Potřebuju radu - špatná velikost switche

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
bagoooo

Potřebuju radu - špatná velikost switche

Příspěvek od bagoooo »

Potřebuju nutně poradit prosím koupil jsem si 3-polohový přepínač na Epiphone korina explorer a problém je vtom že ten přepínač je moc dlůhý oproti temu předešlému jak to vyřešit mám si do kytary vydlabat větší díru nebo jak se něco takového dá vyřešit předem děkuji za odpověd....:

Kytara: http://kytary.cz/epiphone-1958-korina-e ... /HN071707/

3-polohový přepínač:
http://kytary.cz/gibson-3-polohovy-prep ... /HN077442/

Ps: obědnával jsem s internetu a fakt mě nenapadlo že tam nebude pasovat...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: POTŘEBUJU NUTNŮ RADU !

Příspěvek od mtmccox »

(Doporučuju změnit název na něco inteligentnějšího, protože tu klidně může být někdo, kdo by ti mohl poradit, ale řekne si: "Když jemu nestálo za to úsilí vymyslet normální nadpis, tak do toho threadu ani nepolezu".)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Čau míval jsem epi custom a podělal se mi tam přepínač tak jsem obědnal od gibsona a zjistil jsem že je jinej tak se mi ted válí doma a koupil jinej. Je zbytečný něco dlabat do kejtry, kup novej myslim že od fokusu tam pasoval.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
shmootik

Příspěvek od shmootik »

:shock: ty si fakt dal sedum stovek za přepínač? si z nás děláš srandu že jo...

pro případ že to myslíš vážně: kolik je vejška těla přepínače (od konce závitu ke kontaktrum dole)? kolik tloušťka kytary? aktuální hloubka díry (tý časti co neni uplně skrz) ve který ten přepínač má bejt?

petrvach: fokus prodává samotný přepínače? za kolik?

http://www.ges.cz/spinace-tlacitka/prep ... e/XAI.html tady maj přepínačů co hrdlo ráčí, sice nejsou v pytliku s logem gibson, ale fungovat budou přinejmenšim stejně dobře
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Na GES zapomeň.
Blízko máš Bacha:
http://www.bachmusik.com/kytarovy-hardware/prepinace
Tam mají dokonce dost krátký přepínač otrvřeného typu.
petrvach

Re: Potřebuju radu - špatná velikost switche

Příspěvek od petrvach »

já sem si spletl asi fokus s bachem ty to byli už je to dávno :)
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

mtmccox: Zrovna jsem to dělal takže jsem fakt ponáhal příště se polepším ;)..

kmensik - shmootik: Jo dal sem 700,- za přepínač :) nic jineho jsem nemohl najít ale děkuji za uvedený odkaz bude se hodit;)
Tak musím vrtákem vyvrtat díru o průměru 25 přesně pod switschem cca 6 mm hluboko ještě mně tam zbyde tloušťka těla necelé 3 mm takže skrz to nebude (aspon že tak toho sem se obával )..

petrvach: zatím ho tam mám ale musím mět povolený pickguard a zvedá mě ho ale vše dám do pucu;)..
shmootik

Příspěvek od shmootik »

ooops to jsem zase jednou moc pospíchal, on tam je žán lik pikárd v tom místě kde je swišť :oops:

to by se nic nestalo ikdyby si s tou dírou musel jít skrz celý dřevo, na stratu je na pikárdovi přidělaný všechno a ničemu to neva. na ty rozměry jsem se ptal hlavně aby se tam ten swišť vůbec vešel. s tou cenou mi to trochu přišlo jako když si spousta lidí kupuje na skejta do koleček ložiska od skejt firem (který si akorát v nějaký fabrice nechávaj dělat ložiska s jejich logem na krytce) sadu za osumset, ikdyž by mohli koupit ložiska dle normy o stupeň lepší v tom samym množství za 120. prostě jsem chtěl zmínit že na tom swišti neni nic co by mohlo stát tolik peněz a levnější se daj bez problémů sehnat. :wink:
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
dalabo

Příspěvek od dalabo »

bagoooo píše:mtmccox: Zrovna jsem to dělal takže jsem fakt ponáhal příště se polepším ;)..

kmensik - shmootik: Jo dal sem 700,- za přepínač :) nic jineho jsem nemohl najít ale děkuji za uvedený odkaz bude se hodit;)
Tak musím vrtákem vyvrtat díru o průměru 25 přesně pod switschem cca 6 mm hluboko ještě mně tam zbyde tloušťka těla necelé 3 mm takže skrz to nebude (aspon že tak toho sem se obával )..

