Opakované výpadky aparátu.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
freelancer02

Opakované výpadky aparátu.

Příspěvek od freelancer02 »

Zdrawím. Řeším takový problém s aparátem. Dal jsem si ho přelampovat, pohoda, ale po asi týdnu prostě odešel zvuk.. čistý kanál není skoro slyšet, a zkreslený je bez "šťávy", tichý a zahuhlaný.. tak jsem to odvezla zpátky, prý špatná jedna lampa, omluvil se, vyměnil cajk... ale teďka se to stalo znova, kombo navíc při zkreslení hrozně prská, šumí a chrastí... nechce se mi věřit že by odešla znova lampa (to by musel mít na skladě jen zmetky).. Kytara ani kabel to nebude, oboje jsem zkoušel na jiných aparátech a jiné kytary na mém kombu... Už nevím co s tím, nebaví mě jezdit každých 14 dní dát si opravit kombo a mám strach že mi to klekne uprostřed hraní (což se mi naposled právě stalo :evil: :evil:
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Vojc29

Re: Opakované výpadky aparátu.

Příspěvek od Vojc29 »

Asi problém v lampách či co no podle toho co popisujes nebo ti v tim zesáku něco ty lampy likviduje něco tam muže dělat neplechu ... nevím ale ja kto zjistii jedině k opraváři když tomu nerozumíš :mrgreen:
Bugera 333XL,Kustom Quad 412A 4x12" G12T Celestion,Westone Pantera tuned "A",strings D addario 12, WAH WAH Jim DUnlop,multiefekt boss
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nevím jaký je smysl příspěvku nade mnou, ale pořád máš záruku na tu opravu, tak to neřeš - skoč za ním znova a on ti poví, co tam nehraje. Že má na skladě spoustu zmetků není zas tak nepravděpodobné.
Vojc29

Příspěvek od Vojc29 »

Ma to smysl v tom že to prostě bude mít problém jinde než v lampách a že to tam má odnést k tomu týpkovi co mu to dělal!
Bugera 333XL,Kustom Quad 412A 4x12" G12T Celestion,Westone Pantera tuned "A",strings D addario 12, WAH WAH Jim DUnlop,multiefekt boss
jose.arman

Příspěvek od jose.arman »

Mám podobnou zkušenost - zprvu mi zvuk velmi nezdravě "zrněl" v nějakých intervalech, cca 5s. Klasika - výměna lamp (asi 1/2 roku v záruce). Tak jsem jsem to vzal přes reklamaci, neboť to zdaleka nemělo nahráno na pravidelnou výměnu koncových lamp. Hned po výměně jsem někde hrál a v půlce (jak jinak) kombo ztratilo výkon. Tak jsem to tam hodil znova, opět to kompletně přelampovali a ještě k tomu odstranili pojistku proti přehřátí (z toho mi bylo docela nevolno...)
Problém může být skutečně jenom ve špatných lampách. Pokud se lampy stávají špatnými až ve tvém aparátu, tak je třeba ověřit zda jsou ve všech obvodech správné hodnoty, nastaven bias atd. To by ale v odborných servisech měli provádět automaticky...
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Právě že u odborníka to bylo v obou případech, poprvé řek špatná lampa a hned vyměnil (bias samozřejmě nastavoval a kontroloval v obou případech), aparát komplet proměřil, zkontroloval patice, atd. takže tady by chyba být neměla. Je možné že těch zmetků je dost (nebyl jsem jediný kdo to tam řešil), jen jsem nevěděl jestli to může být tak pravděpodobné. Každopádně díky za rady :wink:
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
jose.arman

Příspěvek od jose.arman »

Ještě zkus progooglovat zahraniční fóra. Mrkni, jestli tam někdo u stejné značky ampu neřešil něco podobného... Ostatně, pokud je to v záruce, lze to vždy vyměnit, resp. koupit jinou značku...
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

Ahoj mam podobnej problem s marshallem akorad mi prestava hrat a sem tam se zeslabi zesili potreboval bych jestli nekdo nezna nejakeho opravare co by to zkusil dat dohromady nekde pobliz olomouce nejlepe samozrejme olomouc :) diky
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No co napsat co je to konkrétně za kombo. A kerý servis to spravoval třeba někdo poradí. Jestli ty komba sou šmejd nebo máš blbý servis.
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

dalabo píše:No co napsat co je to konkrétně za kombo. A kerý servis to spravoval třeba někdo poradí. Jestli ty komba sou šmejd nebo máš blbý servis.
no jeste to zadnej servis neopravoval proto sem psal na forum jestli nekdo nezna nejakeho opravare pobliz olomouce :D jinak je to Marshall Valvestate VS120R a ze by to byl smejd to urcite neni akorad ho neco trapi atak potrebuje opravit :)
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Sem myslel dotaz na freelancera.

V Olomouci pan Fila (nedoporučuju): podívej se do sekce Opraváři. Ti další asi skončili.
V Předmostí je jeden pán to je škoda slov pak to moc neznám jsem z druhé strany a jezdím teď většinou do Ostravy.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ibanezdx170 píše:Ahoj mam podobnej problem s marshallem akorad mi prestava hrat a sem tam se zeslabi zesili potreboval bych jestli nekdo nezna nejakeho opravare co by to zkusil dat dohromady nekde pobliz olomouce nejlepe samozrejme olomouc :) diky
i kdyz na z Olomouce, Zeman v Hranicich.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Gurus

Příspěvek od Gurus »

ibanezdx170 píše:Ahoj mam podobnej problem s marshallem akorad mi prestava hrat a sem tam se zeslabi zesili potreboval bych jestli nekdo nezna nejakeho opravare co by to zkusil dat dohromady nekde pobliz olomouce nejlepe samozrejme olomouc :) diky
ja mel uplne ten samy problem - studeny spoj <-
leprák

Příspěvek od leprák »

Dovolím si přispět mojí zkušeností, před časem se na mém kombu projevovaly se výše popisované problémy, ale chvilkama to hrálo normálně jak má, hlavně když jsem to potřeboval někomu ukázat, co to dělá, i před panem servisákem to hrálo v poho..přivezl jsem to domů, špatné, vsteky jsem vyškubl kytarový kabel z komba a ozvalo se zahchrastění, prostříkal jsem vstupní jack kontoxem a od té doby klid, někdy to fakt může být maličkost která člověka vytočí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“