Kytara na zakázku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kytara na zakázku?

Příspěvek od Nero »

Pár kusů visí i na kytarách.cz (aspoň viselo), takže bys případně nemusel kvůli ozkoušení jezdit tak daleko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

To je asi nejlepší nápad,tahle řada od Epiphone.Ale vidím,že sám trošku tápeš,takže jestli by ti nestačila bazarovka za 8 táců a ono to bude hrát skoro stejně
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše:
Tomy píše:http://kytary.cz/epiphone-1959-les-paul ... /HN107688/ myslíte, že je to dobrá volba?
Zmiňoval jsem ji už výše, papírově to vypadá velmi zajímavě, chvilku jsem ji měl v ruce, ale bohužel jsem si na ni brnknul jen nasucho. Takže nějaké větší elaboráty o ní psát nebudu. Rozhodně by stála za ozkoušení.
Nero: Jak předpokládáš, že si stojí oproti bazarovýmu Studiu ?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To je otázka, která mi taky docela vrtá v hlavě. Jak jsem psal, pořádně jsem tu kytaru neozkoušel, takže se nechci pouštět do spekulací. Navíc ted nevím, za kolik jdou na bazaru Studia sehnat. Nicméně si nemyslím, že by ten rozdíl musel být nějak propastný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše: Navíc ted nevím, za kolik jdou na bazaru Studia sehnat.
Teď tam visí čtyři kusy od 16,5 do 19 tisíc. Což je asi výhodnější než Epina.
Niméně oproti novému Studiu by to mohlo být zajímavé.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Oproti novému studiu určitě. Chtělo by to srovnání s tím bazarovým - člověk by aspoň zjistil, kolik připlácí za nápis Gibson :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Hafo.........lépe řečeno po ko.kot :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nero píše: ... člověk by aspoň zjistil, kolik připlácí za nápis Gibson :mrgreen:
Připlácí, aby si z něj výrobce nedělal srandu:

Ten "flame top" na Epi 59 je jen dýha, nalepená na X kusů javoru. Ale aspoň je ten dekl snad správně tlustej - na rozdíl od levnějších Epin kde je jen ta dýha.

Nechci se hádat že to musí mít katastrofální dopad na zvuk - nakonec gibsony taky měly top z víc kusů, (ale jen ze 3) .. ale je to o tom, že se ušetří a navrch se to napajcuje :roll: .. a máš flametop 59 voe :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jasný, i když jsem to blíž nezkoumal, dá se čekat, že to bude nějak zfušovaný, ale...

... špatně ta kytara nevypadá
... je otázka, jaký to má vliv na zvuk

:wink:

PetrPeter 1975 - 2008
PMC

Příspěvek od PMC »

Mám takovej dotaz a nechtěl jsem zakládat novej topic, tak se zeptám tady.

Kolik myslíte že by stál kvalitní javorovej krk na telecastera (včetně laku :) ) u cenově průměrného kytaráře?
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mluvilo se tady o Diamantkách s Hořovic, jednu jsem měl v sobotu v ruce a byla to vážně tryzna.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Dám srovnání sám za sebe s timhle http://epiphone.com/default.asp?Product ... ctionID=19 oproti mímu gibsonu. Epi lepsí provedení což sem celkem čuměl, líp se ladila i víc se mi líbil její zvuk, ale to asi kvuli snímačům. Gibson asi bude mít kvalitnější dřevo, ale já bych to vůbec nepoznal a epi se mi líbila mnohem víc a ujistil jsem si že pravej gibson začíná někde u těch standartů (kdo ví jestli). Musim říct že ty nejdražší EPI jsou opravdu dobrý kytary.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

PMC píše:Kolik myslíte že by stál kvalitní javorovej krk na telecastera (včetně laku :) ) u cenově průměrného kytaráře?
Udelej to jednoduse. Najdi si kytarare v okoli, oni nejakej kontakt budou mit a zeptej se primo jich. Radi ti reknou, kolik te to bude stat a jeste si pokecas. Jim jde o kseft ;)
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“