nerad zakládám nové vlákno, ale opravdu jsem našel jen útržky, které mi sice daly nějaké informace, ale ještě mi to nestačilo
Chtěli bysme nahrát naši první písničku ve slušné kvalitě. Jde o něco jako folk, ale těžko to charakterizovat
Co máme k dispozici: notebook (SW: WinXP32bit verze, PAudacity/ HW:jednojádro 1,6 MHz, 3GB RAM, nic moc...), externí zvukovku M-audio fast track (tu starší NEpro verzi), uzavřená sluchadla KOSS a KOSS Portapro, Mikrofon SHURE SM58, pak ještě nějaký horší mikrofony.
Nikdy jsem nic nenahrával jinak, než stojánkovým mikrofonem do Audacity na zkoušce. To nám stačilo pro zaznamenání nápadu, vokální linky atd... Teď máme ale půjčenou tu zvukovku a za předpokladu, že ji rozjedu ve svym kompu, bysme mohli stvořit i něco co by šlo pustit mezi lidi.
Můj plán (budeme mít tu zvukovku jen na jeden den, takže musím mít vše rozmyšlené):
*nahrávat budem po jednotlivých stopách, zvukovka to jinak neumožňuje...
1. stopa - doprovodná akustika - asi tim shurem přímo snímaná a do MIC vstupu zvukovky. (nebo piezzo mic na ozvučné desce (pasiv)?)
2. stopa - baskytara - do nástrojového vstupu zvukovky (přímý odposlech do sluchátek s mixem kytary - co latence?)
3. stopa - solová akustika - snímač v díře. káblem do nástrojového vstupu
4. stopa - klávesy - stejně jako basa, neumím s midi, a myslím, že ani ta zvukovka to neumí. Mix všeho ve sluchátkách,
5. zpěv s odposlechem a mixem všeho ve sluchátkách do mic vstupu zvukovky
6. to stejný jak 5.
Co myslíte, půjde to takhle? je to dobré pořadí? A co ta latence, nebude tak vysoká, že by nešlo použít odposlech? Co se týče nastavení úrovně vstupu - je rozumnější vše nahrávat na nejvyšší možnou hlasitost vstupu(do hranice přebuzení) a pak ubírat u jednotlivých stop na hlasitosti než naopak?
Co se týče následných softw. úprav, tak to už můžu udělat pokus omyl, na to čas mám. Ovšem stopy musíme nabrat za to odpoledne...
Díky moc za rady a tipy...