Studio nahrávka v Karlových Varech

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Durin

Studio nahrávka v Karlových Varech

Příspěvek od Durin »

Ahoj muzikanti,
mám pro vás nabídku/prosbu. V nahrávacím studiu v Karlových Varech jsme si na 13.8. od 9:00 objednali nahrávání našeho singlu. Mají teď akci, že s Vámi nahrají váš song namísto za 2990 Kč zdarma jako demonstraci jejich služeb. Nabídky jsme využili a objednali to, jenže se vyskytl problém, že jeden z našich členů nemůže jet. Chtěl jsem termín zrušit, ale chtěli storno poplatek 1900. Chci se tedy zeptat, jestli někdo z této oblasti neplánuje jet něco nahrávat a jestli by se nad námi neslitoval a nejel v tomto termínu.

INFO
Nahrávací termín:
13.10.2010, 9:00hod.

Skupina si přiveze:
- Hud. nástroje (např. bicí + židli, baskytara, kytara, atd), včetně nástrojových aparatur (např. komba, zesilovače, atd).
- K dispozici jsou klávesy Kurzwail K2500.
- Doporučujeme si vzít pohodlné oblečení, přezůvky, náhradní struny, trsátka, blány, paličky, baterie, ladičky, nářadí, texty, atd.

Užitečné informace:
- Informace o nahrávacím studiu freeRECORDS: http://www.freerecords.cz
- V případě zájmu o poskytnutí autorských práv výrobce zvukového záznamu k volnému užití je požadována záloha.
- Nástroji na kterém budete nahrávat věnujte patřičnou pozornost. Zejména bicí jsou nástrojem, který krom toho že se také ladí (což je pro mnohé bubeníky novinkou), bývá zdrojem častého vrzání, drnčení a jiného šolíchání.
- Nástroje se snímači a potažmo s nimi i nástrojové aparatury, bývají zdrojem zábavy při odstraňování různých šumů a brumů.
- Pokud si na nahrávání vypůjčíte kvalitnější nástroj, měl by to být nástroj se kterým se vám bude také dobře hrát. Seznamovat se s vypůjčeným nástrojem či aparaturou až ve studiu, bývá většinou velice pozdě.

3 hodiny - Záznam zvuku (Recording)
1 hodina - Příprava zvukového záznamu na mixáž (PreMix)
1 hodina - Mixáž zvukového záznamu (Mix)
1 hodina - Finální zpracování mixáže (Mastering)
Jens Ludwig
Odborník

Re: Studio nahrávka v Karlových Varech

Příspěvek od Jens Ludwig »

nic ve zlým, al eza 3 hodiny budete rádi, když stihnete bicí, basu a možná základní kytaru... takže jestliže neni nemohoucí člen v tomhle základu, klidně jeďte a nemohoucí dohraje v dalším termínu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Durin

Příspěvek od Durin »

Jens Ludwig píše:nic ve zlým, al eza 3 hodiny budete rádi, když stihnete bicí, basu a možná základní kytaru... takže jestliže neni nemohoucí člen v tomhle základu, klidně jeďte a nemohoucí dohraje v dalším termínu
Je to bicák, takže trošku v základu je :(
Tohle by bylo naše první nahrávání. To je to vážně tak na dlouho? Co že to?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, bohužel je - ono ta akce zas tak super neni, až zjistíš, že si v pětině práce a že si k tomuhle promu budeš muset dokoupit tak 2 dny navíc...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
boolocks

Příspěvek od boolocks »

přesně na tomhle je ta akce založená...kámoš toho chtěl využít taky, s tím, že by tam nahrál za ten půl den jen bicí, a doma si dohráli zbytek...a oni že to ne, že jedině všichni tam, a že když se to nestihne, tak mu ani ty rozpracovaný stopy nedá :-) a že praxe je taková, že si kapela většinou dokoupí právě další den........
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ano ano, říká se tomu marketing.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale docela je chápu. Jako udělat de-facto to nejtěžší (náběr bicích) s tím, že zbytek si kapelka splácá u kytaristy v obýváku a v lepším případě najde na bookletu lakonickou poznámku, že "bicí nabírány v ..." (a to bych na to moc nesázel), by z pozice daného studia byl dost prodělečný podnik (konkrétní příklad vytržen z kontextu).

Ale nezaznělo tady KOLIK materiálu by chtěla kapela do těch 3h recordingu nacpat; pokud jsou dobře sehraný, viděl bych to i na pár songů (záleží samozřejmě na vybavení studia ve smyslu kolik nástrojů se dá točit naráz).

Přijde mi to jako dobrej business-tah (jde samozřejmě i o férovost podmínek, aby jasně strana kapely věděla do čeho jde ve smyslu diskuse rozvité výše - nahrávání jen části materiálu apod.). Dneska je to asi potřeba, protože neznámá kapela bez portfolia a naplněné peněženky do velkého studia asi nepůjde a těch menších studií je zase relativně dost na to, aby se neuživila; takhle ukáží, co umí - a i kdyby se dokupoval další natáčecí čas, je tam vlastně sleva v podobě těch prvních pár hodin zdarma. Možná je to lepší přístup než "První natáčení uděláme s 10% slevou" (z pohledu zákazníka). :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
boolocks

Příspěvek od boolocks »

pavlii: ne, tam byl jinej problém, oni ze začátku tahali maily tušim z bandzone, a posílali kapelám mail ve stylu, že vyhráli hodiny ve studiu zdarma........mě něco takoveho taky přišlo....
Pak to chodilo jako nevyžádaná reklama.....
Pokud to maji teď takle na webu, tak je to asi v pohodě a souhlasim s tebou....

