Signál z pieza nejde nahrát

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Paris
Rádce

Re: Signál z pieza nejde nahrát

Příspěvek od Paris »

kip píše:Takže problém bude v mojí kytaře, resp ve snímači. Dřív než půjdu řešit ten snímač, je možný, že je za tím to, že je pouze pasivní? Že chybí síla signálu?
to asi ne, pokud ho mas na kytare spravne, neco malo by tam bejt melo....
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

jak to tu tak pročítám, tak už od půlky tématu je mi jasný, že za to může buď nekvalitní snímač (koupit novej), nebo nekvalitní, resp. chybný zapojení. Výsledek je tudíž jasnej :arrow: předělat
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
kip

Příspěvek od kip »

DJ Murano píše:jak to tu tak pročítám, tak už od půlky tématu je mi jasný, že za to může buď nekvalitní snímač (koupit novej), nebo nekvalitní, resp. chybný zapojení. Výsledek je tudíž jasnej :arrow: předělat
Nekvalitním snímačem to nebude, je tam fishman, montovaný u Furcha. A zapojení nevím, co udělat jinak? Jak jsem psal, na úplně stejném kabelu byla zapojená kytara s aktivním snímačem a jelo to bez problému, když tam v zápětí zapojím svoji, tak nic. Zkusím zítra skočit k Furchovi a uvidím.
kip

Příspěvek od kip »

Všem se omlouvám, chyba je na mojí straně. Dneska ráno, když bylo všude ticho jsem to ještě jednou zkusil. A když kytaru nahraju, a následně ji putím do sluchátek s nastavením maximální hlasitosti (jak na zvukovce, tak v programu), tak je nahrávka slyšet. Předtím sem si toho nevšiml, ale jak bylo ráno ticho, tak je to tam. Teď je otázka, je nějaká šance to zhlasit? Když to přehrávám tahkle, tak je sice něco slyšet, ale zároveň to hodně šumí, kvalita je nicmoc. Ještě jednou se omlvám, že jsem si oho nevšiml hned napoprvé.
kip

Příspěvek od kip »

Je nějaká možnost, jak získat hlasitější nahrávku? Dívám se do nastavení audacity a nic jsem tam nenašel.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Preamp. Ex-post v SW to nemá smysl (příliš zesílíš šum). Je možné, že ve zvukovce není preamp dostatečný (pro tuto aplikaci - myslím ten snímač).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano. preamp.

(mozna by to (v pripade nouze), kdyz je to takhle slaby (a ten nastrojovej vstup se neda regulovat), snesl ten mikrofonni vstup zvukovky. asi to nebude nic moc barevne, ale zisk by mohl byt vetsi...

v softveru s tim nic moc neudelas, kdyz to bude hodne zasumely. to musis vyresit elektricky.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud je kytarový vstup na zvukovce v pořádku a pokud skip nemá moc dlouhý a nekvalitní kabel, neměl by být žádný problém pasivní piezo zesílit a sejmout - je spousta kytar s pouze pasivním piezem. Ostatně ten kytarový vstup přece funguje, jako jakýstakýs preamp.

Ovšem se skutečným preampem je to řešení kulantnější - třeba tohle:
http://www.humlmusic.cz/89/snimace-akus ... p-g-2.html
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já osobně bych zkusil použít nějaký předzesilovač který bych dal mezi kytaru a zuvkovku. Když jsem s Fast trackem nahrával pasivní basu tak jsem s tím měl taky problém. Signál byl v pohodě použitelný pro mixáž s kapelou, ale prostě to nebylo ono. Preamp v téhle zvukovce na linkové vstupu není nikterak silný.

