Jaké snímače ke CORT X11 + ZOOM G1u
Pravidla fóra
Jaké snímače ke CORT X11 + ZOOM G1u
Zdravím,
rád bych poprosil o radu:
Mám již zmíněnou kytaru CORT X11 s původníma snímačema
EMG-HZ (HB-SC-HB) a k tomu mulťák ZOOM G1u.
Zajímalo by mě jaký zvuk bych dostal s jinýma snímačema (tady se mi u některých zkreslení moc nezdá)
a pokud by jste měli nějaké zkušenosti, nebo rady a podělili se o ně?
rád bych poprosil o radu:
Mám již zmíněnou kytaru CORT X11 s původníma snímačema
EMG-HZ (HB-SC-HB) a k tomu mulťák ZOOM G1u.
Zajímalo by mě jaký zvuk bych dostal s jinýma snímačema (tady se mi u některých zkreslení moc nezdá)
a pokud by jste měli nějaké zkušenosti, nebo rady a podělili se o ně?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaké snímače ke CORT X11 + ZOOM G1u
Kvalitnější snímače = kvalitnější zvuk. Co jiného bys chtěl slyšet?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
třeba něco víc konkrétního, okolo 3000,-Kč
Kolem 3000 všechny, nebo každej?
- Nero
- Rádce
A na jakou hudbu? Jaký aspoň přibližný preference ve zvuku máš? Co od těch snímačů čekáš? Chceš aktivy, nebo pasivy? Nový, nebo bazar? 3000 za oba nebo za kus? Bez pořádných informací je to fakt vaření vody...
... i když ono to je jedno, najdi si na bazaru SH-4 a SH-2 od SD a budeš spokojen, rozhodně spokojenější, než jsi teď...
... i když ono to je jedno, najdi si na bazaru SH-4 a SH-2 od SD a budeš spokojen, rozhodně spokojenější, než jsi teď...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak úplně optimální by bylo 3000 za oba, ale při nejhorším bych bral do 4500 za oba.
Aby se hodily na hard-rock a metal
Aby se hodily na hard-rock a metal
Na to by měly odpovídat ty SD, co psal nero... pokud chceš nový, tak mrkni na rmpickups.cz...
A chceš měnit jen humbuckery, nebo i singl?
ja som tiez eperimentoval so snimacmi v X 6. nakoniec som tan nechal SD SH2 SH4. na rockovu muziku parada. mal som tan aj aktivky, ale ten singel v strede bol slaby.
LP+VHT
- Nero
- Rádce
Za tyhle prachy RM? To jsou poněkud vyhozený prachy. Jen šup do těch duncanů...Sadam.S píše:Na to by měly odpovídat ty SD, co psal nero... pokud chceš nový, tak mrkni na rmpickups.cz...
PetrPeter 1975 - 2008
Víš, tahle rada je dost ošidná, a svádí k myšlence, že čím dražší snímač, tím lepší zvuk. A ono jde spíš o styl, charakter, sílu, barvu. A to má mnohem víc rozměrů, než ta tvoje přímá úměra.Nero píše:Kvalitnější snímače = kvalitnější zvuk. Co jiného bys chtěl slyšet?
Moje rada: poslouchej sebe, zkoušej cizí kytary, a měň až budeš trochu vědět, co chceš změnit. Třeba chceš víc basů, větší čitelnost, brilantnějsí výšky. Víš co chceš?
Druhá cesta je koupit, vykzoušet, prodat, koupit...atd. Je to zábava, leze do peněz, a nikdy nekončí.
Tak pokud chce kupovat oba dva (případně i všechny tři, protože X11ka má H-S-H), tak je to tak akorát... případně třeba jedno RM a jeden duncan (protože za 3000 dvě SDčka bych chtěl docela vidět)Nero píše:Za tyhle prachy RM? To jsou poněkud vyhozený prachy. Jen šup do těch duncanů...Sadam.S píše:Na to by měly odpovídat ty SD, co psal nero... pokud chceš nový, tak mrkni na rmpickups.cz...
