Signál z pieza nejde nahrát
Pravidla fóra
Signál z pieza nejde nahrát
Tak jsem pořídil pasivní piezo snímač Fishman pod kobylku a ktomu dokoupil M-audio Fast Track. A hned se objevil problém, že nahrávání nefunguje. Procházel jsem si různé články tady na fóru a je toho moc, co se dá udělat. Tak chci začít od těch nejjednoduších. Myslíte, že příčinou toho, že nejde nahrávat je to, že je snímač pasivní? Moje představa je taková, že je signál moc slabý, aby bylo z nahrávky něco slyšet. Funguje to takhle? A dá se to softwarově vyčešit? íky za každou radu, sám se v tom nevyznám.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Snímatelné snímače do ozvučného otvoru
Pokud budeme vycházet z předpokladu, že zvukovka i snímač samy o sobě fungují, jak mají, tak bude problém opravdu na straně slabého signálu. Pokud máš kytaru zapojenou do Hi-Z vstupu a input gain vysoko, a přesto neprochází žádný signál (což mi teda přijde divné), tak ti žádný software nepomůže. Bude to chtít signál zesílit hardwarově - pořídit nějaký preamp / DI box.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já bych hledal problém jinde - nastavení atd.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Problem bude urcite jinde. Piezo sice nema vystup silnej jak nejaky ubermetalovy humbuckery (a asi obzvlast nejaky maly jako bude to co mas). Ale mi to (normalni piezo, nic kupovanyho) hraje i s nejlevnejsim kabelem pres obycejnou zvukovku tak nahlas, ze to kresli.
Hodně budem někde...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Proto jsem ten post začínal slovy "Pokud budeme vycházet z předpokladu, že zvukovka i snímač samy o sobě fungují, jak mají..." 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, to je druhá varianta.Nero píše:Proto jsem ten post začínal slovy "Pokud budeme vycházet z předpokladu, že zvukovka i snímač samy o sobě fungují, jak mají..."
Poradili byste mi s tím?
tak popis postup, jakym to nahravas. pak budeme tipovat, kde by mohla byt chyba. (btw, v monitorovacim rezimu fastracku tu kytaru slysis?)
Nainstaloval jsem drivery ze stránek výrobce -> připojil jsem usb kabel se zvukovkou -> nainstaloval se hardware. Připojil jsem repráky (ty jedou - zvuk jde ven) -> nainstaloval jsem GT playerExpress a stáhl Audacity. A ani v jednom programu není žádná reakce na zvuk kytary. Jinak, kytaru mám připojenou kablem do zvukovky a vzadu na zvukovce je zaplý knoflík pro kytaru. Abych řekl pravdu, tak nevím kde najdu monitorovací režim Fasttracku, takže nevím. Ale když to třeba zkusím v Záznamu zvuku, co je ve windows, tak taky žádná reakce. Omlouvám se, že to píšu tak zmateně, ale moc se v tomhle nevyznám. Ještě snad doddám, že zvukovka je asi dva roky stará. A v Ovládacích panelech -> Zvuky a zvuková zařízení je pro záznam zvuku nastaveno jako výchozí Fast Track in 1/2.
CTRL-Pkip píše:Nainstaloval jsem drivery ze stránek výrobce -> připojil jsem usb kabel se zvukovkou -> nainstaloval se hardware. Připojil jsem repráky (ty jedou - zvuk jde ven) -> nainstaloval jsem GT playerExpress a stáhl Audacity. A ani v jednom programu není žádná reakce na zvuk kytary. Jinak, kytaru mám připojenou kablem do zvukovky a vzadu na zvukovce je zaplý knoflík pro kytaru. Abych řekl pravdu, tak nevím kde najdu monitorovací režim Fasttracku, takže nevím. Ale když to třeba zkusím v Záznamu zvuku, co je ve windows, tak taky žádná reakce. Omlouvám se, že to píšu tak zmateně, ale moc se v tomhle nevyznám. Ještě snad doddám, že zvukovka je asi dva roky stará. A v Ovládacích panelech -> Zvuky a zvuková zařízení je pro záznam zvuku nastaveno jako výchozí Fast Track in 1/2.
Devices
a vybraný Fast Track máš ???