Ještě bych se zeptal. Jak se chová ta tvoje kytara když ji zapojí do komba? Protože pokud by i v kombu byla potichu tak bude chyba v kytaře resp. ve snímači. Předpoklad je ten, že kytaru zapojíš do akustického komba. Zkusil bych zajít do hudebnin a vyzkoušet pár aparátů.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Morty

Příspěvek od Morty »

Nejsem žádný odborník, ale nezdá se mi, že by piezzo mělo až tak slabý zisk. Sice mám trochu jiný typ (kontaktní mic), taky pasivní a při nahrání do PC (mikrofonní vstup integrované zvukovky) i přes kombo to je slyšet hodně.
kip

Příspěvek od kip »

Kytaru jsem měl zapojenou do komba v hudebninách, kde montovali snímač a zvuk byl OK. Dneska jsem si donesl půjčený předzesilovač Fishman GII, zapojil a zvuk je hlasitější. Nicméně abych to nějak přirovnal, na sluchátkách, kde si ostatní hudbu pouštím na úroveň hlastitosti 1 (ve stupnici 0 - 20) si nahrávku ze soustavy piezo - předzesilovač - Fast Track musím pouštět tak na úrovní 15, abych dosáhl stejné hlasitosti (hlasitost předzesilovače při nahrávání mám na maximu). No a co se týče kvality nahrávky, je to pro mě velké zklamání. Jen pro srovnání jsem si totéž zkusil nahrát na interní mikrofon, který má můj notebook (vpodstatě nejhorší kvalita nahrávání), a rozdíl není nijak velký.
kip

Příspěvek od kip »

Asi jsem se s hodnocením kvality unáhlil, když to poslouchám přes repráky, tak je to lepší. Nicméně ta hlasitost nahrávky je pořád dost nízká. Je to normální, nebo to půjde už zregulovat v nějakém software?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v softveru s tim nic moc neudelas, kdyz to bude hodne zasumely. to musis vyresit elektricky.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tohle je fakt divný. S tou zvukovkou prostě musíš být schopný nahrát stopu dostatečně hlasitě. A pokud to nejde tak je někde chyba. Zkoušel jsi do té zvukovky píchnout třeba pasivní basu? Nebo něco jiného co je pasivní...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

ještě se tu nabízí otázka, jestli to kombo, do kterýho si to zapojoval, nebylo taky vyhulený na max aby to bylo slyšet. Pokud to bylo OK, tak bych hledal chybu ve vstupu zvukovky (myslim mechanickou chybu - špatně zapojeno atd.). Jenomže tady píšeš, žes to nahrával i do vstupu na mikrofon na interní zvukovce a bylo to skoro stejný. Když píchneš kytaru do mikrofonního vstupu, tak ten vstup bude zaručeně přebuzenej, a když nebyl, chyba MUSÍ být v kytaře nebo v kabelu.
Pak tu máme komentáře, že na stejnym kabelu jsi měl jinou kytaru bez problému, že snímačem to nebude, páč je to fisman...nevim, ve snímačích se nevyznám, ale pokud jsi zvuk slyšel, (i slabě, ale slyšel) pak to musí být ve snímači. Jak jsem řek - předělat...možná tam jsou špatně kabely, možná je to nekvalitně zapájený, nevim jak to v těhle mechanismech (kytarách) funguje, ale je to buď vadnej kus snímače, nebo je špatně připojenej.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Morty

Příspěvek od Morty »

No, takže musím popřít, co jsem tady nedávno psal. Dostala se mi do ruky taky zvukovka M-audio FT, taky mám pasivní piezzosnímač. A taky strašně nízká hlasitost záznamu. Přes kábl do interní zvukovky přes mikrofonní vstup (a redukci) to bylo přebuzený. Asi je to slabým předzesilovačem zvukovky na line in vstupu. Při přímém monitoringu se skoro vůbec neslyším, i když jsou všechny hodnoty na max. Na kombu ve zkušebně nemám problem, normální hlasitost...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A to ty vaše FastTracky nemají nastavitelnou úroveň na vstupu? - Podivné :!: Ale hlavně se mi to nezdá, nebude to spíš v rukách?
Já mám kupř. M-Audio audiophile PCI a imput gain je plně nastavitelný...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Morty

Příspěvek od Morty »

já to taky nechápu, proč to tam není. Gain pot je tam pouze pro mikrofonní vstup.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jo pokud si dobře vzpomínám tak byl snad gain jenom na mic vstupu. Ale už si nejsem jistej.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zrejme tam neni gain jako takovy. je tam jen prepinac line/guitar.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“