Pár banálních otázek pro slaboproudaře (problem se schematem

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
JFiremanS

Re: Pár banálních otázek pro slaboproudaře (problem se schematem

Příspěvek od JFiremanS »

po vymene zadna zmena ani ted :D divny
Naposledy upravil(a) JFiremanS dne 7.10.2010 17:56, celkem upraveno 1 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli si treba enil keramiku za elektrolit tak to by mohlo bejt ono
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

core88 píše:jestli si treba enil keramiku za elektrolit tak to by mohlo bejt ono
No zprva jsem tam mel keramiku kdyz to jeste vubec nefungovalo pak jsem tma dal elektroli a potom jsem koupil ten samej zase elektrolit.. resp 22u byl porad elektrolit, 2,2 byl jednou keramika ted elektrolit, 10n je porad keramika klasika
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

tyjo to je divny :D vzal jsem kytaru doruky jakoze z toho ten normalni zvuk vytlacim normalni hrou :D a kdyz jsem zacal proste hrat tak to bylo i lepe slyset zacal se z toho tvorit normalne zvuk a doslo mi ze to normalne fuzzuje akorat nevim jake mas znalosti s fuzzem jednoduse hendrix zvuk ... fuzz neboli chmíří a ja postavil neco co jakoby nema chmiri ale jen treba 3 mega dredy... ze tochmiricko to ochlupeni zvuku nemam takove jake ma byt ale mam ho tak strasne hrube a ty ,,fousky´´ dost daleko od sebe tak to zni jako nejake praskani . Fuzz a distortion jakoby vlastne je praskani nevim jeslti tomu muzu rikat impulzy no a ty impulzy mam strasne daleko od seb.Snad to vysvetluju nejak aby se to dalo predstavit :) ... no tyjo a to me pripomina sesit zelektroniky tam jsme impuls zesilovacu, radii a pod. probirali dokonce i to jak je zhustit nebo zřidčit. :D cim to teda muze bejt? mozna tema trandakama nebot fuzz pracuje na prebuzeni tranzistoru ale zase divne ze jsem vyzkousel 3 ruzne tranzistory a jeto porad stejne :-I nechce se mi moc vkladat tolik casu a usili do hledani přesnejch tranzistoru dle schematu jen proto abych zjistil ze to nima nebylo :P
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

JFiremanS píše:tyjo to je divny :D vzal jsem kytaru doruky jakoze z toho ten normalni zvuk vytlacim normalni hrou :D a kdyz jsem zacal proste hrat tak to bylo i lepe slyset zacal se z toho tvorit normalne zvuk a doslo mi ze to normalne fuzzuje akorat nevim jake mas znalosti s fuzzem jednoduse hendrix zvuk ... fuzz neboli chmíří a ja postavil neco co jakoby nema chmiri ale jen treba 3 mega dredy... ze tochmiricko to ochlupeni zvuku nemam takove jake ma byt ale mam ho tak strasne hrube a ty ,,fousky´´ dost daleko od sebe tak to zni jako nejake praskani . Fuzz a distortion jakoby vlastne je praskani nevim jeslti tomu muzu rikat impulzy no a ty impulzy mam strasne daleko od seb.Snad to vysvetluju nejak aby se to dalo predstavit :) ... no tyjo a to me pripomina sesit zelektroniky tam jsme impuls zesilovacu, radii a pod. probirali dokonce i to jak je zhustit nebo zřidčit. :D cim to teda muze bejt? mozna tema trandakama nebot fuzz pracuje na prebuzeni tranzistoru ale zase divne ze jsem vyzkousel 3 ruzne tranzistory a jeto porad stejne :-I nechce se mi moc vkladat tolik casu a usili do hledani přesnejch tranzistoru dle schematu jen proto abych zjistil ze to nima nebylo :P
ja semasi pred rokem stavel fuzz factory . a tam kdys tocis potenciometrem GATE tak v druhej pulce drahy se děje to jak tu pises ty ze je ten zvuk jakby sekanej . jestli mas vsude zpravny soucastky tak to bude tema trandama ty germaniovy se chovat trichu junak nez ty kremikovy. ty schemata se lisej podle tojo jakej fuzz mas jestli Si nebo Ge . j fuzz je docela zaludnej efekt tak zalezi na zesileni tech trandu. ted nechi kecat ale ten prvni by mel mit mensi zesileni nez ten druhej. tady je fuzz factory kdyz by si se chtel podivat na schema http://www.musikding.de/product_info.ph ... z-kit.html je to hed prni radka vedle obrazku plosnaku .
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Jo s tim ze prvni musi mit vetsi zesileni nez druhej to mas asi recht to vysvetluji moji neznamou v tom proc vsichni pisou Q1 takovej a Q2 takovej :) s tim Si a Ge dekuji za informaci nejspis na tech trandakach neco fakt bude a jak rikas kdyz tocim potakem na fuzz tak pri uplnem utlumeni fuzzu je ten pokus o zvuk/praskani dost pomalej) velke intervaly a kdyz tocim vic a vic doprava tak se to pomalu zrychluje takze je to neco na zpusob řádů m,u,n,piko atd ze jsem o vic radu vejs s tema trandakama nez bych mel bejt a nebo niz to ted nevim :) je to jen takova nejspis nepravdiva uvaha ani nevim proc te s tim ctenim tohohle zdrzuju :D

