Jackson nebo Cort?
Pravidla fóra
Re: Jackson nebo Cort?
Podle toho co sem si o tom spětně přečet tak kytary cort niších tříd a věčina značek,několik lidí přirovnalo k loteriji, a pověčinou k tomu dovavali něco v tom smyslu že aby si koupil kytaru a měla všechny díly dobré neříkam vyborné ale dobré je za tu cenu nemožné, že je to skoro zázrak, ted se tu bavim o levnější samozdřemje že každá kytara je kus od kusu jiná ale přece za 7 000 nemužete sestavit kytaru aby byly všechny komponenty kvalitní a něakou dobu vydžely, Dvojzvratné tremolo Floyd rose co sem viděěl stojí okolo 4000 a vic jenom kvalitní tremolo, ted si vemte dřevo, snimače, mechaniky, zamky, vnitří elektronika, + zaplacení všech lidí co na tom dělali. Kolik si myslíte že na tom ojebají součástek aby snížili vyrobní náklady.
http://kytary.cz/floyd-rose-fl-frt-200-b/HN094558/ dokonce za 6 000
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a kolik si myslis, ze jsou vyrobni naklady na kytary kdyz odectes cenu za znacku?
ale nikdo se tu nehada o tom, ze za 7k nejsou kytary odpovidajici sve cene..(vetsinou)
ale nikdo se tu nehada o tom, ze za 7k nejsou kytary odpovidajici sve cene..(vetsinou)
To zaprvé, a taky se nemůžeš ohánět cenami pro běžbé spotřebitele, firmy, a vůbec tak obrovské mají všechny díly za pakatel, navíc v licencích, nebo svoje, prostě kdyby to neneslo tak to nedělají. A to, že za značku cort se neplatí je už pěkných pár let blbovina.McKozias píše:a kolik si myslis, ze jsou vyrobni naklady na kytary kdyz odectes cenu za znacku?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mira: vpodstate tu chces rict, ze za 7k nebude kytara s origo floydem z honduraskeho mahagonu a diamantovymi potaky..ale myslim ze todle je snad jasna vec ne.....ale taky si myslim, ze i levnejsi kytary dokazi nejakym zpusobem obstojne hrat a fungovat, ikdyz je tremolo licence...jak sem psal nekolikrat, ja mam pitomou X6 s pitomym floydem s cort licenci a drzi jako cert...to ze ma nekdo v rukach nasrane nebo ze natrefil na vylozene vadny kus....to se stava i u kytary za 50k
A co tím chtěl básník říci? Že si má nováček připravit na kytaru tak patnáct tisíc, aby se na to dalo hrát? Proč? Spousta levných kytar vydrží roky, přičemž vystřídá X majitelů. Sem tam se jí chopí kytarář, něco srovná, něco vymění a kytara funguje dál.Míra píše:Podle toho co sem si o tom spětně přečet tak kytary cort niších tříd a věčina značek,několik lidí přirovnalo k loteriji, a pověčinou k tomu dovavali něco v tom smyslu že aby si koupil kytaru a měla všechny díly dobré neříkam vyborné ale dobré je za tu cenu nemožné, že je to skoro zázrak, ted se tu bavim o levnější samozdřemje že každá kytara je kus od kusu jiná ale přece za 7 000 nemužete sestavit kytaru aby byly všechny komponenty kvalitní a něakou dobu vydžely, Dvojzvratné tremolo Floyd rose co sem viděěl stojí okolo 4000 a vic jenom kvalitní tremolo, ted si vemte dřevo, snimače, mechaniky, zamky, vnitří elektronika, + zaplacení všech lidí co na tom dělali. Kolik si myslíte že na tom ojebají součástek aby snížili vyrobní náklady.
Podle toho, co tu občas čtu, tak za 60 tisíc lze taky sehnat kytaru, co nehraje. A člověk se ani nemusí zvlášť snažit.
A k Cortům:
Myslím, že majorita vlastníků nástrojů Cort tady s nimi je nebo byla spokojená. Můžu se hrdě počítat mezi ně. Po dvou letech - pražce lehce vyleštěné, mechaniky v pořádku, kobylka v pořádku, krk drží, lak drží.
