Výběr komba okolo 10 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
heart

Re: Výběr komba okolo 10 000

Příspěvek od heart »

já jsem je porovnával jen podle toho co jsme našel na youtube určitě bych se porovnal ještě sám ale to Peavey Classic 30. mě tolik nezaujalo jako ten Bugera to mě hodně zaujalo:)

Dark Axel píše:
heart píše:já teď koukal ještě na tohle zkoušel někdo http://kytary.cz/bugera-v55/HN107133/
hrál jsem na to jen chvíli, ale působilo to na mně velmi zajímavě... pěkný čistý zvuk, se kterým si jde vyhrát, docela zajímavý vintage drive. pokud se k tomu ještě dostanu, zkusím napsat další dojmy
Určitě jak se k němu dostaneš napiš já budu hodně rád.)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

já jsem si teda přes tu Bugeru V55 jednou zahrál... přes 112 open back bednu s G12H 70th anniversary...

čistý zvuk dost tenký a nepříliš dynamický, zkreslený zvuk takové vintage zkreslení, které se mě líbilo míň než čistý zvuk s krabičkou... Hlasité to bylo asi tak nějak jako dražší 15w aparát :( Nějakých 5t. bych za to možná dal, víc ani náhodou, podle mě je to dost lowend... :(
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jo, to musím potrvdit - nízká hlasitost mě taky děsně zaskočila!

co se týče drive kanálu - zvuk mi přišel poměrně "rozbitý", přisuzoval jsem to ale vintage zaměření :wink: hrál jsem na to se stratem a dalo to vyniknout cinkavosti - tlustý zvuk sjem od toho nečekal a ani ho tam nehledal, čili nemůžu posoudit
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no mě ta bugera přišla taková "bez koulí"... když si vemu, jak pěkně hraje třeba Vox AC15CC1, který určo na bazáči půjde sehnat za chvíli za nějakých 8-9t., tak bych tu Bugeru určo nebral. Přišlo mi to jakoby se někdo snažil vyrobit aparát s vintage zvukem alá Vox, ale příliš se mu to nepovedlo.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na tu V55 jsem hral a je to sh*t. za posledni dobu jeden z mala opravdu blbych aparatu co jsem zkousel, jiny veci to pri primym porovnani na stejnou bednu (treba orange TT) zadupaly do zeme. hnusny bzucivy papirovy zkresleni, nudnej clean. co jsem koukal na videa na YT tak i z tech byl patrnej ten hnusnej charakter zkresleni, takze neco bude spatnyho s aparatem. o repru se ani nezminuju.
heart

Příspěvek od heart »

tak koukám ohlasy na aparát bugera v55 nic moc ...tak dál budu hledat něco solidního:)
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Zdravím, nechci zakládat nové téma, tak píšu sem.

Chtěl bych koupit nové lampové kombo primárně na doma v ceně okolo cca 10tis.
Co se týče zvuku, nepotřebuju žádný mega high gain. Spíš rockový, hardrockový zvuk ve stylu Hellacopters, Guns n Roses, Led Zeppelin, Black Sabbath, Manic Street Preachers, okrajově Maidni, starší Metallica, ale jinak do metalu nechodím.
Hodilo by se, kdyby kombo mělo 2 kanály, reverb a radši master volume.

DL tady z fóra mi doporučoval Blackheart BH15 (osobně ho má), ale nejsem si jistý, jestli zvládne dostatečně zkreslený zvuk při domácí hlasitosti.
Padl mi do oka Blackstar HT20 - co jsem četl někde na netu recenzi, tak by měl zládnout zvuk od AC/DC, přes Guns, Metallicu až po moderní metal. Co jsem se díval na youtube na videa, tak v naprosté většině tam na něj borci drtí právě metal, ale klasický rockový zvuk hledám v nějakém videu docela těžko. Tak nevím jsetli není na zvuk co bych chtěl, ten Blackstar až moc moderní, s převahou basů. A taky je trochu dražší.

