostě najednou nebyl ten zvuk tak dobrej a to mě začalo štvát tak kdyby se mi podařily sehnat prachy za nějakou dobu tak hned jdu pro valbeee nebo pro něco takovýho abych mol trénovat doma...A nemyslete si že bosse budu pouívat k celolampě budu kupovta lapovej preamp abych měl pořádnej metalovej apec :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
McYuri

Příspěvek od McYuri »

Maples píše: reakce na tohle i zároven na poslední příspěvek - Ampeg J12T je dvoukanál, nemusíš se bát. podívej se pořádně - má volume, gain, master a tone...potom eště tremolo, ale to je skorem na prd:D zkreslení má dobrý, ale ne hi-gain, jako ostatně všechno v týhle kategorii, kromě Vallbee(tak si zkreslení lidi chválej, ale nevim nevim) z Ampega dostanete zkreslení classic rock, jako u JCM 800.
ať se kókám jak se kókám tak to tam vážně nevidim :)

popis:
Celolampové kytarové kombo se zesilovačem třídy A, 15W, lampy 2x 12AX7 a 2x EL84, reproduktor Ampeg Vintage 1x 12". Ovládání: volume, tone, intenzita a rychlost tremola, reverb.

buď su pokrčenej, nebo to tam fakt neni... :roll:
.......::: ENDŽOJ :::.......
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pardon:(spletl jsem si to s Ampeg SJ12T (super jet), který se u nás neprodává:D četl jsem na něj recenzi a byli tam i zvukový ukázky...hrál dobře jako Ampeg R-12R, 50W kombo, co má druhý kytarista...tak bohužel nic :(
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Red Bull - no vidíš, já to říkal pořád. další zasvěcený!
termyx

Příspěvek od termyx »

haleďte ten ibanez to je nějakej higain nebo klasickej rock? :?:
to a to a za chvíli zas tohle
jeux

Příspěvek od jeux »

Jenom nechápu,jaktože nejvíc lidí hlasuje pro toho Ibaneze,máte ho někdo doma?Podle technickejch parametrů,se mi jeví jako nejzašší možnost 5w celolamp.Jelikož má oproti Epiphonovi a i Cratovi pouze 6,5"reprák,kdežto předem zmiňovaní maj 8",nemýlim-li se.Fender má dokonce "pouze" 6",ale předpokládam,že se zvukem na tom bude lépe než Ib.V.B.Myslim že velikost repráku by se mohla na kvalitě zvuku podepsat,i když je fakt,že ten Epiphon tam vůbec neni v nabídce;)
Kytara Jackson DKMG Dinky+Jackson SLS3 Soloist
Laney GH50L,box AXL 412 Rapture
http://bandzone.cz/fan/jocik
jeux

Příspěvek od jeux »

Myslel sem samosebou Epihone Valve Junior např.tady:http://youtube.com/watch?v=K8twAHspOw4
Kytara Jackson DKMG Dinky+Jackson SLS3 Soloist
Laney GH50L,box AXL 412 Rapture
http://bandzone.cz/fan/jocik
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Maples píše:hm:( v levnějších malejch lampách Fender + krabička :D
ne vím! Ampeg J12T:) to je uplně boží aparát, nejen vzhledem kámo;)

http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... t-1080.php

za aparáty Ampeg bych dal ruku do ohně. Je to jedinej aparát, kterej hraje tím způsobem, že přijdeš, zapíchneš kytaru a je uplně jedno, jak jsou nastavený korekce, prostě to hraje bombově ve všech případech. a tak to má být! :roll:
Skoda tech korekci u toho Ampegu -> nejsem zastance kroutitka "Tone" :?
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Hele kuci, co byste mi poradili na doma? Na nejakej ten metal (hutnej USA zvuk), nejakou tu lampu... :idea: :?:
Alternative Metal
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hmm tomu říkám doslova otevřená otázka.) samosebou začnu několika provařenými značkami na metal :twisted:
Mesa/boogie, Engl, Hiwatt, Soldano (ani nemluvě, kombo jsem nikdy neviděl) a eště Rivera. Vyškrtneme-li všechny předražené, zbyde nám jedině Engl. Nové kombo - http://www.musiccenter.cz/Engl-E320-Kyt ... omba:17199

cena se zdá zezačátku vysoká, ale věř mi, že použité kombo Engl, třeba starší Thunder se vleze bohatě i pod 20 000;)
podle mě jediná dobrá volba na metal v kombu a rozumné ceně
pochopitelně jde hrát i s levnějším kombem a krabičkou, ale doufám, že ti jde hlavně o čistý lampový metalový zkreslení a to je bohužel problém, protože levný lampy jsou hlavně na jemnější styly, tvrdý lezou do peněz.
(mohli jste si všimnout, že vůbec neberu v potaz Peavey VK...ale dyt mě znáte. a jinak by se zeptal jinak - hodí se VK na metal?) :idea:
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Heh, ale kolega se sháněl po nějakým malým ďáblíku s rohama... lampa tak 5W s brutálním zkresleným zvukem :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

eh. sakra. nadoma:D tak nic
rider8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rider8 »

hey to je strašný co tady řešíte, docela se u toho směju:D některý hlášky fakt drsný....
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to jsi myslel jak ty jeden koňopse chlupatej? :twisted: :wink:
rider8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rider8 »

kdo je u tebe koňopes ty machírku.....tak třeba hádat se o tom, že na lampě jdou poznat víc chyby než na tranzistoru a do toho motat kabáty a metalový sola, to mě přijde komický....
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Maples píše:eh. sakra. nadoma:D tak nic
Ale i tak, dikes, na toho Engla se podivam ! ;)

EDIT: ty jo, vazi prej jenom 13kg !!! :shock: se divim... ale vypada zajimave - ikdyz 26,000 je fakt hodne. Mno mozna zatim pujdu spis do neceho jako VK :twisted: :lol: (nekamenujte me ;) sem proste hloupej... :lol: )
Naposledy upravil(a) JanSpilka dne 6.09.2007 12:47, celkem upraveno 1 x.
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

rider8 píše:kdo je u tebe koňopes ty machírku.....tak třeba hádat se o tom, že na lampě jdou poznat víc chyby než na tranzistoru a do toho motat kabáty a metalový sola, to mě přijde komický....
Nektery prispevky treba brat s rezervou ;)
Alternative Metal
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“