Musim sehnat ty Gečka nejak. Díky moc :)

jinak az tenhle fuzzovej problem prekonam tak se mrknu na ten factory to vypada pekne ;)
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Tak jsem vybral dle ruznejch navodu nejekvivalentnejsi PNP germaniove tranzistory a neco se zlepsilo a neco zhorsilo :) abych to upresnil tak jsem to nahral je to tady http://bandzone.cz/bloodlinevoices hned prvni vec pojmenovane .... :) dystak si to poslechni prijde me to jako zvukova charakteristika ss kondiku kterej se nabiji a vybiji :D

Nejdriv jsem to jen nechal a potom jsem hrabnul na strunu.
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Hodim sem dalsi otravnej spam :P snad uz k necemu dociluju... jj jsem desnej pripad :D sam se nad tim smeju.. trosku experimentuji s tranzistory s Q1 kterej by mel mit mensi Hfe nez Q2 mam takovej problem... at tam hodim jakejkoliv (kterej se do zapojeni hodi vzhledem k funkcnosti) tak se to snazi hrat musi ale více hrabnout do strun aby se to ,,rozprdelo´´ to neprerusovaneho zkresleni.. kdyz chytnu vsechny tri pacicky (prstama) toho tranzistoru tak se signal o neco ztlumí, ale fuzz je potom jako bez chyby - naprosto dokonaly bez ,,prdení´´ :D jedna chyba je vsak to ze to ztlumuje a ze ty packy nemuzu spojovat normalne.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

JFiremanS píše:Hodim sem dalsi otravnej spam :P snad uz k necemu dociluju... jj jsem desnej pripad :D sam se nad tim smeju.. trosku experimentuji s tranzistory s Q1 kterej by mel mit mensi Hfe nez Q2 mam takovej problem... at tam hodim jakejkoliv (kterej se do zapojeni hodi vzhledem k funkcnosti) tak se to snazi hrat musi ale více hrabnout do strun aby se to ,,rozprdelo´´ to neprerusovaneho zkresleni.. kdyz chytnu vsechny tri pacicky (prstama) toho tranzistoru tak se signal o neco ztlumí, ale fuzz je potom jako bez chyby - naprosto dokonaly bez ,,prdení´´ :D jedna chyba je vsak to ze to ztlumuje a ze ty packy nemuzu spojovat normalne.
uz mi to nekolokrat napadlo ale pokazdy sem nato zapomel ... nezkousel si treba ruzny hodnory napeti ? bud hejbat z celim napetim nebo nechat pevny napeti treba 9V a nebo misto tech odporu co vedou na colector tak dat trimry a pokusne to vypadit aby to hralo jinak uz ni asi napady dosly :( :D
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

S napetim jsem si nehral a jinak jsem si ted vsiml ze jsem napsal chybnej udaj nedotykal jsem se Q1 kterej ma kolektor na kladnym privodu napeti ale na Q2 kterej ma kolektor na negativu pres dva odpory. jeden z nich je ten R5 o kterym jsem poruznu na netu cetl ze ho lidi menili za jinej tak ho zkusim vymenit. Jinak jde do volume potaku to bude mozna ta zalezitost s utlumenim zvuku kdyz ho chytnu zkusim ten odpor a uvidim :)

Za napady rozhodne diky ;)
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Tak s ihraju s tranzistorama a snad to i vypada ze dosahnu uspechu :) Jedine co me zustane asi jako problem je volume... jak byva u vetsiny efektu kdyz je potenciometr presne v polovine tak je hlasitost stejna jako kdyz je efekt vypnuty.. jenze ja musim mit potenciometr uplne natocenej co to de aby to bylo nahlas ,,skoro´´ stejne jako kdyz je efekt vypnuty. Tak jeste nevim jak resit tenhle problem (potak s jinym vykonem uz jsme zkousel porad stejne) ze by snad nejakejodpor mezi out a potakem?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

