Napadlo mě se zeptat, jestli by někdo z vás dokázal identifikovat poruchu na výše zmíněném mikrofonu, než ho pošlu do servisu. Z mě neznámých důvodů (za mé nepřítomnosti ve zkušebně) se porouchal následujícím způsobem. V podstatě z něj téměř nic nejde. Když hodně zesílím aparát i přijímač, zvuk se ozývá, ale ne hranici slyšitelnosti. Přitom do přijímače signál jde a zdá se, že snad i v plné síle. Dioda signalizující přetížení mikrofonu (prostě když se do něj moc křičí) bliká stejně za stejných podmínek jako před poruchou.
Na samotném mikrofonu po odšroubování síťky i hlavy není patrné žádné poškození. Zajímalo by mne také, jestli nemáte někdo zkušenost s opravami mikrofonů ve stejné cenové hladině a jestli se mi nemůže stát, že by se vyplatilo koupit nový mikrofon namísto třeba výměny hlavy.
Upozorňuji, že se ve zvukové technice dvakrát nevyznám, takže bych byl vděčný za smířlivost, pokud je můj dotaz nějakým způsobem hloupý nebo pokud zde podobný thread už je, vyhledáváním jsem nic nenašel.
Neznámá porucha AKG WMS 40-PRO
Pravidla fóra
-
true_insomnic
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Neznámá porucha AKG WMS 40-PRO
na přijímači je někde štítek, kde píšou, na jaký frekvenci ten bezdrát funguje - zjisti to.. a napiš to sem...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
true_insomnic
- Kontaktovat uživatele:
Frekvence je 813.100 MHz
- Jens Ludwig
- Odborník
jestli je to ta chytřejší 40, tak by to mohlo mít na výběr ze tří frekvencí - zkus přeladit...
pokud není, tak není....
další věc - jakou tam na tom máš mikrofonní vložku??? - mělo by to bejt napsaný na krabici, nebo snad i na vložce... (D5, D880, D770...???)
Jak je to starý a kde jsi to kupoval???
pokud není, tak není....
další věc - jakou tam na tom máš mikrofonní vložku??? - mělo by to bejt napsaný na krabici, nebo snad i na vložce... (D5, D880, D770...???)
Jak je to starý a kde jsi to kupoval???
-
true_insomnic
- Kontaktovat uživatele:
Je to ta jednodušší verze s fixní frekvencí, vložka je D880, stáří bez měsíce dva roky a koupeno na kytarách.cz
- Jens Ludwig
- Odborník
tak ho reklamuj - tam může bejt třeba upadlej výstupní konektor a nebo špatnej operák.. 813MHz už je dost na to, aby to bylo rušený televizí... stejně tak