Ale za tři hodiny rec (určitě do toho počítaj zvučení), to je fakt nic...leda housle, akustika a zpěv :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi se s tím nějak moc ne**ru :lol: já mám zato, že za hodinu času bych u dobře sehrané kapely skladbu natočil (natočil - nikoli smíchal; bavme se o náběru)....vezměme band +/- standard: bicí, basa, 1/2 doprovodky, (klávesy), sólice, zpěv.

Natáčení: bicí + basa + doprovod + (klávesy) + sólo; zpěv zvlášť poté

Je fakt, že bavit se o jedné hodině je trochu diskutabilní (příprava mikrofonů, kabeláž, nazvučení apod.), ale zase když bychom to natáhli třeba na 3 hoďky, tak za tu dobu výše popsaným stylem přece třeba 3 skladby musím natočit, no ne? Pro druhou a další věci přece odpadá všecek čas na přípravu => i kdyby příprava zabrala celou hodinu, tak za zbývající 2 to přece daj, když uměj hrát - nebo v čem si to moc zjednodušuju?

Nemyslím, že by ode mě byly věci průměr a méně, ale když se člověk může něčemu přiučit... 8) no znáte to.

P.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

Jasně, ale tim pádem si můžou někde nahrát živák :-)

Ty čtyři nástroje než dobře sejmeš, navíc najednou, tak je to fakt na dýl... Pokud to budou fajn muzikanti, je možný nějakou věc nahrát....ale je tam milion ale....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Všechno je to o tom jak je to studio vybavené. V případě, že se nahrávají nástroje bez snímání akustického zvuku (basa-linkou, klávesy) + akustická kytara. Tak dám tři stopy najednou a v případě dobré kapely je tohle podle mě práce taky tak na hodinu. Pokud kapela umí a studio může nahrávat dost stop najednou tak věřím, že se dá za 3 hodiny 1 max 2 písně v základu nahrát. Nepočítám do toho bící. Ty asi zaberou hodně času. S tím nemám zkušenosti. Určitě se tu, ale bavíme pouze o nahrávání, ne jakékoliv úpravě.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pro jistotu znovu podotýkám, že se bavíme jen o náběru materiálu...nikoli mix a úpravy.

P.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

tam je pak otázkou, kdo by tohle chtěl (která kapela), že jim naházim kolem nástrojů mikráky, a moc neřešim jak to ke mě leze...a hlavně co tim získá studio, když udělá nějakej rychlej polodemáč...to taky neni uplně dobrá reklama
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - asi zkusím strávit víc času štelováním majků u bicích :wink: ale nepřijde mi právě, že bych tím výrazně získal; když už mám nějakej zažitej postup, tak vím, kam ty majky dát a už to tolik o laborování není...mno.....samozřejmě to není jen o tom "někam to tam nafrkat", ale zase mi nepřijde, že to je záležitost na půl dne....asi tak.

P.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

S těma nabídkama spamujou nejmíň 3 roky: vidím že se někdo chytí. Stejně to dotlačí že budeš točit 4x dél než sis myslel.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2dalabo: já jen využil toto téma a pokračuji v diskusi již mírně off-původní dotaz :wink: Mě o natáčení vůbec nejde (ve smyslu, že nepatřím k zákazníkům).

P.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

No dyť je to jedno: zkušenosti se hodí.
boolocks

Příspěvek od boolocks »

tak já to mám tak, že mi trvá sejmout sadu tak hodinu - do toho počítám že si bicí rozloží, že si sadu poslechnu...že to omajkuju, zadrátuju, a udělám si úrovně na pultu a v kompu...s tim že je to připravený na rec...občas se protáhne nastavením poslechu bubeníka, ale to jsem už trošku vychytal - mám tam pultíka, do ktereho mu posílám zvlášť klik, zvlášť to, co mu hrajou ostatní do ucha, a zvlášť svoje bicí (pokud je chce)...to mi šetří strašně moc času domlouvání přes mikrák, že si to do uší nakroutí skoro sám
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jasan. Já si to hlavně musím už taky konečně pořádně změřit ten čas, nějak se vždycky zaberu do práce - no a pak se pouštím do těhle debat, páč mi přijde, že to přece nemůže trvat tak dlouho, jak někdo někde napíše :lol: takže jednak nedělám fotky a jednak nekoukám na čas - sakrapráce.

Uvidíme za nějakou dobu, zkusím si to pohlídat a tohle téma zase krapet oživit; ale už opravdu s větším feedbackem na to, jak mi to dlouho vlastně trvá :wink: :D

P.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

já taky na čas nekoukám, ale pravidlem se stalo, že točim od desíti, a mezi jedenáctou dvanáctou se začne tak od oka reálně točit, pokud se začíná bicíma a kapela přijede na tu desátou :-)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“