co říkáš na tuto možnost?kocour píše:Buď zkušený truhlář, nebo googlovat pod "Anatomie dřeva" a pod mikroskopem porovnat sámknedlousek píše: chápu myslel sem že bych třeba vyfrézoval tu díru na oba snímače spojenou a pak tam vlepil špalek.....nebo to přikryl nějakým pickuardem a byl by z toho pseudo les paul![]()
![]()
praso lespaul+výroba krků
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
Re: krky
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
To by taky mohlo dobře fungovat. Ale je ta horní plocha rovná nebo klenutá? Pickguard na klenuté by byl problém. Asi bys ten top měl nejdřív oškrábat a vůbec "vyčistit staveniště", možná, že by po tom vyfrézovaní to ladilo i s vlepeným dřevem. Když ne, tak je vždycky možnost to nastříkat krycím lakem. Že by ten vlepený kus dřeva zhoršil sustain (ať žije mystika), bych si hlavu nelámal.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
no jasný eště ho tu nemám snad během víkendu pak začnu čistit tělo a tak pořádně to rozměřím a takkocour píše:To by taky mohlo dobře fungovat. Ale je ta horní plocha rovná nebo klenutá? Pickguard na klenuté by byl problém. Asi bys ten top měl nejdřív oškrábat a vůbec "vyčistit staveniště", možná, že by po tom vyfrézovaní to ladilo i s vlepeným dřevem. Když ne, tak je vždycky možnost to nastříkat krycím lakem. Že by ten vlepený kus dřeva zhoršil sustain (ať žije mystika), bych si hlavu nelámal.
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
takže zprávy z bojiště. Tělo je doma a je to horší než sem čekal, je to smrk, je to docela tenký, ale vzhledem k tomu že sem ůchyl a chci si to zkusti asi do toho pudu, prostě to bude pseudovšecko, něco to bude mít z toho něco z toho, a bude to prasečina já to vím. Práce bude dost......vybrousit lože, má někdo rozměr? snímače zůstanou asi tak jak sou nebo se to vyborusí a přykrije nějakým pickuardem....kobylka kdož ví, asi TOM ovládání podle toho co bude za snímače, asi HSH nebo HH, nebo já nevím, to eště neni jistý vyjádřete se k tomu....
Kobylku řeš až nakonec, podle toho, jak se ti povede trefit úhel krku vůči tělu.knedlousek píše:kobylka kdož ví, asi TOM
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
asi jo, vono je zajímavý jak je to tělo hezky tenkýworo90 píše:Kobylku řeš až nakonec, podle toho, jak se ti povede trefit úhel krku vůči tělu.knedlousek píše:kobylka kdož ví, asi TOM
co sem slyšel tak smrk hraje hlasitě na sucho ale je pro elektriku je prý hodně nevýraznej...knedlousek píše:asi jo, vono je zajímavý jak je to tělo hezky tenkýworo90 píše:Kobylku řeš až nakonec, podle toho, jak se ti povede trefit úhel krku vůči tělu.knedlousek píše:kobylka kdož ví, asi TOM, každopádně zkusím to, co si myslíte jak to bude hrát když je to smrk?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
no uvidíme, vono je to dost tenký tělo, tak bůhví co z toho vznikne, krk buď seženu nějakej bazar nebo se pokusím o výrobu, eště nevím, co myslíte kdybych k tomu dal nějakej starej jolana krk?
Kolik má tloušťku?knedlousek píše:no uvidíme, vono je to dost tenký tělo, tak bůhví co z toho vznikne, krk buď seženu nějakej bazar nebo se pokusím o výrobu, eště nevím, co myslíte kdybych k tomu dal nějakej starej jolana krk?
Obávám se, že na tohle jolaňácký krk nepůjde - to spíš BaCH přímo na LP, jen to možná upravit na šroubovaný spoj.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: praso lespaul+výroba krků
Není smrk jako smrk, s hustými letokruhy nemusí i pro elektriku být špatný. Moje LesP samodělka z modřínu (taky jehličnan) hrála nádherně, škoda že jsem si ji nechal odkoupitco sem slyšel tak smrk hraje hlasitě na sucho ale je pro elektriku je prý hodně nevýraznej...
Taky jsem četl chválu na korpusy z dřeva borovice.
kocour
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
jo to jsem taky slyšel - plánuju to někdy v budoucnu v praxi ozkoušet až se najde nějakej pěknej kousek...kocour píše: Taky jsem četl chválu na korpusy z dřeva borovice.
kocour
na TDPRI.com z borovice často dělaj korpusy na levnější projekty (prý má podobný zvuk jako olše akorát takový maličko víc do středů)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
no tenký, cca 3,5cm, bachy sou moc drahý, aspoň pro mě. Uvidíme co budes tím jolaňákem, zbavil sem to laku, a je to ze dvou kusů jeden má kruhy dost hustý, druhej o něco míň. myslel sem co kdybych na to nechal naklížit top?woro90 píše:Kolik má tloušťku?knedlousek píše:no uvidíme, vono je to dost tenký tělo, tak bůhví co z toho vznikne, krk buď seženu nějakej bazar nebo se pokusím o výrobu, eště nevím, co myslíte kdybych k tomu dal nějakej starej jolana krk?
Obávám se, že na tohle jolaňácký krk nepůjde - to spíš BaCH přímo na LP, jen to možná upravit na šroubovaný spoj.
- jeleniste
No, hele přesně tohle mám doma v hnědý barvě, taky smrkový ta samá poloha snímačů. Někdo mi řikal, že to je diamantka z delicie hořovice, ale logo sem na tom žádný nenašel.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
Dimantku sem v ruce držel, ta bejvala co já vím tlustší. Ale ze smrku bývala často to je pravda.