Mě ani ne, bydlí jinde, nestará se.. Mi přijde jako nájemná síla, mu pošlou co má hrát a on přijede, zahraje odjedecerfotoc píše:tak tak...třeba to, že vůbec neví jak meshuggah skládají hudbu a podobně...to mě docela zarazilo
Meshuggah
Re: Meshuggah
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já mám takový pocit že přesně to on totiž je... obvykle se otiž ani nevyskytuje na promofotkách, čili mžná není oficiálně členem kapely? netuším
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ten bicman je opravdu sakra přesný Haake je snad nejlepšé metalový bubeník co kdy byl....ale ben basák mě trochu štvě přijde mi spíš jenom takový přiležitostný hráč....Nero píše:Přesně, jako budiž to, že nepoužívají metronom (třeba je bicman přesný jak stroj), ale to jeho absolutní nevědomí o tvorbě hudby, to je fascinující...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Nejlepsi metalovy bubenik co kdy byl? To bych rozhodne nerekl, je to dost subjektivni.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Však z pohledu DirXe mě vůbec nepřekvapilo, že to prohlásilcerfotoc píše:Nejlepsi metalovy bubenik co kdy byl? To bych rozhodne nerekl, je to dost subjektivni.
K tomu basákovi - jako fajn, klidně ať je příležitostný, ale prostě u hudebníka z kapely takovéto úrovně bych očekával poněkud profesionálnější přístup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jiri.polasek
mě naopak ten jeho přístup připadá ryze profesioální. Dělám to, co po mně chtějí a dělám to přesně, navíc efektivně (žádné zbytečné zkoušení přes rok, nacvičím to až mě zavolajíNero píše:očekával poněkud profesionálnější přístup.
Spíš bych o klasifikoval jako "neosobní" přístup, ale kupodivu to funguje ... možná je to tím, že jsou to Švédové ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak snad vím, jak ladím...Můžeš trochu přiblížit, jaké vlastně používáš ladění?
Ok, rozdělme to podle písní na „sedmistrunné“ a „osmistrunné“ songy. V těch osmistrunných mám naladěno oproti klasice o půl tónu nahoru, takže F A# D# G# a v osmistrunných o půl tónu dolů, tedy Eb Ab Db Gb. V obou případech mám stejně naladěnou spodní strunu na A#... sakra... snad to teď říkám dobře...
Hrát v kapele a A) se nepodílet na procesu skládání a B) ani nevědět, jak to probíhá - to mi přijde fakt divný. Pokud teda vyloženě nevystupuje jako profesionální zaskakovač a nájemný baskytarista... Nevím, jako člověk, co se tím živí a umí to dělat bych měl větší ambice než jen hrát to, co mi někdo předhodí.Jak v Meshuggahu probíhá skládání hudby? Kdo je autorem a jak dáváte skladby dohromady?
Opravdu nevím, nejsem účastníkem procesu skládání hudby. Co vím, tak kluci používají počítače, něco programují...
a nakonec
To člověka fakt dostane - každýmu malýmu capartovi s jakýmkoli nástrojem se vtlouká do hlavy to, že základ je hrát dle metronomu...Toto léto jsme začali používat metronom a pravděpodobně jej budeme využívat nadále.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jiri.polasek
Nevím, když jsem na zkoušce půl roku nebylTak snad vím, jak ladím...
No, tak nevím, ale nepřijde mi to jako úplně neběžný způsob. Co vím, tak u některých hodně známých kapel, kde se na skládání podílí primárně jeden člověk , probíhá "fabrika" skládání. Autor pošle ostatním kostru, kytarista např. nahraje doma svůj part, pošle zpět 2 -3 verze, autor si to v lepším případě vezme, nebo z toho udělá něco úplně jiného a kytarista se to pak zpětně musí naučit, pokud je to live hratelný, pokud ne, nahradí to pro koncerty něčím jednodušším
Zkoušek se udělá jen pár před počátkem šňůry.
Prostě továrna, kde se dělá výsledný produkt. Neříkám, že se mi to líbí, ale chodí to tak.
Prostě továrna, kde se dělá výsledný produkt. Neříkám, že se mi to líbí, ale chodí to tak.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
- jiri.polasek
Dalším faktorem je třeba i to, že "úplně jednoduše" lidi nemusí mít potřebu bydlet na stejném místě jen proto, že hrajou ve stejné kapele...
To je prostě borec, jako kráva!
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.