Multiefekt + zvukovka do 5000Kč

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Multiefekt + zvukovka do 5000Kč

Příspěvek od Fade »

Zdar,
chlapi, podařilo se mi uvolnit 5000Kč a rozhodl jsem se něco si koupit. Nemám teď přes co doma hrát a chtěl bych nějak dobarvit sóla na koncertech. Takže mám dvě možnosti:
1) koupit si zvukovku kolem 2000Kč a za zbytek delay k zesilovači
2) koupit multiefekt, který zvládá delay, reverb a třeba eq a zároveň je použitelný jako zvukovka.

U zvukovky (externí) požaduju malou latenci a aby zvládala Guitar Rig, Amplitube a podobné programy. Vyhlídnutou mám dejme tomu M-Audio fast track nebo Alphu. Co se týče efektu, tak v podstatě mi stačí kvalitní delay. Nepotřebuju na něj ani šlapat, protože bude trvale zapnutý a budu ho spínat footswitchem ve smyčce. Neměl by moc žrát signál a měl by si umět poradit s aktivní paralelní smyčkou nebo s aktivní sériovou, protože mám možnost je přepínat. Stejně tak kdybych sehnal multiefekt , který má vlastnosti, které jsem popsal.
Snad jsem to nějak srozumitelně napsal, ale sám se v tom popisu ztrácím :D
Nějaké rady od krabičkářů nebo chlapů, kteří tady používají multiefekty?
Dík
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Paris
Rádce

Re: Multiefekt + zvukovka do 5000Kč

Příspěvek od Paris »

co se tyka zvukovek, tak podle me radsi M-Audio, nez Alphu. a u M-Audia bych pockal na ten novy Mobile PRE, mel by byt kazdou chvili na pultech: http://www.m-audio.com/products/en_us/MobilePre.html
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a multifektu, co sou zaroven zvukovky, je taky dost (napriklad zoomy, co maji U v nazvu, fungujou jako USB zvukovka), ale jak kterej funguje (napriklad jak dobry maji ovladace, a jestli nemusi byt porad spustenej nakej jejich software, aby vubec fungovaly), to je asi otazka ke kazdymu zvlast...

...jen bacha na "multiefekty", co sou jen zvukovky s kontrolerem a bez programu pustenyho v pocitaci nefungujou. ono to neni nekdy dost presne popsano v eshopech.
Naposledy upravil(a) Paris dne 12.10.2010 19:23, celkem upraveno 1 x.
panedge

Příspěvek od panedge »

Line6 pod XT v tomhle směru funguje skvěle,na bazaru se dá kolem 5 až 6 táců sehnat.Delaye má dobrý,navíc si přes to můžeš hrát doma,protože to má i slušný simulace.Jako zvukovka funguje taky dobře.Jenom ti nepovím,jak to funguje ve smyčce,protože jsem to nikdy nepoužíval,já strkám vše do inputu.Ale myslím si že v pohodě.A třebas z toho využiješ i jiný věci než delay..
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

panedge píše:Line6 pod XT jako zvukovka funguje taky dobře
hele, a kdyz uz tu jsi (jako majitel poda), mam dotaz: funguje to jako bezna zvukovka? (tedy ma sve ovladace v systemu?) nebo se kvuli zapnuti poda musi poustet nejaky program?
panedge

Příspěvek od panedge »

Paris píše:
hele, a kdyz uz tu jsi (jako majitel poda), mam dotaz: funguje to jako bezna zvukovka? (tedy ma sve ovladace v systemu?) nebo se kvuli zapnuti poda musi poustet nejaky program?
Funguje jako běžná zvukovka,teď už si přesně nepamatuju všechno,už ho rok nemám,ale v systému má normálně svoje ovladače,máš k tomu pak program gearbox,kde máš virtuální rack atd.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Paris píše:

je to klasicka externi usb zvukovka s jednim vstupem a vlastnim ovladačem ASIO
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
lunchie

Příspěvek od lunchie »

z vlastni zkusenosti muzu doporucit line6 toneport (a dostanes k tomu i line6 podfarm/gearbox)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

z vlastni zkusenosti muzu doporucit line6 toneport (a dostanes k tomu i line6 podfarm/gearbox)
Marylin

Příspěvek od Marylin »

panedge píše:Jenom ti nepovím,jak to funguje ve smyčce,protože jsem to nikdy nepoužíval,já strkám vše do inputu.Ale myslím si že v pohodě..
Pod x3 se chová ve smyčce aparátu naprosto vklidu, žádné prznění zvuku jsem nezaznamenal... Žádný šum, ořezávání výšek, apod... Na domácí nahrávání/zkoušení je to ideální mašinka, doporučuju....
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Když se zbavím Rolanda, koupím POD XT (případně Live verzi), bude to stačit na domácí hraní přes aktivní bednu/nahrávání přes počítač?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na domácí hraní tam stačí připojit bedny od PC. Jinak to je na tvoje používání v pohodě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“