Zakletá kytara - špatné kameny na kobylce
Pravidla fóra
- Willy
- Bandzone: groovetownband
- Kontaktovat uživatele:
Zakletá kytara - špatné kameny na kobylce
Čau, kámoš si koupil Squier Affinity a už si na tom během dvou měsíců potrhal několik strun přímo na kameni. Furt se mu trhala D struna a vždy jen v jednom místě - těsně za kamenem... Z toho jsem usoudil, že to ten kámen asi tu strunu nějak nařezává, tak jsem vyměnil kámen. Zanedlouho mi zase volá kámoš, že se mu přetrhlo zase u kamene tentokrát spodní E! Hraje na desítky struny a to ečko při té tloušťce - to není normální. V životě jsem se s ničím takovým nesetkal. Asi je to fakt zakletá kobylka...
Zkusim vyměnit všechny kameny, ale přesto by mě zajímalo, zda někdo nevíte, v čem to asi tak je???
Zkusim vyměnit všechny kameny, ale přesto by mě zajímalo, zda někdo nevíte, v čem to asi tak je???
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary
Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210
http://bandzone.cz/groovetownband
Re: Zakletá kytara
Některé struny se trhají častěji to je fakt.
Prostě špatné kameny, někde se to tře o hranu. Měl jsem to tak i u mého wilkinsona který se dává i na dražší kytary. Stačí vzít šmrgl a tu hranu trochu zahladit.
Špatné kameny se tu tež řešily vícekrát.
Já sem koupil u Thomanna čtvery levné struny a s každé sady prasklo brzo géčko dokonce jedno v půlce
.
Já sem koupil u Thomanna čtvery levné struny a s každé sady prasklo brzo géčko dokonce jedno v půlce
- Willy
- Kontaktovat uživatele:
Kámoš kupuje fendery asi za 180... Nevim nevim, zda by to bylo tímhle, protože se mu to na žádné kytaře nikdy nestalo. Věřím, že to bude těmy kameny.
Možná bych všechny místa,kde se struna dotýká - kameny nulák atd. máznul grafitem - tuhou.Já to takhle dělám skoro při každým natahování strun,veškeré zářezy na kamenech a nulák pokreslím tuhou a je to v pohodě.Ta struna by totiž měla při napínání ladící mechanikou po těch kamenech a nuláku klouzat a ne se tam zaseknout,pak je třeba typický,že při natahování - ladění slyšíš takovýto praskání a při bendingu obzvláště na G struně se ti struna rozladí nejmíň o tón dolů,což je naprosto nepřijatelný.Taky je otázka jestli tvúj kámoš někdy předtím na strata hrál,ono při přechodu z LP je to sakra rozdíl a prasácká technika pravé ruky taky dost zmůže.Co Já si pamatuju,tak na strata jsem si chvilku musel zvykat,ale stálo to za to - ten twangovej zvuk s kovovou příchutí pružin z tremola z ničeho jinýho nedostaneš.
Gibson LP DC standard plus,Fender stratocaster MIJ,combo Brunetti 50w,box 4x12 carvin,ESH series 2000
Než grafit skus tekutý teflon. Dávám to na všechy třecí díly je to super !
...kdybyste viděli co za struny praská našemu baskytaristoj, tak tu přestanete pištět nad Éčkem
...a je to jenom o nekvalitní kobyle! Což už tu bylo řešeno, takže zahoďte stávající HW a pořiďte kvalitní!
...a je to jenom o nekvalitní kobyle! Což už tu bylo řešeno, takže zahoďte stávající HW a pořiďte kvalitní!
Re: Zakletá kytara - špatné kameny na kobylce
Je pytlovina kupovat na kytaru za 4000,- kobylku za 3000,- To raděj nechat až na nový nástroj. Jak říkám, jemným šmirglem zahladit hrany třecích ploch. Praskala mi jedna struna za druhou a ted mi na kytaře vydržely rok (ano, jsem prase co nemění struny).
