Fender Stratocaster versus Gibson Les paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Který zvuk se vám víc líbí?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Greeg
Kontaktovat uživatele:

Fender Stratocaster versus Gibson Les paul

Příspěvek od Greeg »

Nechci se tady hádat co je lepší :D , jen mě zajímá jekej typ zvuku preferujete na jakej hudební styl a proč . Já třeba preferuju typ zvuku Fender Stratocaster, protože narozdíl od Les paula s humbuckerama ten ton neni takovej jednolitej a myslim si ,že se víc hodí na klasiku, kterou převážně hraju.Ovšem i Les paul se singlama neni k zahození :D ,ale ten dutej prostor mi tam trochu chybí.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
termyx

Příspěvek od termyx »

hrozně se mi líbí ten cinkavej krystalickej zvuk singlů... :twisted:
to a to a za chvíli zas tohle
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jako metalista a vlastník jednoho LP sem rozhodně pro Les Pauly - nádhernej zvuk středovější :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Jako punk-rocker a zanedlouho majitel jednoho LP se přidávám k příznivcům Les Paulů.....
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Veth
Kontaktovat uživatele:

c

Příspěvek od Veth »

Jak řekl eric johnson na gibsonech a stratech he hezký to jak si odporují. No mě se osobně zvukově víc líbý les paul kvůli tomu tlustýmu zvuku zvlášť u snímače u krku
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Brousitch

Příspěvek od Brousitch »

Já mam rád Strat ale jak řekl jeden muzikant "strat ti nezakryje žádnou chybu a každý šáhnutí vedle bude pěkně slyšet" .
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! ;-)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

hodně lidí řiká že na strata je težší hrát než na les paula , co si o tom myslíte ?
možná by to mohlo bejt většim dohmatem , tim by se i vysvětlilo možná to co psal Brousith
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

les paul- pac neni nic nad ostry zvuk ktery vydava kobylovej snimac, ale abych rekl pravdu kdovi jak hraje todlee

http://www.gibsoncustom.com/flash/produ ... mpton.html

http://www.gibsoncustom.com/flash/produ ... om3PU.html

ale tak na gibson sem hral pouze na jeden, a na fendrika taky. a ani u jednoho nebyl cas si s tim nejak moc pohrat. tak to tak posoudit nemuzu. fendrik je moc pekny na jemny sola, a vybrnkavani, ale ja radsi LP
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

musim uznat že vypadaj pěkně :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Jak řeklo jeho veličenstvo Eddie Van Halen
Chtěl jsem něco, co by mělo zvuk jako LP, a tvar stratocasteru, tak jsem šel do superstrata.

V tom jsme s Eddiem za jedno: LP má rozhodně (podle mě a na několika dalších metalistů) lepší zvuk, ale už jenom držet ho v ruce je peklo, natož na něj hrát (jinačí prohnutí krku kvůli dohmatu, je to těžký a člověk pět minut hledá přepínač [vtip]) a Stratocaster díky svejm singlům chrčí a má málo hutnej zvuk, zase hrát na to je pohoda...

Dal jsem hlas LP, protože se mi víc líbí ten zvuk, ale hrát bych na něj nechtěl...
Die Hard or Die Home
humus

Příspěvek od humus »

lp + marshall = rock!
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Dal som hlas pre LP, lebo mi viac vyhovuje ten tvar a vlastne aj zvuk. Mozno je to ciastocne tym, ze LP sa vyskytovalo v kapelach, pri ktorych som zacal zaujimat o hudbu ako taku (Guns n'Roses). Na druhej strane - Strat ma nenapodobitelny zvuk, tiez sa mi paci, a rad so stratmi hram. Takze najradsej by som mal obe gitary :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Sakrys, strataru tu moc nejni. Ja se k nim tedy pridavam coby rocker a bluesman (snad). Cinkani je presne to, co mam z toho zvuku opravdu moc rad. Nejvic me ale bere na mym Vintagi stredni poloha, nadherne zaskripe, kdy trosku pritlacim, tak to mam rad :-)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Braniik píše:Dal som hlas pre LP, lebo mi viac vyhovuje ten tvar a vlastne aj zvuk. Mozno je to ciastocne tym, ze LP sa vyskytovalo v kapelach, pri ktorych som zacal zaujimat o hudbu ako taku (Guns n'Roses). Na druhej strane - Strat ma nenapodobitelny zvuk, tiez sa mi paci, a rad so stratmi hram. Takze najradsej by som mal obe gitary :)
rikas to spravne, strat ma nenapodobitelny zvuk, ale LP taktež
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Tohle bylo dost těžké...strat je podle mě univerzálnější....ale zase s LP se dá hrát taky všechno...no hlasoval jsem pro LP :-) Páč strat na mě působí...strašně obyčejně a tak.....ale zvukově beru oba :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Volil jsem strat, sám mám kopii a hraje se na něj dobře. Co jsem viděl tak se mi líbí zvuk těch klasických stratů + třeba když maj HB u kobyly. Viděl jsem jak Pavlíček odehrál celý koncert na jeden ten deluxe strat a co s tím dělal za vychytávky (na tom DVD koncertě) -> paráda. LP mi nesedí moc do ruky co jsem zkoušel a navíc ty sraty mají pro mě takové kouzlo, nevím čím to je :) Nejvíc se mi líbí Showmaster...
+Můj idol Honza Pětka hraje na telecaster, takže prostě vivat Fender :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Kytary mám rád obě, ale jsem Fendrista. Takže strat
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
uncle sam: revival

Příspěvek od uncle sam: revival »

LP hraje, ale strat ten HRAJE. :lol: má takovou svou duši a ten zvukje prostě STRAT. . Bohužel i když mé srdce říká fender sou kytary co maj koule (mám rači tele) tak mé uši říkaj ten rovnej zvuk humbruckeru ti sedí líp.... proto se hlasování zdržím... Jelikož nevím podle čeho bych měl rozhodnout
Sex Love and Rock'n'roll
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jako kytary miluju Fener (tele i strat) - i když jsem basák. Ale rostě byt kytarista tak chci i jedno LP, nejlépe Gibsona :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
klima.ota

Příspěvek od klima.ota »

Nejlepší je pořídit si oba, jak LP tak Strata
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“