Všem moc děkuji co mi poradíte, věřím že panu učiteli ukážu že taky dokážu něco zahrát.
Rocková píseň, kde se hodně mění tóny.
Pravidla fóra
Rocková píseň, kde se hodně mění tóny.
Zdravím, vím, zase blbá otázka (:D) ale nevím jak si poradit. Chtěl bych na hudebce překvapit pana učitele a zahrát mu nějakou písničku (rocková, ale aby se hodně střídaly prsty nebo akordy to je jedno, i když akordy na rock to je divný co
spíš normálně jak říkám) aby mi dal taky nějakou složitější písničku. Protože já nejraději cvičím (u toho vydržím klidně od oběda do večera) když mam nějakou motivaci a tou je učení nové písničky.
Všem moc děkuji co mi poradíte, věřím že panu učiteli ukážu že taky dokážu něco zahrát.
=> Začátečník na el. kytaře
=> Výbava: Kytara STAGG S300-SB, Kombo Crate FW 65W, Trsátka George Denis 1.00
Re: Rocková píseň, kde se hodně mění tóny.
Díky, ale tohle je na mně až moc extrém
Zas takhle jsem to nemyslel
myslel jsem nějakou písničku kde se to hodně mění, aby byla spíše tak středně rychlá, né žádná full speed
Kdybys mi ještě doporučil nějakou, byl bych moc rád.
Jednoznačně děkuji.
Znáš nějaký písničky?
Víš, jak složitou chceš?
Tak co řešíš?!
Dovol mi zneužít tvého tématu - nechce se mi zakládat nové: Prosím, neporadili byste mi, jaký mám používat toaleťák?
EDIT: Jinak, Prejdáku, díky... tohle je první Yngwieho skladba, která mi přijde celkem dobře poslouchatelná

Víš, jak složitou chceš?
Tak co řešíš?!
Dovol mi zneužít tvého tématu - nechce se mi zakládat nové: Prosím, neporadili byste mi, jaký mám používat toaleťák?
EDIT: Jinak, Prejdáku, díky... tohle je první Yngwieho skladba, která mi přijde celkem dobře poslouchatelná
Nevím proč si hned takhle naštvaný že se ptám.
Právě že moc písniček neznám a navíc nevím co by bylo tak vhodné jak jsem psal jaké bych to chtěl, pokud něco takového je.
Pokud se ti moje téma nelíbí, nikdo tě nenutí abys mně se snažil pomoct, já jsem slušně poprosil.
Právě že moc písniček neznám a navíc nevím co by bylo tak vhodné jak jsem psal jaké bych to chtěl, pokud něco takového je.
Pokud se ti moje téma nelíbí, nikdo tě nenutí abys mně se snažil pomoct, já jsem slušně poprosil.
Když ono se tóny (překvapivě
) docela dost střídají ve většině písniček... a TY bys měl nejlíp vědět, co je pro tebe zahratelné...
Zkus třeba jít na grooveshark.com, tam si pustit "rock radio" a třeba na něco narazíš... takhle je opravdu hodně těžký poradit - náročnost skladby je strašně relativní
Jinak
Zkus třeba jít na grooveshark.com, tam si pustit "rock radio" a třeba na něco narazíš... takhle je opravdu hodně těžký poradit - náročnost skladby je strašně relativní
Jinak
Akordy se jak v rocku, tak v metalu (a myslím, že snad ve všech žánrech) používají naprosto běžněGatuso píše:i když akordy na rock to je divný co
Zkus třeba King James od Bucketheada..ta je docela v pohodě a když tu část s whammy nahradíš lehkým tappingem, tak je to óká 
Jo já vím, ale já to myslel jinak. Vždy když se mi líbí nějaká písnička, třeba Highway to hell od AC/DC tak to je porad to samy. A to mne nebaví, jelikož hraji sám, bez kapely. Uznávám že nejsem muzikant, rozhodl jsem se hrát na kytaru protože se mi to líbí a baví mně to, nemůžu za to že z rádia neodposlouchám písničku ...Sadam.S píše:Když ono se tóny (překvapivě) docela dost střídají ve většině písniček... a TY bys měl nejlíp vědět, co je pro tebe zahratelné...
JinakAkordy se jak v rocku, tak v metalu (a myslím, že snad ve všech žánrech) používají naprosto běžněGatuso píše:i když akordy na rock to je divný co
Děkuju ti za tip, mrknul jsem na to, ale asi sem fakt trouba a neumím to napsatB.Mikey píše:Zkus třeba King James od Bucketheada..ta je docela v pohodě a když tu část s whammy nahradíš lehkým tappingem, tak je to óká
VŠEM MOCKRÁT DĚKUJU.
