HD 147 x GH 50 L

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Predator

Re: HD 147 x GH 50 L

Příspěvek od Predator »

Line6 ... keď sa ti nebude páčiť skreslenie, tak si proste navolíš iné :D . Určite si tam svoj zvuk nájdeš. Ono zasa dobrý lampový aparát je fajn vec, ale ten ti musí sadnúť. Ak ti nesadne, tak je to trápenie, a nie radosť z hrania.

A nenechaj sa odradiť tými, čo hovoria, že jedine lampa ... Ja som tiež hral na lampu (kópia Soldano preampu s kópiou Hiwatt hlavy), poskúšal som kopec lampových aj nelampových aparátov, a momentálne hrám na digitálnom stroji. A na všetkom zniem ako ja :D v tých krabiciach to fakt nie je.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hej jediny co resim ohledne lampacu je to, ze jsou nemilosrdy vuci chlastu, takze pokud si dam pred hranim deset skopku, tak to slyset bude.. proste nevim co vybrat. jak sem psal, l6 za rok prodam za polovic,ale je mozny ze mi to vydzi na celej zivot..
bubucci píše:Dobře vím, jak to je s těma úletama :?
Osobně se mi líbí i rockwell, na tvrdou hudbu ideální, ale je tam za 14.000. Zkusit týpka, jestli by nepovolil, je to zvukově vhodnější volba a bude osazen 6L6, 3-kanál, univerzálnější.
no aspon mi rozumis.. ted odevzdavam z vlastni vule vyplaty zene, nikdo mi neveri - ani ona - jak to s tema zkurvenyma masinama mam, kolik v tom zasycelo jen treba za prazdniny.. jinak 6l6 jak sem rikal su pripravenej tam strcit (do laneye) jen co se mi dostane pod ruky.. jako i kdyz se to nezda, mam rad citelny zvuk, ale musi byt poradny, zadny pizlacky.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Zkus toho Rockewell, mě je zvukově mnohem blíž než Laney. U Laney mi přijde, že ten jeho zvuk nemá žádnou tvář, hodně výšek, neprůrazné středy a basů by mohlo být pro metálisty taky víc. Jinak o takovém Valvekingovi v té cenové relaci ani nemá smysl přemýšlet.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

pigdestroyer píše:hej jediny co resim ohledne lampacu je to, ze jsou nemilosrdy vuci chlastu...
ty voe, to je citát roku :-D
Predator

Příspěvek od Predator »

pigdestroyer píše:hej jediny co resim ohledne lampacu je to, ze jsou nemilosrdy vuci chlastu, takze pokud si dam pred hranim deset skopku, tak to slyset bude..
Ono to počuť bude pri akomkoľvek type aparátu ... holt keď človek hrá "po desiatich" zlé noty v zlý čas, tak to máš jedno, či lampa, tranzistor alebo digi, furt bude z toho liezť von len bordel :D

Ja som sa chlastania pred koncertom definitívne zbavil po tom, čo raz kedysi pred 10. rokmi som v takom stave chytil gitaru, a skoro som nevedel hrať. :D :D :D Od tých čias je chlast pred hraním u mňa tabu.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
frytol

Příspěvek od frytol »

2Bubucci: Na ten aparát jsem tam hrál přes hodinu. Zkoušel jsem na tom kde co a stejně se mi to nelíbilo. Zkoušel jsem boxy Mesa Trad., Marshall 1960 B. Stejný zkušenosti mam i s mesou, ale tu jsem hrál jen chvíli a navíc to byla single recto.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

2 frytol :
Možná su trošku natvrdlý, ale pořád mi není jasné, o kterém z těch dvou aparátů se bavíš :twisted:
Ono celkově s tím zkoušením aparátů v obchodě je to docela těžko. Netrefíš dobrý kus, nebo je k tomu nahovno box, naprd lampy, šmejd kytara a máš zkreslený obrázek...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