Netvrdím, že se nedá za ty peníze sehnat lépe. Tvrdím, že se za ty peníze dá sehnat mnohem hůře.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
to tady nikdo netvrdí ale ja mam taky doma pořád svoji první el. kytaru protože už k ní mam něaky vstach a taky bych ji musel prodat skoro za darmo protože je to kytara behringer el toro upe nic ale hraju na ni do dneška pohrabal sem se v ní několikrat sam několikrat rozebral. dokonce se mi povedlo ohovlovat imbusem matici spěry krku a pořád na ni hraju člověk muže prakticky hrat na cokolik pokud mu to vyloženě nevadí. Ale ja říkam že je vždycky lépe zainvestovat více, že je věčí prabdě podobnost že nebude muset shanět nové díly nebo lítat furt po nástrojářich. Samozdřemě že se sejdou dily a levné kytary drží 25 let vymění několik majitelu několikrat se přepražcuje a je to pořad zlatičko . nejlepší je vyučit se houslařem nebo přímo kytarářem a udělat si i sam pokud je člověk zručny .

IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Zřejmě své mínění o levných kytarách zakládáš na zkušenostech s Behringerkou, která asi spadá to té kategorie "za ty peníze dá sehnat mnohem hůře".
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Ja už ani neřešim co je zač po třech letech skoro denodeního hrani si na ni zvykneš celekm hodně i když mezi tim bylo par jinych ele.kytar a akustik a španěl . ikdyž je pravda že ted hraju 95% na ibanez zbytek na akustiky a behringerku ale prostě říkám kdybych už tehdy poprvé zainvestoval více tak sem nemusel řešit reklamace broušení pražu atd. podle mě je nejrozumnější cesta bud si kytaru udělat sam, což moc lidí nezvládne. Tak zase na druhou stranu do první kytary nacpat co se dá a jenom si ji postupem času upravovat a dotvářet k obrazu svému

IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je tu majorita vlastníků Cort a i to, že jsou převážně spokojeni, má své opodstatněníBummer píše: Myslím, že majorita vlastníků nástrojů Cort tady s nimi je nebo byla spokojená.
Když se podíváš na vývoj trhu, je všechno jasné...
Před pěti lety jsem kupoval první kytaru. Značka Cort měla pár kousků v music city, začínaly na 7,8K, končily u 16tis. Asi bych si jeden koupil, kdyby se poťák k tónový cloně neprotáčel bez omezení - první zkušenost s Cort:)
Značka stagg měla na kytarách.cz zhruba 150 modelů, nutno podotknout, že se prodávalo v Dačického a na Chodově, skladové prostory byly minimální. Nejlevnější Staggy stály 4 tisíce, nejdražší taky 11,12. Svojí Ibanez Grg170DX jsem koupil za 6800Kč. Nejlevnější Jacksony byly mimo mé finanční možnosti, stály kolem 10 tisíc...
Do takového trhu najednou začaly čím dál více pronikat Corty, cenově vycházely ty nejlevnější zhruba na 7 tisíc, což byla cena za dražšího Stagga. Vzhledem k našim zkušenostem jsme ani lepší reklamu začátečníkům dělat nemohli: "Stagg je totálně na prd, za ty prachy vem toho Corta!" Ti, co si nedali říct, byli zklamáni kvalitou Staggu, nicméně čerství majitelé Cortu chválili, protože je to opravdu jiná úroveň. Vzhledem k tomu, že se nám tím pádem začal trh plnit obrovským množstvím modelů v této cenové relaci, firmy robící nejlevnější nástroje stáhly ceny na minimum. Staggy máme nyní mezi 2,3K-7,7K, Corty 2,8-15,5, většina produkce mezi 6-8. Zareagovaly ovšem i ostatní firmy. Zmíněná GRG170DX je za 5,9, nejlevnější Jacksony (pozor, nejedná se o nové modely, je to stejná řada JS-1 jako tenkrát) klesly až na 4,5 tisíce. Staggů je 31 modelů, Cortů 103.
Co je zajímavé, tím, jak se rapidně snížily ceny nejlevnějších modelů, přidaly firmy u dražších. Začíná to někde u tenkrát dvanácti tisíc. Jackson DK2M mám dva roky, původně koupená za 13,7, nyní je za 16,7...
Díky tomuhle rozboru je jasný, že majitelé Cortů musí být spokojeni. Za ty prachy dělá ta kytara to, co má, oproti Staggu je to blaho, a že to nemá na kytary od patnácti vejš? Aby jo, když to stojí sotva polovinu. Některý modely jsou líp provedený, některý hůř, ale opět když si vezmeme, kolik už se reklamovalo staggů, je to ještě solidně zpracované zboží a nikdo nečeká, že budou selektivně vybírány dobré kusy jako v PRS.
Začínat znova a přečíst si tohle, půjdu do Jacksonu, přeci jen, kytara, co stála 10 a je za polovic, no nekup to, zas na druhou stranu tenkrát když jsem procházel ty Jacksony mezi 10-15 a hledal ten svůj, na všech se blejskalo "Made in Japan", což už dneska předpokládám taky platit nebude...
