Gibson SG standard x Schecter Tempest custom - názory
Pravidla fóra
Gibson SG standard x Schecter Tempest custom - názory
Zdravim všechny muzikanty...prosím o názory týkající se těchto dvou kytar. Můžete se je pokusit srovnat, sdělit mi klady či zápory. Nebo pokud máte v záloze nějakou kytaru, která by se v této cenové relaci( cca 25 000kč), tak můžete také napsat. Předem všem děkuji za názory. 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gibson SG standard x Schecter Tempest custom - názory
A co chceš hrát? Jinak ti tu můžeme napsat jak americkýho sss strata, tak nějakou hustokrutopraso osmičku s aktivama. 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Tak to je otázka. Obě kytary jsou z hlediska zvuku, řekl bych, dosti podobné. To je věc vkusu, zda volit klasiku (SG) nebo modernu (TC). TC není aspoň takové prkno jak deska na záchodě, na druhou stranu mi příjde ten design spíš "trendový". Pro SG hrají prim orig. snímače, těm "Duncan designed" na TC bych nevěřil. Je to věc vyzkoušení a osobního vyvození závěru.
Jinak moje záloha: Reverend Sensei RT nebo HB
http://www.reverendguitars.com/reverend ... ei_rt.html
http://www.youtube.com/watch?v=uZwvF-8AmxQ
Ale je třeba tedy vzít v potaz, co konkrétně autor tématu hraje za muziku.
Jinak moje záloha: Reverend Sensei RT nebo HB
http://www.reverendguitars.com/reverend ... ei_rt.html
http://www.youtube.com/watch?v=uZwvF-8AmxQ
Ale je třeba tedy vzít v potaz, co konkrétně autor tématu hraje za muziku.
Tak hrát budu spíše tvrdší věci......dejme tomu tvrdší rock.....hlavně zkreslenej zvuk s distortionem a overdrivem.....ale občas přechody budou na čistej. Taky vás asi bude zajímat že zatim pouzivam efektovy krabky.....ale v budoucnu planuju lampovy aparát.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně ti k tomu SG může dobře posloužit. Sice umí být dost uvřískaný ale proč ne, záleží na apci.hanz158 píše:Tak hrát budu spíše tvrdší věci......dejme tomu tvrdší rock.....hlavně zkreslenej zvuk s distortionem a overdrivem.....ale občas přechody budou na čistej.
Navíc mezipoloha umí být poměrně "twangy-stratoidní", což užiješ na čistým.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
DL píše:Podle mně ti k tomu SG může dobře posloužit. Sice umí být dost uvřískaný ale proč ne, záleží na apci.hanz158 píše:Tak hrát budu spíše tvrdší věci......dejme tomu tvrdší rock.....hlavně zkreslenej zvuk s distortionem a overdrivem.....ale občas přechody budou na čistej.
Navíc mezipoloha umí být poměrně "twangy-stratoidní", což užiješ na čistým.
a kdybych uvažoval o něcem dejme tomu ,,moderním'' co by to mohlo být? když zůstaneme u toho, že to chci na takovej post hard-core spíš.....
ja bych preferoval SG, protoze se mi zvukove libi vic a je pro me zvukove charakteristictejsi. nicmene je treba osobne vybirat, podle me na post hc neudelas chybu ani s jednou z nich.
Já třeba post HC kapely s SG žeru (Amanda Woodvard). Ten tenčí, uvřískaný zvuk mi tam parádně sedí.
za tencim uvriskanym zvukem bych ani tak nevidel SG jako spis styl hrani
podle me uplne v klidu.
Já to nějak shrnu
miluju Gibsona SG standard.....ale trochu se bojim, že se s tim nedá hrát takový ty tvrdší metalový věci. Nebo se pletu?
Doufam, že napisete, že se s SG dá hrát vsechno i metal.....a pak pudu a koupim si jí 
-
woro90-1
Na každou kytaru s HB se dá hrát metal, jen na lubovku to nejde moc nahlas.
Tak kvalita videa nic moc, ale obrázek o tom, na co SG stačí to stačí:) Při nejhorším šoupneš jiné snímače a bude to stačit na cokoliv.
EDIT: tady je ten odkaz http://www.youtube.com/watch?v=9UBUjNvryKE
EDIT: tady je ten odkaz http://www.youtube.com/watch?v=9UBUjNvryKE
Naposledy upravil(a) Latam dne 18.10.2010 11:34, celkem upraveno 1 x.
metal se da na SG hrat uplne v klidu. vzhledem k tomu ze to je celomahagon s humbuckerama tak muze jit chvilema mozna trochu moc do basu (na nejaky extra rychly PM pri hodne gainu napriklad, u post-hc bych to neresil), coz se opet da vyresit vhodnou ekvalizaci pred zkreslenim.
a jak rika woro, ja osobne lubovky na metalovy riffy zeru (ES175 classic napriklad), nicmene nejde to nahlas a rozhodne to neni konvencni zvuk - tj jeste jsem se nesetkal s nikym jako jsem ja komu by se to libilo
a jak rika woro, ja osobne lubovky na metalovy riffy zeru (ES175 classic napriklad), nicmene nejde to nahlas a rozhodne to neni konvencni zvuk - tj jeste jsem se nesetkal s nikym jako jsem ja komu by se to libilo
Všem děkuju za příspěvky.....podle nich soudim, že tedy pro mne bude SG ideální kytara žejo? 
Na to musíš přijít sám. To je jako kdyby ses nás ptal, zda ty boty v regálu budou pro tebe perfektní, aniž by jsi je vyzkoušel na svých chodidlech.
wikxzen píše:Na to musíš přijít sám. To je jako kdyby ses nás ptal, zda ty boty v regálu budou pro tebe perfektní, aniž by jsi je vyzkoušel na svých chodidlech.
já to myslel, že jako splnuje vsechny podmínky které jsem vám řekl.....jinak já hrál už na pár SG.....ale jen chvíli a ani to nebyl Gibson....ale sedělo to krásně....takže predpokladam ze origo Gibson bude este lepsi
-
woro90-1
Jsou i lidé (jako já), kterým se líbí zvuk singlů a higainu. Ten úžasně řízný zvuk s výrazným attackem. Metal na lubovku jsem ještě neslyšel, ale veřím že to musí být zajímavý zvuk, ta spousta harmonických ze znělé přední desky prohnaná děsivým množstvím gainu.Kinx píše:a jak rika woro, ja osobne lubovky na metalovy riffy zeru (ES175 classic napriklad), nicmene nejde to nahlas a rozhodne to neni konvencni zvuk - tj jeste jsem se nesetkal s nikym jako jsem ja komu by se to libilo
tempest je konstrukčně blíž lespaulu než SG a za 22 a půl koupíš novej tempest classic s origo SD snímačema, kdežto SG std stojí nový 28. což teda neřiká nic o tom která kytara je lepší pro tvoje potřeby... na SG std se metal hrát dá, max cavalera ho jeden čas používal.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Co treba Ted Nugent? Neni to sice cistej metal, ale k nejakejm baladam na cistej zvuk to ma hodne dalekoworo90-1 píše:Metal na lubovku jsem ještě neslyšel, ale veřím že to musí být zajímavý zvuk, ta spousta harmonických ze znělé přední desky prohnaná děsivým množstvím gainu.
http://www.youtube.com/watch?v=cYOV8uu17t0
Hraju výhradně na šrot.
Black Sabbath taky není zrovna popík na čistý kanál, když už jsme u toho SG + higain.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...