A co takhle pseudohendrix z Vietcongu? Jde to trochu zjednodušit a furt to zní pěkně. 
Celkově většina věcí od Jimiho jde zjednodušit, nebo upravit dle svého gusta a furt to zní tak, jak má. Resp +- tak jak má.
Celkově většina věcí od Jimiho jde zjednodušit, nebo upravit dle svého gusta a furt to zní tak, jak má. Resp +- tak jak má.
Zítra ti zkusím pomoct něco vybrat, ale dnes už jdu spát. Ozvi se mi zítra přes soukromou zprávu.
Super mockrát děkuju. Koukám na ten Vietcong zrovna.
Moc ti děkuju, zítra ráno tě napíšu
ještě budu hledat na YT teď kdybych náhodou něco našel
Dobrou noc.
Moc ti děkuju, zítra ráno tě napíšu
Ehm, to je Air od Bacha, doplněný nějakou příšerně hustou improvizací, nemající většinou hlavu ani patu (dle mého). BTW takhle strašný zvuk kytary s nylonkama už jsem dlouho neslyšel.Sadam.S píše:
EDIT: Jinak, Prejdáku, díky... tohle je první Yngwieho skladba, která mi přijde celkem dobře poslouchatelná![]()
Sorry skončil jsem u třetí minuty, dál už jsem to nedokázal poslouchat. Vím, vkus je prostě individuální věc, takže jestli se tě to nějak dotklo, tak promiň.
Co třeba něco od Beatles? While My Guitar Gently Weeps třeba. Není to moc rychlý, je tam hodně tónů
a navíc je to krásná písnička...
A že mám dobrou náladu tak ti přidám i link na verzi pro jednu kytaru a taby k tomu http://www.youtube.com/watch?v=FNoOwkkk61c a http://www.mediafire.com/?ctjjyqmiait
A že mám dobrou náladu tak ti přidám i link na verzi pro jednu kytaru a taby k tomu http://www.youtube.com/watch?v=FNoOwkkk61c a http://www.mediafire.com/?ctjjyqmiait
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Už mne předběhl Jester, takhle prasecký tón na španělce...nemluvě o slušné dávce chyb a takřka "placaté" dynamice. Takže se jenom trapně zopakuji:tohle je první Yngwieho skladba, která mi přijde celkem dobře poslouchatelná
Technika není v kytarové hře zdaleka všechno.
Kaktusovi bych doporučil něco od Dream Theater - tam bývá akordů a rytmických změn požehnaně a přitom ještě není tak složité, jako některé věci jazzové.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
In flames - moon shield
Ahoj, mockrát dík. V originále se mi tahle píseň líbí, ale jak to zahrál ten kluk na té akustice tak to se mi vůbec nelíbí, na elektrice to možná bude znít lépe. Ještě jednou děkuju.jastud píše:Co třeba něco od Beatles? While My Guitar Gently Weeps třeba. Není to moc rychlý, je tam hodně tónůa navíc je to krásná písnička...
Ahoj, jelikož se mi moc líbí takový styl tak se mi to docela líbí, koukám na cover na YT a je to moc pěkný, jdu hledat taby. Díky moc !Antonio píše:In flames - moon shield
Chlapy tak jsem si našel na ty In Flames taby, stáhl jsem si i jejich CD a je to fakt nádhera, to je přesně muzika co mam rád
Chci se jen zeptat, stáhl jsem si taby tyhle http://www.911tabs.com/link/?2230496 ale kdyz si to dam do GP tak tam jsou asi 3 akustiky a 3 elektriky, chtěl bych se zeptat jaký se mam naučit, chtěl bych se naučit celej song a mam elektriku jen (ale myslím ze ta akustika bez gainu by šla ne) ale nevím jaký se naučit aby celá písnička zněla co nejvíce podobně originálu 
Předem dík
Předem dík
Tak si zaexperimentuj s mute/solo v guitarPro a uvidíš, která se ti bude líbit nejvíc 
Ad Malmsteen: Nom, jelikož jsem to poslouchal v rámci zjišťování, jak šílený to je, po pár vteřinách jsem přeskočil do půlky, kde už nemá akustiku ale elektriku
A to mě i celkem bavilo... A Jestere - dotknutí se mě se opravdu bát nemusíš 
Ad Malmsteen: Nom, jelikož jsem to poslouchal v rámci zjišťování, jak šílený to je, po pár vteřinách jsem přeskočil do půlky, kde už nemá akustiku ale elektriku
Cokoliv z alba Classical od Wolfa Hoffmanna.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Efektně vypadá Big Gun od AC/DC a neni vůbec těžká.
"Let there be rock"