Závěr: Stagg tě může překvapit (optimistická představa
Die Hard or Die Home
V tonhle máš pravdu, ale přece když chceš hrát na kytaru opravdu hrát ja vim že je věčina v prstech ale zaleží i na nástroji podle některých je to správne když clověk má kytaru pro začátečníky pak pro pokročilé atd. ale zase na druhou stranu někdo zase tvrdí že z kvalitním nstrojem se dá hned lépe vyvíjet. a podle mě je něco pravdy na oboji člověk by měl vyskoušet než se usadí nad nečim čím si není jisty. Ale tohle není otázka trhu taky srovnej kytaru co byla před 5lety za 10 a ted je za 6. která myslíš že byla lepší, někdo by řekl že jesou stejné ale to je blbost. Protože předtím to byla kytara z vyší serie protože bylo jak sy sám řekl méně modelu, a tím pádem se jí vice věnovalo. zato teď je to kytara upe ze spoda od konce.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ano a s kvalitni cestinou se take lepe domluvis...tyvole, todle je oproti vsem tvym predchozim chybam fakt perlaMíra píše: jak sy sám řekl
..ano, s kvalitni kytarou to urcite bude lepsi, ale kdyz prijde novaceka chce poradit s limitem 6k tak mu reknes at se na to vysere at setri 20 let na gibsona?nebo o co ti jde, ja to furt nechapu
Něco takového, ja sem se spalil na cort x-6 pak sem cele prazky makal a sem celkem spokojeny z ibanez s 320. Ale neříkej mi že není lepší koupit uplně obyčejnou kytaru za par šušňu z bazaru. A šetřit na něco pořádného. Protože i matematicky na každé té přestupní kytaře proděláš nikdy ji neprodáš za tu cenu co si koupil. Takže nemíním tu stravit noc. Ja říkam je lepší zajít si do hudebnin sednout si nechat si poradit, ale co se ti zda ted jako dobrá kytara se ti nemusí jevit za nějakou dobu , proto nevybírat kytaru ze spodní hranice ale rači si počkat to je teda můj názor. Od toho tady to forum je 
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Koupit kytaru za 1500,- i s kombem aby jsi zjistil jestli tě to vůbec baví je podle mě ideální. Můžeš se potom rozhodnout jakým směrem pokračovat. Časem poznáš co budeš chtít a peníze můžeš cpát do správných věcí. Nebo si můžeš pořídit kytaru za 10000,- a potom zjistíš že ti to nevyhovuje a tam teprve budeš mít ztráty 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Tak tak.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jenomze nekdo nema vic penez nez na tu spodni hranici..proto se mu tady lidi snazi poradit aby nenarazil aspon tam..rict nekomu at si nasetri dvakrat tolik neni podle me dobra rada...(jo kdyby par stovek ale todle je neco jineho) a clovek, ktery si mysli, ze jeho prvni kytara je forever, jeste za tydle penize tak bude hodne naivni ...a nechat si radit v obchode...vis...na to byhc opravdu nesazel
nerikam ze vsichni lidi jsou svine, ale jsou to hlavne obchodnici, vtom obchode..a nekteri, kdyz citi tvou nezkusenost, tak jsou schopni ti prodat perfektni kramy aby si udelali misto na sklade
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Mirku, nauč se prosím psát... Už jsem ti to sice říkal na ICQ, ale tohle se mi ani nechce číst... Teď jsem si to přečetl jen ze srandy, protože jsem doteď nevěřil, kolik chyb se dá udělat v pár větách.
Jinak souhlasím spíše s ostatníma.
Jinak souhlasím spíše s ostatníma.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je věčná otázkaNessino píše:Koupit kytaru za 1500,- i s kombem aby jsi zjistil jestli tě to vůbec baví je podle mě ideální. Můžeš se potom rozhodnout jakým směrem pokračovat. Časem poznáš co budeš chtít a peníze můžeš cpát do správných věcí. Nebo si můžeš pořídit kytaru za 10000,- a potom zjistíš že ti to nevyhovuje a tam teprve budeš mít ztráty
Támhle koupíš snímače, támhle dáš seřídit prohnutej krk, támhle vyměníš elektroniku, támhle necháš vyměnit pražce, hledáš po celý evropě náhradní saddle do kobylky a podobně...
