SNARE

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Magotar

SNARE

Příspěvek od Magotar »

Zajímalo by mě pár informací okolo snaru jestli někdo víte

1) Opotřebuje se strunění na snaru, myslím tim třeba povolování jednotlivých strun apod.? Jaké typy strunění existují, pro jakou muziku se hodí? Taky jak často by se strunění mělo měnit, nebo spíše jak poznám, že už to prostě lépe nenaladim a měl bych koupit nové

2) Jestli je nějaký ideální poměr utažení horní a spodní blány, samozřejmě je mi jasné, že záleží na stylu hraní a muziky, ale přecejenon by bylo dobré nějak začít, pak po případě dolazovat

3) Používáte někdo nějaká tlumítka? Aby zvuk nebyl tak hutný, dlouho doznívající ale spíš přesný a jasný, popř. jestli můžete nějaká tlumítka doporučit. Díky
Moleek

Re: SNARE

Příspěvek od Moleek »

Magotar píše:Zajímalo by mě pár informací okolo snaru jestli někdo víte

1) Opotřebuje se strunění na snaru, myslím tim třeba povolování jednotlivých strun apod.? Jaké typy strunění existují, pro jakou muziku se hodí? Taky jak často by se strunění mělo měnit, nebo spíše jak poznám, že už to prostě lépe nenaladim a měl bych koupit nové

2) Jestli je nějaký ideální poměr utažení horní a spodní blány, samozřejmě je mi jasné, že záleží na stylu hraní a muziky, ale přecejenon by bylo dobré nějak začít, pak po případě dolazovat

3) Používáte někdo nějaká tlumítka? Aby zvuk nebyl tak hutný, dlouho doznívající ale spíš přesný a jasný, popř. jestli můžete nějaká tlumítka doporučit. Díky
1) Občas struna může i prasknout
2) Většina lidí dotahuje spodní blánu, co jen to jde
3) Tlumítka ani snad ne, ale blány s různými vlastnostmi ano

Více Ti poví zkušenější bubeníci, nežli jsem já
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Moleek píše: 1) Občas struna může i prasknout
2) Většina lidí dotahuje spodní blánu, co jen to jde
3) Tlumítka ani snad ne, ale blány s různými vlastnostmi ano

Více Ti poví zkušenější bubeníci, nežli jsem já
1. Souhlas
2. nedá se řici poměr, ale obvykle to tak je že spodní blána co jen to jde, a horní po tom dle stylu
3. já třeba používám "klíště" - papírový kapesník přelepený kobercovkou, těsně u okraje blány, tlumí obvykle nepříjemné "zvonění"
4. taky nejsem zrovna zkušený bubeník, myslím že stu vyjádří bubenice, odbornice monikad :wink:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

1) může prasknout struna, ale spíše se po nějaké době struník prostě vytahá. To se dá do jisté míry redukovat páskem či šňůrou upevňující struník.
jak často by se měl měnit?? No až se to nedá naladit do požadovaného zvuku dle tvého přesvěčení.... někdo to nemění celý život bubínku, někdo to vymění třeba po roce hraní... to je individální :wink:
Jinak existuje bezpočet typů struníků. Rozdíl je v materiálu strun, v počtu strun a profilu struníku (typově C,D nebo I) pro nějaký malý přehled první stránka co mě napadla http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Struni ... pro-snare/
pro jaký druh muziky ....... to není nijak limitující, záleží na hráči. Struník je jen jednou součástí velkého celku (korpus bubnu + ráfky +struník + blány + ladění + technika hry)..... sorry víc na takhle obecnou otázku neodpovím.

2) Ideální poměr NEEXISTUJE!! Opět se odvolávám na to, že je to jedna malá součást celku viz předchozí odpově´d na 1ku. je to hodně osobitá věc vkusu každého hráče.

3) Tlumení je až to poslední, co by se mělo použít, když zklame všechno ostatní. osobně jsem zásadně proti tlumení!! Ladění a výběr nejvýhodnější blány vzhledem k očekávanému zvuku, by mělo stačit.
když už ale přece jen je třeba něčím přitlumit, pak některé starší snare (typicky Amati) měly jakési vnitřní tlumítka. Existují ale i vnější tlumítka na bubny z kovu a filcu, elegantnější tlumítka jsou třea MiniEMAD pásky na suchý zip od EVANS, nebo se vyrábějí tlumící prstence k položení volně na blánu, prý je fajn zkušenost s určitou hmotou Moongel.. stačí hledat na e-shopech. Každopádně je prasečina olepovat blánu nějakou páskou nebo podobnými samodomo věcmi. To fakt už dnes není zapotřebí!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Skipper píše:.......4. taky nejsem zrovna zkušený bubeník, myslím že stu vyjádří bubenice, odbornice monikad :wink:
Děkuji za důvěru 8) :D :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ještě k mé odpovědi na č.3 v minulém příspěvku. vyhledala jsem některé alternativy pro názornost :wink:

Vnitřní dodatečné laditelné tlumítko
http://www.bici.cz/Bici/Blany-a-tlumitk ... ar-SC-4400
Tlumící obruč na blánu
http://www.bici.cz/Bici/Blany-a-tlumitk ... krouzky-14
Plastická hmota Moongel
http://www.bici.cz/Bici/Blany-a-tlumitk ... Damper-Pad
Vnější tlumítko na suchý zip
http://www.drumcenter.cz/eshop/tlumitko ... 60966.html
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Souhlasím s Monikou, tlumení blan je prasečina, obzvlášť na snare bubnu. Raději si Kup jednu z lepších tlumících blan remo EmperorX, PowerStroke 4, Evans G1D/G2D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

DJmanasek píše:Souhlasím s Monikou, tlumení blan je prasečina, obzvlášť na snare bubnu. Raději si Kup jednu z lepších tlumících blan remo EmperorX, PowerStroke 4, Evans G1D/G2D
Emperor X stejně tlumim u okraje páskou (jen trochu), protože se ozívá podivné "zvonění", ale to je každého názor jestli tam to "zvonění chce nebo ne
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Skipper píše:
DJmanasek píše:Souhlasím s Monikou, tlumení blan je prasečina, obzvlášť na snare bubnu. Raději si Kup jednu z lepších tlumících blan remo EmperorX, PowerStroke 4, Evans G1D/G2D
Emperor X stejně tlumim u okraje páskou (jen trochu), protože se ozívá podivné "zvonění", ale to je každého názor jestli tam to "zvonění chce nebo ne
Buben zvoní vždy když máš blánu takzvaně "přešponovanou"... zkus bez té pásky jemně doladit šrouby. :idea:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“