ovšem jak už tu někteří říkali - nejlepší je mít oba, takže možná časem...
Fender Stratocaster versus Gibson Les paul
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Mám rád mohutný zvuk a rád na sobě tu kytaru cítím
vzhledem ke své postavě nemám problém s vyšší váhou, z čehož vyplývá že LP mi nedělá problémy a mám ho vážně rád. Hlasoval sjem pro něj.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mám doma Les Paul, a osobne pre moj štýl aj vyhovuje viac LP, ale samozrejme aj Stratocastere sú mojou slabosťou a nabudúci rok určite nejaký Fender Strat zoberiem, ale ešte predtým chcem nejakú pololubovku, ale aby sa nepovedalo, dávam hlas Les Paulu, ale hovorím, je to oproti stratu asi tak v pomere 51:49
I LOVE ROCK&PUNK 'n roll
mě se třeba u LP , nebo jakýkoliv kytary s HB u kobylky absolutně nelíbí zvuk právě tady toho kobylkovýho HB na čistym kanálu , ani u Gibsona za 100 tisíc
, podle mě je to vhodný jenom na vysoký zkreslení , nebo přebuzenej zesilovač
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Já bych chtěl nejradši kytaru H-H-S, je vůbec taková? 
Ale jinak ybch si bral LP (se dvěma HB) a pak strata (singly)
Ale jinak ybch si bral LP (se dvěma HB) a pak strata (singly)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nebo spíš Tele 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
videl jsem HHS custom, mozna zrovna na www.gibsoncustom.com ale nejsem si jistej. ale jednou v zivote sem drzel v ruce Jaguar od fenderu, a to byl nezapomenutelnej zazitek, hralo to fakt krasne
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
obě ty kytary jsou maximálně univerzální, ale LP podle mě vede, jelikož se více hodí na higain, což se podle mě o stratu moc říct nedá (řekněme že myslím doprovody, jinak mě ubijete Malmsteenem, Impelliterim a kdoví kým ještě)mathas píše:Prave ze naopak. Strat je univerzalni
Zřejmě to tak bude....o stratu se všeobecně říká že je to universal ,ale když si to tak člověk vezme, tak to LP je možná ještě univerzálnější..no nevim.Dark Axel píše:obě ty kytary jsou maximálně univerzální, ale LP podle mě vede, jelikož se více hodí na higain, což se podle mě o stratu moc říct nedá (řekněme že myslím doprovody, jinak mě ubijete Malmsteenem, Impelliterim a kdoví kým ještě)mathas píše:Prave ze naopak. Strat je univerzalni
Každopdáně nemám rád čistej zvuk na HB...
Takže jestli to správně chápu tak strat zní líp při sólování s velkym zkreslenim, ale LP zní líp při hraní powerů a celkově doprovodu s hi gainem jo?Dark Axel píše: obě ty kytary jsou maximálně univerzální, ale LP podle mě vede, jelikož se více hodí na higain, což se podle mě o stratu moc říct nedá (řekněme že myslím doprovody, jinak mě ubijete Malmsteenem, Impelliterim a kdoví kým ještě)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ne, Rasomaso, takhle sjem to nemyslel. jinak u higain sólování mám radši LP zvuk 
ale myslel jsem to tak, že co se týče higain, strat zvládne sóla, ale na hutné doprovody podle mě moc nemá. LP zvládne kulaté nebo uječené sóla i maximálně hutné doprovody a není problém
ale myslel jsem to tak, že co se týče higain, strat zvládne sóla, ale na hutné doprovody podle mě moc nemá. LP zvládne kulaté nebo uječené sóla i maximálně hutné doprovody a není problém
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
- uncle sam: revival
můj názor:
LP je univerzálnější než strat
na LP je nejhorší krkovej snímač. Hb patří ke kobylce. I na lehoučký zkreslení zní Hb u kobylky parádně.... Vzhledově je strat asi nejhnusnější kytara ale má duši. LP je takovej kus dřeva co hraje ale Strat ten si hraje po svým jakoby měl větší osobnost... LP je taková ochočená kytárk kdežto fender dělá kytari co si hraj po svým
LP je univerzálnější než strat
na LP je nejhorší krkovej snímač. Hb patří ke kobylce. I na lehoučký zkreslení zní Hb u kobylky parádně.... Vzhledově je strat asi nejhnusnější kytara ale má duši. LP je takovej kus dřeva co hraje ale Strat ten si hraje po svým jakoby měl větší osobnost... LP je taková ochočená kytárk kdežto fender dělá kytari co si hraj po svým
Sex Love and Rock'n'roll
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, jasně, LP nemají duši
no, když ten krkovej HB neumíš používat, tak si pak můžeš stěžovat
já osobně si nedovedu představit co bych bez něj dělal - hraju na něj většinu čistých zvuků s chorusem a valnou většinu sól.
(Taky QOTSA
, ti se hrajou na krkový se staženou clonou na 0...popřípadě kombinuju s kobylkovým s clonou na 0)
no, když ten krkovej HB neumíš používat, tak si pak můžeš stěžovat
(Taky QOTSA
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
No, jak koukam, tak se naprosto živelně počáteční náskok LP stahuje a za chvíli se možná dojde k tomu vybájenému stavu 50 : 50 , protože tak to má být...
Les Paul je klasika elektrické kytary a téměř každá prodejna, co prodává kytary se snaží si Stratocastera propašovat do loga...
Les Paul je standart hutného a přitom jasného zvuku, zatímco stratocaster je klasika zvonivého zvuku a upištěného zkreslení...
Stratocasteři, dotáhněte to na 50%!
Toť vše, HOWG!
Les Paul je klasika elektrické kytary a téměř každá prodejna, co prodává kytary se snaží si Stratocastera propašovat do loga...
Les Paul je standart hutného a přitom jasného zvuku, zatímco stratocaster je klasika zvonivého zvuku a upištěného zkreslení...
Stratocasteři, dotáhněte to na 50%!
Toť vše, HOWG!
Die Hard or Die Home
Být kytarista - moje sny - kvalitní strat, kvalitní tele, kvalitní LP