Aparáty ValveTrain - znáte?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MrB14ck

Aparáty ValveTrain - znáte?

Příspěvek od MrB14ck »

http://www.valvetrainamps.com/
americký výrobce boutiqe aparátů, ručně dělané, parádní zvuk (aspoň podle ukázek).
mě se třeba hrozně líbí tohle kombo-

nedělám si iluze že by měl někdo s nimi zkušenosti, ale co na ně říkáte?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
bjjz

Re: Aparáty ValveTrain - znáte?

Příspěvek od bjjz »

kdybych mel takovej zkreslenej tak si rikam co mi tam furt sumi praska a uz bych to kombo v zivote nevidel .))))
frytol

Příspěvek od frytol »

Nebaví mě to nijak zvlášť. :oops:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No to je klasická kopie nějakého Fendera a nebo to alespoň z Fendera krutě vychází. Takových výrobců je mraky, jen v usa desítky, neli stovky, nejzmámější třeba Victoria amps. Tohle ti splácá skoro každý za pár kaček. Tohle jsou prostě jednoduché obvody udělané možná tak ze 30 součástek a to do toho počítám i jacky a switche :D

to bjjz: Je to klasika zvuk tweed Fenderu... to zkreslení jsem nikdy nepochopil a taky mi přijde, že to hraje jako by to bylo rozbité, ale někdo to má takhle rád :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

qwer píše:No to je klasická kopie nějakého Fendera a nebo to alespoň z Fendera krutě vychází.

ano jsou to modifikovaný fender tweed obvody...
qwer píše:to bjjz: Je to klasika zvuk tweed Fenderu... to zkreslení jsem nikdy nepochopil a taky mi přijde, že to hraje jako by to bylo rozbité, ale někdo to má takhle rád :)
já to tak mám rád :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Tonda

Příspěvek od Tonda »

MrB14ck píše:
qwer píše:No to je klasická kopie nějakého Fendera a nebo to alespoň z Fendera krutě vychází.

ano jsou to modifikovaný fender tweed obvody...
qwer píše:to bjjz: Je to klasika zvuk tweed Fenderu... to zkreslení jsem nikdy nepochopil a taky mi přijde, že to hraje jako by to bylo rozbité, ale někdo to má takhle rád :)
já to tak mám rád :lol:
To nejsi sám :wink:

Tahle 205 na videu je Princeton, 5F2, v podstatě Champ s "tone stackem" teda spíš poťákem Tone..

Mno, s tou cenou .. je to asi tak, že tyhle (super)jednoduchý obvody jsou zvlášť citlivý na kvalitní součástky, tady je neseženeš, a hlavně trafa - ty už vůbec nemůžou bejt typu "navinul mi je kámoš ve fabrice" :roll:
Tyhle představy "nic na tom neni = sletuju do doma za pár pětek" jsou komický..

BTW ten člověk hraje hrozně hlavně ten závěr (Waitin for the bus, chacha) -- tím líp, že právě ty starý ZZ Top byly z velký části nahrávaný zrovna přes takovejhle Princeton.. údajně..

Asi mu (Gibbonsovi) tenkrát zapoměli říct, že mu jeho oblíbenej studiovej aparát hraje jako rozbitý :mrgreen: .. a Neil Youngovi, Richardsovi .. a jánevímkomuještě
I´m wheels... movin´wheels
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No já to splácání za pár kaček spíš myslel tak, že MrB14ck asi nebude chtít dávat nějakých 30t. na 5w aparát od Valvetrain a nebo 35t. na podobný 5w aparát třeba od Viktorky (samozřejmě ceny jsou včetně nějakého toho přepravného a cla) a pokud touží po podobném zvuku, tak tady existuje i nějaká levnější cesta, která mu dopřeje třeba docela podobný zvuk.

K tomu zvuku, každý prostě máme své uši... za sebe musím říct, že mi tenhle starý americký zvuk nesedí - jo ať už je to třeba Gibbons, Young nebo Richards, tak z jejich zvuku nejsem na větvi (určitě ale oceňuju jejich geniální hraní), stejně tak nejsem na větvi, pravděpodobně stejně jako ty, třeba ze zvuku Engl Thunder nebo Mesa Recto. Já jsem pouze komentoval post od bjjz :) Mě třeba taky x lidí řeklo, že Vox (ne můj vox, ale vox obecně) naprosto nehraje a já jim to nevyvracím, přestože je to pro mě ten nej zvuk na téhle planetě :D Každý má prostě svoje.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

qwer píše:No já to splácání za pár kaček spíš myslel tak, že MrB14ck asi nebude chtít dávat nějakých 30t. na 5w aparát od Valvetrain a nebo 35t. na podobný 5w aparát třeba od Viktorky (samozřejmě ceny jsou včetně nějakého toho přepravného a cla) a pokud touží po podobném zvuku, tak tady existuje i nějaká levnější cesta, která mu dopřeje třeba docela podobný zvuk.
já už na tenhle zvuk mám kombo od Mmjuze :twisted:
jenom mě zajímalo jestli tu firmu někdo zná...
www.black-audio.net
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no vidíš, jsem si ani nevšiml, že jsi už přešel z 4w na 18w :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

qwer píše:No já to splácání za pár kaček spíš myslel tak, že MrB14ck asi nebude chtít dávat nějakých 30t. na 5w aparát od Valvetrain a nebo 35t. na podobný 5w aparát třeba od Viktorky (samozřejmě ceny jsou včetně nějakého toho přepravného a cla) a pokud touží po podobném zvuku, tak tady existuje i nějaká levnější cesta, která mu dopřeje třeba docela podobný zvuk.

K tomu zvuku, každý prostě máme své uši... za sebe musím říct, že mi tenhle starý americký zvuk nesedí - jo ať už je to třeba Gibbons, Young nebo Richards, tak z jejich zvuku nejsem na větvi (určitě ale oceňuju jejich geniální hraní), stejně tak nejsem na větvi, pravděpodobně stejně jako ty, třeba ze zvuku Engl Thunder nebo Mesa Recto. Já jsem pouze komentoval post od bjjz :) Mě třeba taky x lidí řeklo, že Vox (ne můj vox, ale vox obecně) naprosto nehraje a já jim to nevyvracím, přestože je to pro mě ten nej zvuk na téhle planetě :D Každý má prostě svoje.
Jasně, to nebylo nijak konfrontační :D ale ověřil jsem si že za míň peněz to prostě hůř hraje, mám ten Champ kit od Webera a není to úplně ono.. hlavně ten čistej (teda - tvídově "čistej") zvuk není tak harmonicky bohatej - asi levný výst.trafo.. Asi jsem měl přitlačit a koupit ten Champ od Viktorky, ale to zas není ta verze 5C1 kterou jsem chtěl (tu dělaj jen na zakázku) ..

A máš pravdu v tom, že třeba právě Vox a vůbec všechny EL84kový zesilovače mi naprosto nevyhovujou (nehrál jsem teda na Matchless) - nevím proč ale vysloveně mě z toho bolí uši :cry: moc skleněnej,tvrdej ostrej zvuk..
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“