U Fuzz Face je to normální.
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

aha dobre vedet, diky.
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

porad nemuzu prijit na to jak se zbavit toho prdeni :D
s kondikama jsem si uz hral vic nez dost i s odporama, ktere resi pouze hlasitost nebo ,,tone´´ prdeni
jinak me prijde ze fuzzovej potak funguje jako TONE potenciometr kdyz je skoro vypnutej
tak prdeni utlumi do nizsi frekvence neboli vic do basove hloubky.

dalsi poznatek je zajimavej ze kdyz zahreju cca tří sekundovem drzeni tranzistor tak se
prdeni zcela eliminuje -pri jeho ochlazeni to zacne znovu.
ovsem tranzistory uz mam 100% dobre zvolene.
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

kdyz hrabnu do strun tak ten signal se udrzi pouze asi cca 1,5 vteriny pak se to rozprdi a chce to znova nakopnout do strun aby to hralo a ton se drzel pohromade.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

JFiremanS píše:kdyz hrabnu do strun tak ten signal se udrzi pouze asi cca 1,5 vteriny pak se to rozprdi a chce to znova nakopnout do strun aby to hralo a ton se drzel pohromade.
Zkus přeměřit napětí na baterce. Mě to dělalo to samé a příčinou byl pokles napětí z 8,6 na pouhých 3,3V ...
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

to jsem jednou zkousel mel jsem se vsak k te baterii vratit! :D jeji napeti bylo dobre

Chybu jsem vsak nasel a eliminoval KONECNE po dlouhyyych letech ;-D no nevim jak vy ale ja jsem se zasmal
vzhledem k tomu ze tomu moc nerozumim.. porad jsem si hrat se soucastkama a jejich zapojeni a potom jsem na internetu narazil na to ze i baterie ma svoji impedanci coz me docista vypadlo z hlavy. no a impadance 9V baterie na ten fuzz pusobí takzvanym motorboat noise neboli zvukovym bordelem znejicim jako motorovy clun (prdeni) neboli ma jinou impedanci nez samotny adapter - tim to tedy bylo.

mozna je to i neco spolecneho s tim poklesem ted uz si nejsem jistej. rozhodne diky vsem za vsechn y rady obzvlast coremu. ted uz si muzu konecne zacit ,,hrat´´ se soucastkama a vynalezanim pro me vhodneho zvuku :)

diky
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Tak jsem si poridil vse k dosazeni kompletniho efektu (krabicku, popisove nalepky atd) a NAJENDOU se neco zase podela zejo :D efekt hučí jako nikdy předtím... vse jsem vyndal aby bylo vse jako predtim a stale huci... pomocí pocentiometru samozrejme hucení ovladám, ale je to skoro neposlouchatelne a otravne i kdyz jsou potenciometru na minimu.

prosel jsem vsechny kontakty vodice vsechno (jako vzdy :P) a samozrejme chybu nikde nevidim ach jo :) casem to snad najdu a az to jednou bude kompletne v poradku tak se snad i pochlubim tou stoletou praci :D
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Tak uz je vse v poradku, rada pro ostatní: pokud jste si zkusili hrat i se zdrojem napetí (treba vymenou adapteru za druhy a stále se nic nedelo, tak pokud doma naahodou mate i tretí adapter... tak zkuste i jej ;)

ano 3x jsem zkusil i prohodit napajeni mezi dvema adaptery = porad stejny problem... zoufale jsem uz bez sance zkusil i ten tretí no a s nim uz efekt bezi hezceji nez jsem od nej vubec ocekaval :) o vikendu sem dystak neco hodim kdyz neco nahraju / natocim.

Podekování Core88

Jaroslav S.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

JFiremanS píše:Tak uz je vse v poradku, rada pro ostatní: pokud jste si zkusili hrat i se zdrojem napetí (treba vymenou adapteru za druhy a stále se nic nedelo, tak pokud doma naahodou mate i tretí adapter... tak zkuste i jej ;)

ano 3x jsem zkusil i prohodit napajeni mezi dvema adaptery = porad stejny problem... zoufale jsem uz bez sance zkusil i ten tretí no a s nim uz efekt bezi hezceji nez jsem od nej vubec ocekaval :) o vikendu sem dystak neco hodim kdyz neco nahraju / natocim.

Podekování Core88

Jaroslav S.
Díky:)
podobnej problém jsem měl taky. doma sem našel nějakej zdroj =>hukot , byl sice usměrněnej ale nebyl vyhlazenej pak sem potřeboval 12V zdroj na jinej projekt a ten taky hučel pak sem zjistil že to byl spínanej zdroj a ten se na audio vůbec nehodí. tak sem do třetice vzal trafo 11V a postavil k němu 9V regulátor a bylo po hukotu. :twisted: :mrgreen:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“