- Willy
- Kontaktovat uživatele:
No ano, kámoš přešel z kopie Les Paula od Epiphone, kterou tenkrát koupil za 9.000 (dnes už 12.000!!) na Strata za 3.500 !!!! Ale pánové, věřte nebo ne, ten zvuk je nesrovnatelně lepší, než ten Les Paul. Epiphonovi se asi nepovedli snímače, protože nasucho to není tak zlé. Ale ten Squier Strat Affinity je baječná kytara za ty peníze, ale musel si to pečlivě vybírat na Kytarach.cz osobně (jak jinak).Možná bych všechny místa,kde se struna dotýká - kameny nulák atd. máznul grafitem - tuhou.Já to takhle dělám skoro při každým natahování strun,veškeré zářezy na kamenech a nulák pokreslím tuhou a je to v pohodě.Ta struna by totiž měla při napínání ladící mechanikou po těch kamenech a nuláku klouzat a ne se tam zaseknout,pak je třeba typický,že při natahování - ladění slyšíš takovýto praskání a při bendingu obzvláště na G struně se ti struna rozladí nejmíň o tón dolů,což je naprosto nepřijatelný.Taky je otázka jestli tvúj kámoš někdy předtím na strata hrál,ono při přechodu z LP je to sakra rozdíl a prasácká technika pravé ruky taky dost zmůže.Co Já si pamatuju,tak na strata jsem si chvilku musel zvykat,ale stálo to za to - ten twangovej zvuk s kovovou příchutí pružin z tremola z ničeho jinýho nedostaneš.
Předtím na svoje LP nedal dopustit, ale pak si chvíli jen tak hrál s mým Stagg Stratocasterem a hrozně se mu zalíbila ta pohodlnost a ergonomika tvaru. Ohledně zvuku - kdyby nehrál na lampač, tak by to nebylo nějak slavný. Prostě na to zničehonic zahrál líp než na svoje LP. Nyní se snaží LP prodat a je šťastný se zvukem Squiera Strata, kterému přidává na kvalitě celolampa Crate V18-112.
Na Strata si vubec skoro nemusel zvykat, ten mu šel do ruky sám
-
woro90-1
Prd. Tohle se občas stává i u fenderů, chce to zkontrolovat úhel zalomení struny v kontaktu se základnou tremola. Tam je občas příliš ostrá hrana; a pokud jsou kameny nízko a daleko vpředu (nízký dohmat), snadno se to tam utrhne. Tu hranu to chce lehce přebrousit.r0nn!e píše:...a je to jenom o nekvalitní kobyle! Což už tu bylo řešeno, takže zahoďte stávající HW a pořiďte kvalitní!
- Willy
- Kontaktovat uživatele:
No jo no... Struny skrze tělo mají své mouchy... Občas si říkám, zlaté tune-o-matic 
mam tom, a struny skrz. myslis spis tom a stopbar (nebo jak se tomu rika...).
Nevím jak to, mám struny přes několik dost ostrých hran, a stejně se vždy urvou na hlavě u ladicího kolíku. (Nepřetahuju je, nebojte.)
-
woro90-1
Ostrá hrana v otvoru kolíku. To už jsem párkrát viděl. Pilníček a trochu zapilovat.
hezký, ale mně se to trhá až na poslední otočce, kde už žádná hrana není. Je to v poho, jen jednou za čas. Ale zvláštní to je.
-
woro90-1
A motáš jeden závit vedle druhého, bez překřížení? Pokud je to mimo otvor, je to dost divné...kmensik píše:hezký, ale mně se to trhá až na poslední otočce, kde už žádná hrana není. Je to v poho, jen jednou za čas. Ale zvláštní to je.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nepomohla vymena kamene a nastaveni kobylky... tak jedna rada, at prestane hrat jako prase.
To mi párkrát udělalo taky, vůbec netuším čím to může být..kmensik píše:hezký, ale mně se to trhá až na poslední otočce, kde už žádná hrana není. Je to v poho, jen jednou za čas. Ale zvláštní to je.
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2