Ladění

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Lisak281

Ladění

Příspěvek od Lisak281 »

zdravím všechny a obracím se s pomocí.... všiml jsem si že mi ve vyšších polohách pouze na jedné struně neladí tony. Na struně D ...když jdu do vyšších poloh tak se to nezhoršuje ale je to o kousek pod tónem (ladička). Ostatní struny ladí i vy vyšších polohách takže mi je to zahadou ...není to uchem aspon teda mým zase tak moc poznat ale když se na to soustředím vadí mi to děkuju všem za podnětné názory:)
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Re: Ladění

Příspěvek od Paparatzzi »

A ptáš se na něco? možná by pomohlo nástroj seřídit a o tom tu je dost takže hledej:)
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Seřiď si oktávy ;)

EDIT: tady je jak seřídit kytaru, u baskytary je to podobně
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html

Pokud si na to nevěříš, zavez si to k nějakému kytaráři :
kytarari-opravari-a-zvukari-f53/
Lisak281

Příspěvek od Lisak281 »

Díky moc trochu jsem to zkoušel poštelovat ale jedna struny mi vždycky v oktávách neladí musím to dát kytaráři no:)
heczis

Příspěvek od heczis »

Lisak281 píše:musím to dát kytaráři
Dej tomu sanci. Poradne promysli, jak ma ta struna kmitat, a jak se to steluje. A kdyz uz za nekym pujdes, aby ti to udelal, tak si nech poradne vysvetlit a ukazat jak na to. Hrac by si mel serizovat nastroj sam. Je to oboustranny: Vis jak hrajes a podle toho si seridis nastroj. Zaroven tim zjistis spoustu veci o tom, jak nastroj funguje, coz pak muzes pouzit pri hre.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

heczis píše:
Dej tomu sanci. Poradne promysli, jak ma ta struna kmitat, a jak se to steluje. A kdyz uz za nekym pujdes, aby ti to udelal, tak si nech poradne vysvetlit a ukazat jak na to. Hrac by si mel serizovat nastroj sam. Je to oboustranny: Vis jak hrajes a podle toho si seridis nastroj. Zaroven tim zjistis spoustu veci o tom, jak nastroj funguje, coz pak muzes pouzit pri hre.
+1
Lisak281

Příspěvek od Lisak281 »

nejde o to že bych si neuměl nástroj seřídit...ale jde o to že už si nevím rady ....a navíc mám strach že bude nějaký křivý krk a tomu já už vubec nerozumím víš co:)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak máš staré struny? Jestli jsou půl roku staré tak si kup nové a půjde ti to seřídit
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
ZZ5

Příspěvek od ZZ5 »

Zdravím...chtěl bych si basu naladit CGCF, ale to F nemůžu zaboha naladit...už mě to docela s**e :D poraďte kdyžtak někdo prosím
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V čem je problém? Buď to vezmi přes ucho a nějaký referenční tón, nebo prostě vezmi chromatickou ladičku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

ZZ5 píše:Zdravím...chtěl bych si basu naladit CGCF, ale to F nemůžu zaboha naladit...už mě to docela s**e :D poraďte kdyžtak někdo prosím
Zrovna to Fko? :D Kdybys nemohl naladit co to spodni C, tak nereknu, ale podlodit Gcko o ton by jit melo... v cem je konkretne problem?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
ZZ5

Příspěvek od ZZ5 »

Ladičku mám...já ani pořádně nevím v čem je problém...pořád ladím, ladím, naladím všecko možné, jenom ne F :D chci si basu naladit tak, jak ladil basák System of a down v letech 97-03...no nic..idu ladit dál :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A to máš jako problém na té ladičce naladit tón F, nebo ti to přijde pořád o pár centů vedle nebo v čem je prosím tě problém? Ladění o jeden tón vedle není žádný problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ZZ5

Příspěvek od ZZ5 »

Na ladičce mám problém naladit ten ton...to je je ten problém :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak ji zahoď a kup si nějakou ladičku, která opravdu ladí.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“