Prosím o rady a doporučení i jiných komb.
SX Stratocaster
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Chceš investovat 10000, víš, co hledáš... tak si toho litříka za cestování přidej a zajeď někam vyzkoušet to, co sháníš, ne?
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Sadam.S píše:Chceš investovat 10000, víš, co hledáš... tak si toho litříka za cestování přidej a zajeď někam vyzkoušet to, co sháníš, ne?
S tím vyzkoušením máš určitě pravdu, ale je v tom trochu problém. Co vím, tak toho Blackstara mají skladem někde v Pardubicích a Hradci Králové, což je pro mě ale dost daleko - bydlím kousek od Hodonína. Podobné je to i s tím Blackheartem, v musiccenteru v Brně nebo Uh.Hradišti (což by bylo pro mě celkem blízko) je skladem zatím nemají :(
SX Stratocaster
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Neměl by být problém napsat si např. do audioteku, aby ti oba dovezli na prodejnu k vyzkoušení...
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Sadam.S píše:Neměl by být problém napsat si např. do audioteku, aby ti oba dovezli na prodejnu k vyzkoušení...
To bych mohl zkusit domluvit.

Jinak se ale nerozhoduju jen mezi Blackheartem BH15 nebo Blackstarem HT20. Možná jsou i vhodnější komba na muziku so jsem psal výše. Pokud máte někdo dobré zkušenosti s jinými nebo i s těmi dvěmi uvedenými komby, tak klidně napište. Budu rád za každý názor.
SX Stratocaster
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Jezek píše: Jinak se ale nerozhoduju jen mezi Blackheartem BH15 nebo Blackstarem HT20. Možná jsou i vhodnější komba na muziku so jsem psal výše.
Mno, když čtu ten tvůj popis, tak nevím. :) Možná bych se nyní klonil k Blackstaru, přece jen budeš potřebovat jinou povahu apce na tu Metlu.

Nicméně, na tvém místě bych přišetřil a šel na bazar. Deset tisíc je dost nevděčná částka. :|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Mno, když čtu ten tvůj popis, tak nevím. :) Možná bych se nyní klonil k Blackstaru, přece jen budeš potřebovat jinou povahu apce na tu Metlu.
Tu Metallicu a Maidny hraju jen občas, hlavní je pro mě zvuk ostatních kapel co jsem psal.
Nicméně, na tvém místě bych přišetřil a šel na bazar. Deset tisíc je dost nevděčná částka. :|
No bazar úplně nezavrhuju, ale radši bych přece jenom nové. Těch 10k není pevná částka, kombo může být i nějaký litřík dražší. I ta HT20 stojí už necelých 14 tisíc.

OT:
Jinak při procházení videí na youtube jsem narazil na Orange Rocker 30:
http://www.youtube.com/watch?v=gHwFIUbJkOo
http://www.youtube.com/watch?v=HtKpsi-oAY8
Ten zvuk se mi celkem dost líbí a i Hellacopters a Manic Street Preachers na Orange hráli (hrají). Niceméně ten Rocker je už trochu jiná cenová liga a taky lampových 30W by bylo na doma už hooodně hlasité.
SX Stratocaster
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jezek píše: Ten zvuk se mi celkem dost líbí a i Hellacopters a Manic Street Preachers na Orange hráli (hrají). Niceméně ten Rocker je už trochu jiná cenová liga a taky lampových 30W by bylo na doma už hooodně hlasité.
Ten Rocker je jedno z mála komb, který hrajou opravdu dobře i potichu. Věř mi. Něco takového jsem hledal hodně dlouho.
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Ten Rocker je jedno z mála komb, který hrajou opravdu dobře i potichu. Věř mi. Něco takového jsem hledal hodně dlouho.
Tak to je dobrá zpráva. Akorát teda kdyby nebylo tak drahé, těch 23k (nebo kolik stojí) mi přijde dost na to, že to bude kombo na doma.
SX Stratocaster
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jezek píše: Tak to je dobrá zpráva. Akorát teda kdyby nebylo tak drahé, těch 23k (nebo kolik stojí) mi přijde dost na to, že to bude kombo na doma.
No to si musíš přebrat sám, jestli je to pro tebe akceptovatelné nebo ne. Na druhou stranu já z toho komba učůrávám ještě teď, po dvou letech.
vladimir

Příspěvek od vladimir »