- Nero
- Rádce
Já nepsal nic o ceně, pohybuju se v kategorii kvality (která s cenou opravdu přímo úměrná není). Nicméně si stojím za tím, co jsem napsal, čím kvalitnější snímač, tím kvalitnější zvuk. A zkus mi to vyvrátitkmensik píše:Víš, tahle rada je dost ošidná, a svádí k myšlence, že čím dražší snímač, tím lepší zvuk. A ono jde spíš o styl, charakter, sílu, barvu. A to má mnohem víc rozměrů, než ta tvoje přímá úměra.Nero píše:Kvalitnější snímače = kvalitnější zvuk. Co jiného bys chtěl slyšet?
S horní hranicí do 4500 SD sežene bez problémů. Možná na tom singlu se zasekne, protože ty se shání trochu problematicky. Nicméně 2 HB od SD se za 3000 dají sehnat - ted třeba na bazaru leží pár AlNiCo II Pro za 3000 nebo SH6 za 1300. SH-4 a SH-2 se často pohybují kolem 1500, není neobvyklé že i o stovku nebo dvě levněji.Sadam.S píše: Tak pokud chce kupovat oba dva (případně i všechny tři, protože X11ka má H-S-H), tak je to tak akorát... případně třeba jedno RM a jeden duncan (protože za 3000 dvě SDčka bych chtěl docela vidět)
Mj. set SH-4 + SH-2 je ted na bazaru za 3500. Pokud by chtěl měnit i singl, pak má smysl uvažovat o RM, Kent Armstrong a podobně.
PetrPeter 1975 - 2008
Souhlas se vším.
Problém je v tom, že mezi lidem jsou zakořeněné mýty, jako že první co na nové kytaře musíš vyměnit jsou snímače, pak struny, a koupit nějaké pořádné=drahé.
Let your ears decide.
Kvalita je podle mně taky vícerozměrná, a nekteré její rozměry hodně relativní. Ale to už jsou kecy...
Problém je v tom, že mezi lidem jsou zakořeněné mýty, jako že první co na nové kytaře musíš vyměnit jsou snímače, pak struny, a koupit nějaké pořádné=drahé.
Let your ears decide.
Kvalita je podle mně taky vícerozměrná, a nekteré její rozměry hodně relativní. Ale to už jsou kecy...
-
woro90-1
Pod to bych se podepsal - mimochodem na Žluté mám tovární snímačekmensik píše:Souhlas se vším.
Let your ears decide.
nevím jestli jsem ted z toho moc moudrý 
dobře, šel bych do SD max 5500,-
a ten SC buť nechám a nebo bych jej odinstaloval, to by šlo, že?
dobře, šel bych do SD max 5500,-
a ten SC buť nechám a nebo bych jej odinstaloval, to by šlo, že?
Neblbni, šetři. HZ jsou dost slušné. K zoomu naprosto dostatečné spíš si pohrej s nastavením efektů. Investice 5,5 by se neprojevila vyšší kvalitou, ale malilinko jiným charakterem. Až budeš mít dobrý velký aparát, a budeš vědět, co chceš na zvuku jinak, přemýšlej i o snímačích. Ale nespěchej s tím, raději hraj a hraj. Ve snímačích to není.
- Nero
- Rádce
S tím nesouhlasím, investice do snímačů se rozhodně vyplatí. nejen změnou charakteru zvuku, ale hlavně zvýšením kvality. Navíc to je i investice do budoucnosti, tedy do doby, kdy bude hrát na lepší aparát.
Jinak za 5500 bys na bazaru s trochou štěstí mohl sehnat jak 2 HB, tak i ten singl. A kdybys SC nesehnal, nech tam ten starý.
Jinak za 5500 bys na bazaru s trochou štěstí mohl sehnat jak 2 HB, tak i ten singl. A kdybys SC nesehnal, nech tam ten starý.
PetrPeter 1975 - 2008
Vyplatí se někomu, kdo ví, co chce. Ne někomu, kdo je za půl roku zase prodá za půlku ceny. Takových je naštěstí hodně, takže je na bazaru z čeho vybírat. 
- Nero
- Rádce
A buďme za takové rádi 
PetrPeter 1975 - 2008