Laciné dřevo - drahý snímač?
Pravidla fóra
Laciné dřevo - drahý snímač?
Ma nekdo tucha jaky efekt bude mit nasadit Ducany na kajttru v cenove kategorii 4-5tisic ? 2singly budou stat co cela kytara, jedna se o squier Affirnity.
ma s timhle nekdo zkusenosti, nebo co rict ?
diky
/raio
ma s timhle nekdo zkusenosti, nebo co rict ?
diky
/raio
Ja mam na kytare za 4,5K snimac RM pickups a zvuk je dost dobrej (chvalil mi to i typek, kterej hraje 20 let a podle toho, co mi tam predvedl, by si mohl jit zajamovat i s Malmsteemem), podobny reference mam i od znameho, ktery si koupil levneho strata a osadil to snimacema origos od Fenderu... Pokud to nema nejakou vadu, tak se drahy snimace vyplati, furt delaji imho nejvetsi cast zvuku z cele kytary.
No a kdyz uz tady delam takovou peknou reklamu na RM, doporucuju si projit thready tady na foru ohledne techto snimacu, nektery kousky snesou primy srovnani s 3x drazsima Duncanama, ale orientuju se spis v HB, u singlu nevim...
No a kdyz uz tady delam takovou peknou reklamu na RM, doporucuju si projit thready tady na foru ohledne techto snimacu, nektery kousky snesou primy srovnani s 3x drazsima Duncanama, ale orientuju se spis v HB, u singlu nevim...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
urcite
mam to samy doma - levny drevo + SD SH-2 a jsem s tim zatim spokojenej... kamos ma teorii, ze by to drevo melo bejt predevsim vychly, cemuz pridava stari i u levnejch kytar... nedavno sem daval nekdo odkaz na youtube video se stejnou tematikou... meli tam squiera strat se (snad) minihumbuckerem SD, a hralo to jaxvině 8)
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Zase vrazíš do toho peníze za přestavbu a kytara na ceně nestoupne... takže se pak blbě prodává kytara za třeba 10tis když nová stojí třeba stejně a ty jsi do ní narval 2 ducany za dalších 5tis... na to se ti každej vykašle, budeš rád když ji střelíš za 6tis.... až si budeš chtít koupit kvalitní nástroj po všech směrech, budou ti ty prachy chybět.... takže ano... dá se tím získat poměrně kvalitní nástroj za slušnou korunu, ale ne nevyplatí se to
rozhodnutí je na každým
A kromě toho levnější kytary pak trpěj různými nedostatky, a z 99% mají šroubovaný krk, což není zrovna nejlepší na světě... v případě tremola se rozlazují atp... Takže chce to třikrát měřit jednou pájet
A kromě toho levnější kytary pak trpěj různými nedostatky, a z 99% mají šroubovaný krk, což není zrovna nejlepší na světě... v případě tremola se rozlazují atp... Takže chce to třikrát měřit jednou pájet
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
No vetsina lidi do slabych stroju stejne rve RMka, ktery jsou kvalitativne skvely a za par kacek, tam se to podle me vyplati
Vymena dvou snimacu za RMka je vetsinou do 2K i kdyz je koupis uplne novy a kytaru pak muzes prodat aspon o litr draz (~jako bys prodal jety snimace zvlast). No a i kdyz tam budes mit ty duncany, tak prece neni problem je vypajet a dat tam ty stary snimace 
A co je tak silenyho na sroubovanym krku? Pokud to neni fuserina, tak si nemyslim, ze by to nejak degradovalo kytaru...
A co je tak silenyho na sroubovanym krku? Pokud to neni fuserina, tak si nemyslim, ze by to nejak degradovalo kytaru...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasný, já jen, že prostě šroubování krku degraduje sustain celý kytary.... a hlavně mě osobně se to nelíbí 
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
počkat ! levnější kytary mívaj šrobovací krk ? Např fender taky krky šroubuje i u těch nejdražších stratů
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Toz to je zas pravda, drtiva vetsina levnych je sroubovana, je to asi min narocnejsi na vyrobni proces a naslednou vystupni kontrolu, je-li vubec nejaka
Nicmene samotna "sroubovanost" krku jeste nemusi nic rikat o kvalite kytarky...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- uncle sam: revival
pavel2 píše:Šroubovanej i lepenej krk mají svoje + i - , ale nedá se říct že jeden systém je lepší než druhý.
K té ceně a neprodejnosti - jednak se dají původní snímače namotovat zpátky, ale hlavně já kytary neprodávám po měsíci...
Člověku, kterej to mění jak ponožky, nevím co poradit
Yo, navic ten klacek co mam vypada jak po havarce, takze tuhle krasku uz jen tak neprodam.
-Muzete mi nekdo poradit Singl podporujici sustain & hruby zvuk ? podminka je drzeni se co nejblize vintage zvuku. / uzite struny cca 10ky Hybrid - 54 ci56 E / dokonce jsem videl singl se silnejsimi magnety, mely vetsi prumer: SEYMOUR-DUNCAN Original Serie Quarter-Pound Staggered Strat® SSL-7: , pry pro podporu sustainu. Metal nehraju, slabsi gain, master na plno.
+ co rika hlaska SSL * (* 1 2 .-. 7 ) u ducanu ?
dik
/r
- Oxorád
Nové snímače do levné kytary - hledám hranici
Zdravím.
Víte, stále hledám cenovou hranici, od které má výměna snímačů (ostatních vnitřností) smysl. Těžko říct.
Sám teď řeším, jestli snímače měnit nebo raději koupit novou dražší kytaru
(moje -> http://kytary.cz/cort-cr-100-crs/HN111087/ ).
Právě v souvislosti s tím mě napadá, jak poznat jestli už je kytara dost „drahá” (dost kvalitní).
Díky za pomoc
Víte, stále hledám cenovou hranici, od které má výměna snímačů (ostatních vnitřností) smysl. Těžko říct.
Sám teď řeším, jestli snímače měnit nebo raději koupit novou dražší kytaru
(moje -> http://kytary.cz/cort-cr-100-crs/HN111087/ ).
Právě v souvislosti s tím mě napadá, jak poznat jestli už je kytara dost „drahá” (dost kvalitní).
Díky za pomoc
Re: Nové snímače do levné kytary - hledám hranici
Snímače pak můžeš narvat i do nové kytary, kterou časem pořídíš 
Pokud ti kytara sedí v ruce, je slušně zpracovaná, hraje se ti na ni dobře, ladí a drží ladění, nemá krk do vrtule a seš s ní spokojený a jediné, co bys vylepšoval je zvuk, tak kup pořádné snímače.
Pokud ti na ní něco vadí a hraje se ti na ní blbě, tak kup jinou... Ale nemá cenu místo kytary za 4 a půl kupovat kytaru za pětku a za rok další za šestku
Pokud ti kytara sedí v ruce, je slušně zpracovaná, hraje se ti na ni dobře, ladí a drží ladění, nemá krk do vrtule a seš s ní spokojený a jediné, co bys vylepšoval je zvuk, tak kup pořádné snímače.
Pokud ti na ní něco vadí a hraje se ti na ní blbě, tak kup jinou... Ale nemá cenu místo kytary za 4 a půl kupovat kytaru za pětku a za rok další za šestku
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Oxorád
Re: Nové snímače do levné kytary - hledám hranici
Díky, to zní rozumně
A ještě bych se rád zeptal, jestli je pravda, že rozdíly ve stavbě a kvalitě jsou znát až u kytar 15k a výše.
A ještě bych se rád zeptal, jestli je pravda, že rozdíly ve stavbě a kvalitě jsou znát až u kytar 15k a výše.