A ve finále máš stejně mizernou kytaru a stále jseš bez peněz, abys pořídil lepší
Tahle alternativa je asi nejideálnější: Koupit co nejlevnější kytaru v obchodě, chovat se k ní co nejšetrnějš to půjde, nedělat žádný upgrady, do dvou let se určitě něco posere, to je prostě tutovka, takže máme 24 měsíců záruku, jdeme reklamovat
Die Hard or Die Home
Jak tady už někdo psal je opravdu nejlepší koupit ze začátku něco levnějšího ať neskončíte jak jeden můj spolužák co koupil ibanez za 12000 a po měsíci zjistil že ho to nebaví a teď se jí nemůže zbavit. Na druhou stranu se vyplatí kupovat buď nové aspoň od 6000 a nebo bazarové s radou někoho zkušenějšího.
Co se týče toho rozhodování mezi tim jacksonem a cortem toho corta mám a jsem s nim zatim dost spokojenej. Měl jsem obě kytary v ruce hned za sebou než jsem se rozhod a koup týhle kytary jsem rozhodně neprohloupil. Má pohodlnej krk, slušnej dohmat a snmače jsou ok a určitě zněj lp než ty stock jackson. Myslim že do začátku je to dost slušná kytara jen si člověk musí zvyknout na ten tvar(při hraní sól je ruka trošku atypicky ale to je otázka zvyku)
Co se týče toho rozhodování mezi tim jacksonem a cortem toho corta mám a jsem s nim zatim dost spokojenej. Měl jsem obě kytary v ruce hned za sebou než jsem se rozhod a koup týhle kytary jsem rozhodně neprohloupil. Má pohodlnej krk, slušnej dohmat a snmače jsou ok a určitě zněj lp než ty stock jackson. Myslim že do začátku je to dost slušná kytara jen si člověk musí zvyknout na ten tvar(při hraní sól je ruka trošku atypicky ale to je otázka zvyku)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Ono se nedá říct jak je to nejlepší. Každý má jiný finance, finance požadavky, zkušenosti a názor. Pokud člověk začíná tak bych do toho víc jak 5000,- nedal. Já sem svojeho Stagga prodal jak jsem koupil a kombo používám jako repro k mp3-ce. Nejlepší je se zeptat zkušenějších a nijak nezaujatých (prodejců ne) Toť můj názorTohle je věčná otázka Koupíš to nejlevnější, jenže ve chvíli, kdy máš opravdu jasno, nemusíš mít ještě finance na vyšší řadu a budeš se trápit víc, než kdybys tenkrát trošku přidal...
Támhle koupíš snímače, támhle dáš seřídit prohnutej krk, támhle vyměníš elektroniku, támhle necháš vyměnit pražce, hledáš po celý evropě náhradní saddle do kobylky a podobně...
A ve finále máš stejně mizernou kytaru a stále jseš bez peněz, abys pořídil lepší
Tahle alternativa je asi nejideálnější: Koupit co nejlevnější kytaru v obchodě, chovat se k ní co nejšetrnějš to půjde, nedělat žádný upgrady, do dvou let se určitě něco posere, to je prostě tutovka, takže máme 24 měsíců záruku, jdeme reklamovat A takhle se to dá opakovat dokud nejsou prachy na něco opravdu pořádnýho Prodejce by s touto politikou hrubě nesouhlasil, ale tak nemá nakupovat Staggy-made in PRC
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, na druhou stranu vím o klukovi, co na staggu vyměnil snímače za SD, místo toho jejich tremola tam hodil Gotoh a taky ho pak prodal za tu samou cenu, za kterou ho koupilNessino píše:Ono se nedá říct jak je to nejlepší. Každý má jiný finance, finance požadavky, zkušenosti a názor. Pokud člověk začíná tak bych do toho víc jak 5000,- nedal. Já sem svojeho Stagga prodal jak jsem koupil a kombo používám jako repro k mp3-ce. Nejlepší je se zeptat zkušenějších a nijak nezaujatých (prodejců ne) Toť můj názorTohle je věčná otázka Koupíš to nejlevnější, jenže ve chvíli, kdy máš opravdu jasno, nemusíš mít ještě finance na vyšší řadu a budeš se trápit víc, než kdybys tenkrát trošku přidal...
Tahle alternativa je asi nejideálnější: Koupit co nejlevnější kytaru v obchodě, chovat se k ní co nejšetrnějš to půjde, nedělat žádný upgrady, do dvou let se určitě něco posere, to je prostě tutovka, takže máme 24 měsíců záruku, jdeme reklamovat A takhle se to dá opakovat dokud nejsou prachy na něco opravdu pořádnýho Prodejce by s touto politikou hrubě nesouhlasil, ale tak nemá nakupovat Staggy-made in PRC
Die Hard or Die Home