petrvach: zatím ho tam mám ale musím mět povolený pickguard a zvedá mě ho ale vše dám do pucu;)..
3mm zbytek :-(. To bych nedělal.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

dalabo píše:3mm zbytek :-(. To bych nedělal.
taky si moc pospíchal a nekouk ses kde ten přepínač na tý kytaře přesně je co? a i kdyby tak 3 mm neni zas tak málo aby se na to ten přepínač nedal přidělat. kdyby v tom místě přes to nebyl pickguard, tak by stálo za to vzít v úvahu kužel toho vrtáku protože rozdíl průměrů už je v tomhle případě docela značnej, aby to člověk nepřepísk, ale díky přítomnosti toho pickguardu je to fuk (sorry že se opakuju).
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já teda nevím. No je škoda 700,-. to je pravda. Spíš bych se pokusil jej prodat. Třeba za polovic. Na u bacha koupit klasiku z číny, která funguje a určitě se ti tam vleze. Vrtat do kytaru je trochu škoda. I když 3mm se dají zvládnout to není problém.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Neblbni, to je na těsno. Nevrtej to. Já jsem měl zase u LP moc tlustou vrstvu dřeva, asi 10mm, a nové přepínače měly všechny moc krátký závit, tak jsem trošku dřeva odfrézoval vrtačkou. Ale bylo to o hubu. Na omlácené kytaře jsem to risknul. Na slušné bych se bál.
Nedělají se na tyhle kytary s pickguardem toggle switche zalomené o 90°? S krátkým závitem.
Obrázek
shmootik

Příspěvek od shmootik »

kmensik píše:Neblbni, to je na těsno. Nevrtej to. Já jsem měl zase u LP moc tlustou vrstvu dřeva, asi 10mm, a nové přepínače měly všechny moc krátký závit, tak jsem trošku dřeva odfrézoval vrtačkou. Ale bylo to o hubu. Na omlácené kytaře jsem to risknul. Na slušné bych se bál.
Nedělají se na tyhle kytary s pickguardem toggle switche zalomené o 90°? S krátkým závitem.
podle toho čemu řikáš kytara s pikárdem (lp i sg maj taky pikárda) na staratu je 5way swišť kterej vypadá jinak, explorera jsem nikdy nevlastnil takže nevim jak to přesně vypadá zevnitř. na něco ten zalomenej swišť určitě je, ale jestli zrovna explorer, nemam tušení. nicméně když si to nejdřív dobře rozmyslíš tak se ta díra dá prohloubit poměrně v klidu (ikdyž teda 25mm průměr je dost), upnout za nějakou zaručeně plnou část přes hadr do svěráku, ideálně si udělat před to eště doraz (plech - noviny - kytara, nebo tak něco) aby člověk měl ohlídanou hloubku. chápu že to je vo nervy, ale s tim dozarem, aby člověk nemoh zajet sklíčidlem do laku a pokud tu kytaru dostatečně pevně upneš, by neměl bejt problem. taky by se to dalo dlabat ručně teoreticky, ale to chce zase trpělivost jak blázen protože to jde ultra pomalu.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Bavíme se o Expu, ne?
Gibson píše: L-type (90°) toggle switch pickup selector that will fit most thin-body Gibson guitars, including the SG, Flying V, Explorer, and Firebird.
http://store.gibson.com/Products/Pickup ... Creme.aspx
shmootik

Příspěvek od shmootik »

kmensik: otevřeně se přiznávám že k firmě gibson nemam poslední roky uplně vřelej vztah => jejich web nemam moc seštudovanej, zrovna tak nemužu vědět všechno.

ano bavíme se o expu, jenom jsem se chtěl ujisti že tomu tak je. niméně furt je nejlepší koupit normální přepínač kterej se vejde všude (a zaručeně bude stejně dobře fungující jako ten od gibsona) a kdyžtak tam dát druhou matici dovnitř když má moc dlouhej závit. navíc bych uplně nesázel na to že epina bude ve všech rozměrech stejná jako její tatínek gibson, zvlášť v případě že by to mělo znamenat dalších 7 stovek za prachsprostej přepínač.

aha tak jsem si konečně našel jak vypadá explorer zezadu :oops: a konečně pochopil proč ta hrůza z těch zbejvajících 3mm, doteď jsem žil v dojmu že tam je zezádu víčko jako u LP. njn člověk se učí celej život.
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

Zajímavé čtení a šikovný 90°přepínač,ale už by to bylo moc peněz
(škoda jen že jsem takovéhle stránky nenašel před tím než sem si koupil ten můj gipsonáckej přepínač za 700 ale budiš:( ...)
nejraději bych se teho miho zbavil :) a mimochodem děkuji za učast na diskuzi ;)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

bagoooo píše:nejraději bych se teho miho zbavil :) a mimochodem děkuji za učast na diskuzi ;)
ho zabal zpátky do pytliku (to gibson logo je nejdražší) a zkus ho hodit na bazar, nějakej gibson fetišista se možná najde. jinak ten kšeft s hromadou přepínačů má jednu kamenou prodejnu v brně, kdyby si tam snad náhodou měl cestu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“