Nechápu...shoooter píše:CTRL-Pkip píše:Nainstaloval jsem drivery ze stránek výrobce -> připojil jsem usb kabel se zvukovkou -> nainstaloval se hardware. Připojil jsem repráky (ty jedou - zvuk jde ven) -> nainstaloval jsem GT playerExpress a stáhl Audacity. A ani v jednom programu není žádná reakce na zvuk kytary. Jinak, kytaru mám připojenou kablem do zvukovky a vzadu na zvukovce je zaplý knoflík pro kytaru. Abych řekl pravdu, tak nevím kde najdu monitorovací režim Fasttracku, takže nevím. Ale když to třeba zkusím v Záznamu zvuku, co je ve windows, tak taky žádná reakce. Omlouvám se, že to píšu tak zmateně, ale moc se v tomhle nevyznám. Ještě snad doddám, že zvukovka je asi dva roky stará. A v Ovládacích panelech -> Zvuky a zvuková zařízení je pro záznam zvuku nastaveno jako výchozí Fast Track in 1/2.
Devices
a vybraný Fast Track máš ???
na tohle se vykasli, prece nechces posilat systemovy zvuky do fastracku. nech tam integrovanou zvukovku ... a Fastrack ASIO si nastav az v Audacity.kip píše:A v Ovládacích panelech -> Zvuky a zvuková zařízení je pro záznam zvuku nastaveno jako výchozí Fast Track in 1/2.
na prednim panelu. tocitkem MIX otocis k INPUT.kip píše:Abych řekl pravdu, tak nevím kde najdu monitorovací režim Fasttracku...
jo ... kytara bude zrejme na vstupu (softwarove) jen v pravem kanalu (asi oznacenem jako input 2)
Kde to v tom adacity nastavím? Nikde sem to tam nenašel. Jinak pořád žádný pokrok.Paris píše:na tohle se vykasli, prece nechces posilat systemovy zvuky do fastracku. nech tam integrovanou zvukovku ... a Fastrack ASIO si nastav az v Audacity.kip píše:A v Ovládacích panelech -> Zvuky a zvuková zařízení je pro záznam zvuku nastaveno jako výchozí Fast Track in 1/2.
na prednim panelu. tocitkem MIX otocis k INPUT.kip píše:Abych řekl pravdu, tak nevím kde najdu monitorovací režim Fasttracku...
jo ... kytara bude zrejme na vstupu (softwarove) jen v pravem kanalu (asi oznacenem jako input 2)
to ja ted nevim. nekde v preferencich. u toho druhyho programu to musis udelat taky (tedy nastavit, aby pouzival ten fasttrack).
Vždyť to píšu !kip píše:
Kde to v tom adacity nastavím? Nikde sem to tam nenašel. Jinak pořád žádný pokrok.
CTRL-P
Devices
a tam to nastavíš
Mám tam nastavený ten Fast track, mono, ale nic se neděje.shoooter píše:Vždyť to píšu !kip píše:
Kde to v tom adacity nastavím? Nikde sem to tam nenašel. Jinak pořád žádný pokrok.
CTRL-P
Devices
a tam to nastavíš
proc mono? dej tam stereo, kytara ma byt prece az v druhym kanalu. a pak u mikrofonku zmackni "start monitoring", drnkni a koukej, co se hejbe.
shooter: koukam, ze audacity neumi asio...
Nepodporuje ASIOParis píše:proc mono? dej tam stereo, kytara ma byt prece az v druhym kanalu. a pak u mikrofonku zmackni "start monitoring", drnkni a koukej, co se hejbe.
Žádná změna. V audacity mám nastaveno v kolonce Audio vsup/výstup (I/O) pro přehrávání Fast Track Out 1/2, pro nahrávání Fast Track In 1/2 a kanály 2(Stereo). Můře být chyba v ovladačích? Jak někdo nahoře píše že nepodporuje ASIO? ALe ovladače sem stáhl přímo ze stránek M-audio.
A přehrává tedy vůbec když tam něco pustíš?kip píše:Žádná změna. V audacity mám nastaveno v kolonce Audio vsup/výstup (I/O) pro přehrávání Fast Track Out 1/2, pro nahrávání Fast Track In 1/2 a kanály 2(Stereo). Můře být chyba v ovladačích? Jak někdo nahoře píše že nepodporuje ASIO? ALe ovladače sem stáhl přímo ze stránek M-audio.
Co správce zařízení - vbykřičníky otazníky atd. ?