Kinx píše:na tu V55 jsem hral a je to sh*t. za posledni dobu jeden z mala opravdu blbych aparatu co jsem zkousel, jiny veci to pri primym porovnani na stejnou bednu (treba orange TT) zadupaly do zeme. hnusny bzucivy papirovy zkresleni, nudnej clean. co jsem koukal na videa na YT tak i z tech byl patrnej ten hnusnej charakter zkresleni, takze neco bude spatnyho s aparatem. o repru se ani nezminuju.
hezky receno... tak abych necim zacal,aparaty Bugera jsou v provnani s originalem o 50% procent levnejsi ...
kdyz se budem bavit o bugere V55, koupil sem hlavu, ze zacatku zvuk nic moc,pak sem se docetl,ze je trba vymenit lampy,pac samotny bugery nestojej za nic,,, po par hodinach hrani se lampy "vypalily" a zvuk je ted ok... Jinak hraju HC/metalcore tak at mi nekdo nerika,ze to ma nemocnej zkreslenej kanal omg...
pouzil sem lampy od firmy JJ a vysledek je super...chce si to dost pohrat s korekcema, jinak nemuzete chtit po zesiku za cca 9 tis. aby v nem byly prvotridni lampy... k vykonu- hraju na pentode mode a master volume nepresahne 6,takze pro chytraky co to zkouseli na krame a bali se to dat nahlas... triode mode moc nepouzivam,ale pokud bych hral nejakej JAZZ nebo podobny lehci styly,urcite bych ho vyuzil...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

vladimir píše:
Kinx píše:na tu V55 jsem hral a je to sh*t. za posledni dobu jeden z mala opravdu blbych aparatu co jsem zkousel, jiny veci to pri primym porovnani na stejnou bednu (treba orange TT) zadupaly do zeme. hnusny bzucivy papirovy zkresleni, nudnej clean. co jsem koukal na videa na YT tak i z tech byl patrnej ten hnusnej charakter zkresleni, takze neco bude spatnyho s aparatem. o repru se ani nezminuju.
hezky receno... tak abych necim zacal,aparaty Bugera jsou v provnani s originalem o 50% procent levnejsi ...
kdyz se budem bavit o bugere V55, koupil sem hlavu, ze zacatku zvuk nic moc,pak sem se docetl,ze je trba vymenit lampy,pac samotny bugery nestojej za nic,,, po par hodinach hrani se lampy "vypalily" a zvuk je ted ok... Jinak hraju HC/metalcore tak at mi nekdo nerika,ze to ma nemocnej zkreslenej kanal omg...
pouzil sem lampy od firmy JJ a vysledek je super...chce si to dost pohrat s korekcema, jinak nemuzete chtit po zesiku za cca 9 tis. aby v nem byly prvotridni lampy... k vykonu- hraju na pentode mode a master volume nepresahne 6,takze pro chytraky co to zkouseli na krame a bali se to dat nahlas... triode mode moc nepouzivam,ale pokud bych hral nejakej JAZZ nebo podobny lehci styly,urcite bych ho vyuzil...
Důležité je, když píšeš něco takhle uživatelsky orientovaně, jestli máš s čím srovnávat. Například aparáty podobné cenové hladiny. Já například včera zkoušel poprvé Valveking 112 a je to bzučák.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

[quote="vladimir.[/quote]
pouzil sem lampy od firmy JJ a vysledek je super...chce si to dost pohrat s korekcema, jinak nemuzete chtit po zesiku za cca 9 tis. aby v nem byly prvotridni lampy... k vykonu- hraju na pentode mode a master volume nepresahne 6,takze pro chytraky co to zkouseli na krame a bali se to dat nahlas... triode mode moc nepouzivam,ale pokud bych hral nejakej JAZZ nebo podobny lehci styly,urcite bych ho vyuzil...[/quote]

Vladimíre a proč si myslíš, že v tom aparátu jsou mizerné lampy a vše ostatní je OK? Není to náhodou tak, že je tam ve stejné kvalitě jako lampy úplně všechno? Lampy vyměníš, ale jak si třeba poradíš s potenciometry, či elyty, až Ti pár týdnů po záruce odejdou? A co teprve, až se vypálí ty plastové sokly v kterých elky drží a piny nebudou mít kontakt. Také je vyměníš sám?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

vladimir píše: Jinak hraju HC/metalcore tak at mi nekdo nerika,ze to ma nemocnej zkreslenej kanal omg...
HC na V55? Tak to musí být teda síla - to chce ukázku, protože jinak tomu nevěřím... (Teda - hrát se na to dá, ale v těchto stylových vodách bych koukal po zcela jiných aparátech.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“