bubucci píše:2 frytol :
Možná su trošku natvrdlý, ale pořád mi není jasné, o kterém z těch dvou aparátů se bavíš :twisted:
Ono celkově s tím zkoušením aparátů v obchodě je to docela těžko. Netrefíš dobrý kus, nebo je k tomu nahovno box, naprd lampy, šmejd kytara a máš zkreslený obrázek...
Taky ale zase ber fakt, že v obchodě můžeš kytar vzít více a vedle sebe vyzkoušet více zesáků a toto vše poměrově porovnat třeba ve stejné cenové relaci ;-) Pokud je to lepší chop, či tě tam znají, tak třeba zapojit i jiný box... Takže to zase takové k ničemu není, jak říkáš. Akorát s ojetýma lampama člověk moc v obchodě neudělá, to je samozřejmě recht. Tak jako s baterkou v kytaře s aktivníma snímačema. To jsou takové jakžtakž jediné důvody, které v dobrých hudeninách brání nabrání objektivních zkušeností :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

bubucci píše:2 frytol :
frytol píše:Jsou lidi, který ti vychválí Laney až na půdu a jsou lidi třeba jako já, který si na to zahrály a řekli: ,,Tak tohle mi do baráku nesmí." Já když jsem o prázdninách tenhle zesík zkoušel v musiccity, docela mě zklamal.
Co myslíš? 8)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ztraceno v překladu...
2 Demilich : Ono je to asi tím, že já v okruhu 50km nemám žádné hudebniny, ale moc mě to netrápí bo stejně nové věci nekupuju...kupoval jsem jenom jednou kytaru a jednou kombo, jinak těžký bazarista :lol:
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

co tenhle randal? je ted na bazaru, myslim ze tenhle trand je v pohode.. kdo na to hral? zatim jeste porad nemam cas to nejak hloubej resit. ale takhle bych usetril hromadu penez tady tim G3
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jakej randál? :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

G3 RH150 tipuju. Velice dobrý trand, ale jenom trand... 8)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten me nebavi. takovej dimebag zvuk, ble :X do nejaky industrialni prasarny kde se tyhle naschval hnusny zvuky hodej, proc ne. do "normalni kapely" bych to nepouzil.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

já jsem jakožto šťastný vlastník HD147 za ní, ale ber v potaz jednu důležitou a něpříjemnou věc - k tý hlavě potřebuješ box, kterej opravdu umí alespoň 300W - ta Line6 se to tam ve špičkách pustit nebojí.....

obzvlášť, pookud se ti povede přebasovat si zvuk a dáš nějaký hluboký kila..
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

budu muset jet studijne do svycarska takze musim minimalizovat naklady na obe zalezitosti.. napadla me kombinace bazarove ledviny asi XT plus neco takovyho -
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... ce/lddj200
i kdyz tady u takovych stroju to bude chtit spis tak 1000ovku do 4 ohmu, aby to bylo slyset.. dost lidi takhle funguje, i kdyz voli napr 1500w zesilovace.. 500stovka dle zkusenosti pry nestaci. tim bych v podstate poridil to hd 147, ale dalo by se to financne dost stahnout. konecne budu met trosku cas, tak uz to musim vyresit, nez se prachy rozkutali a me zbude smutna bedna oci pro plac.. casem bych to mohl povysit treba nejakym ekvalizerem.. no rack jak vino :)

p.s. prosim neresit ty vykony, tohle nejsou moje vymysly, ale fakta z praxe, tady jsou ty watty trochu o necem jinem.

EDIT:
mozna lepe treba toto:
http://www.audiotek.cz/product-23433-samson-servo-300
Naposledy upravil(a) pigdestroyer dne 20.10.2010 13:45, celkem upraveno 1 x.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Jens Ludwig píše:já jsem jakožto šťastný vlastník HD147 za ní, ale ber v potaz jednu důležitou a něpříjemnou věc - k tý hlavě potřebuješ box, kterej opravdu umí alespoň 300W - ta Line6 se to tam ve špičkách pustit nebojí.....

obzvlášť, pookud se ti povede přebasovat si zvuk a dáš nějaký hluboký kila..
diky za upozorneni, ono to nerozlisuje do kolika ohmu to sype? mam bednu 8 ohm... takze by to snad nemuselo byt plnych 300w
Jens Ludwig
Odborník

v zadu máš přepínač impedance - umí to dávat 300W do 4 i 8 i 16... když to nastavíš na 4 a zapojíš 8 tak určo výkon snížíš...

Jens Ludwig
Odborník

ad ten zesilovač - PA zesilovače jsou sice fajn,ale nikdy se tam nesostaneš k takový práci se signálem jako u kytarových - proto bych spíš doporučil k tej ledvině něco jako CRATE POWERBLOCK - pár se jich na bazarech válelo...

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“