Kde koupit kvalitní tremolo do Strata+nultý pražec z kosti?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Elkesar

Kde koupit kvalitní tremolo do Strata+nultý pražec z kosti?

Příspěvek od Elkesar »

Všechny příspěvky jsem projel a nikdy jsem nenašel podobný příspěvek.

Potřebuji kvalitní tremolo z dobrých materiálu a netuším kde takovou věc koupit. Stejně tak hledám nějaký obchod kde by se dal koupit nultý pražec z kosti a když už jsme u toho, jaká kost je podle vás nejvýhodnější právě pro nultý pražec?

Moje tremolo je levná čína s nekvalitními kameny(jeden už pomalu odchází:)). Říkám si jestli je dobré koupit zcela nové, nebo jen nahradit ty kameny, nějakými kvalitními. Ale chci používat páku, takže nehrozilo by časem, že bych pak stejně musel kupovat nové tremolo? Kytaru měnit nechci zvukově jsem velice spokojený.

Díky za rady. Už nad tím uvažuji dlouho, penízky mám...takže sem s radami:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde koupit kvalitní tremolo do Strata+nultý pražec z kosti?

Příspěvek od CzechJoker »

Zkus nějaký obchod :wink:
Třeba thomann.de, sollerguitars.com, kytary.cz... Google ti určitě poradí.
Mimochodem - máš vintage na šesti šroubech, nebo novější na dvou?
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Vintage. Ale já bych právě potřeboval přímo nějaký konkrétní typ od někoho, kdo to už podstoupil. Protože to co jsem v těch online obchode viděl mi moc o kvalitě neřeklo.:)
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

na sollerguitars máš gotoh - to je AFAIK dost kvalitní značka ;) (nevím, jestli se dá sehnat i na nějakým českým shopu...)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

http://www.guitarparts.cz
pokad hrajes rockovejsi hudbu na nultak pouzij tusq.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Sadam.S píše:na sollerguitars máš gotoh - to je AFAIK dost kvalitní značka ;) (nevím, jestli se dá sehnat i na nějakým českým shopu...)
Máš pravdu, je jich tam docela dost. Sic cenově jdou od 50 eur do 200. Myslíš, že i to tremolo za 50 euro bude dostačující co se týče životnosti?
Furch Durango
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

arcilucifer píše:http://www.guitarparts.cz
A v čem jsou přednosti tohoto nulťáku?
Furch Durango
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

co se tyce nulaku tak super je graphtek, dobre bude fungovat i obyc kostenej kdyz se dobre udela. graphtek je ale proverena jistota ze dobre prokluzuje a zvukove nijak kytare neublizi. sam mam teda ve stratu rollernut ale do dalsi kytary dam graphtek.

jinak co se tyce vintage kamenu a cely kobyly hodne proflakly jsou callaham, nevim jestli to primo do cech vubec nekdo dovazi nicmene v evrope to sezenes urcite bez problemu. http://www.callahamguitars.com/bridges.htm

ja osobne na tu magii co se tyce kamenu moc neverim, je to dalsi malinka promenna ve zvuku ktera zvuk meni urcite min nez treba blbej kabel, zpusob hry nebo treba vybita baterka v efektu. ja treba instaloval do svyho strata misto origo kamenu (american standard) graphteky vylozene kvuli praskani strun a vliv na zvuk je 0. mozna se o kousek prodlouzil sustain, jinak zadny zabijeni tonu kterym me nekteri strasili se v zadnym pripade nekonalo :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Na kobylku bych se imho vybodnul, a nultý pražec radši z nějaké klouzavé uměliny, tj. třeba ten Graphtek. Pokud máš šest vrutů, je úplně jedno co je to za kobylku, takže bych měnil jenom kameny, třeba právě za ty graphteky nebo nějaké rollerové - největší průser u stratovské kobylky je přidírání na kamenech. Celou kobylku asi jen pokud máš v háji závit pro páku.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Elkesar píše:
arcilucifer píše:http://www.guitarparts.cz
A v čem jsou přednosti tohoto nulťáku?
kdyz se,m menil plast. nultak za tusq,tak sem zprvu ani necekal ze nejaka zmana bude vyrazne slysitelna,ale na kytare se skvele zvyraznily stredy a jakoby vycistily vysky,tak nejak krystalicky pruraznejsi.
sustain je delsi :) trosinku.to zas bych tak neresil.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

woro90-1 píše:Na kobylku bych se imho vybodnul, a nultý pražec radši z nějaké klouzavé uměliny, tj. třeba ten Graphtek. Pokud máš šest vrutů, je úplně jedno co je to za kobylku, takže bych měnil jenom kameny, třeba právě za ty graphteky nebo nějaké rollerové - největší průser u stratovské kobylky je přidírání na kamenech. Celou kobylku asi jen pokud máš v háji závit pro páku.
Kinx píše:co se tyce nulaku tak super je graphtek, dobre bude fungovat i obyc kostenej kdyz se dobre udela. graphtek je ale proverena jistota ze dobre prokluzuje a zvukove nijak kytare neublizi. sam mam teda ve stratu rollernut ale do dalsi kytary dam graphtek.

jinak co se tyce vintage kamenu a cely kobyly hodne proflakly jsou callaham, nevim jestli to primo do cech vubec nekdo dovazi nicmene v evrope to sezenes urcite bez problemu. http://www.callahamguitars.com/bridges.htm

ja osobne na tu magii co se tyce kamenu moc neverim, je to dalsi malinka promenna ve zvuku ktera zvuk meni urcite min nez treba blbej kabel, zpusob hry nebo treba vybita baterka v efektu. ja treba instaloval do svyho strata misto origo kamenu (american standard) graphteky vylozene kvuli praskani strun a vliv na zvuk je 0. mozna se o kousek prodlouzil sustain, jinak zadny zabijeni tonu kterym me nekteri strasili se v zadnym pripade nekonalo :)

Přesně tohle jsem potřeboval slyšet. Takže to vidím na ten Graphtek.
Furch Durango
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

arcilucifer píše:kdyz se,m menil plast. nultak za tusq,tak sem zprvu ani necekal ze nejaka zmana bude vyrazne slysitelna,ale na kytare se skvele zvyraznily stredy a jakoby vycistily vysky,tak nejak krystalicky pruraznejsi.
sustain je delsi :) trosinku.to zas bych tak neresil.
U těch šesti tónů ze 132 je to vcelku jedno, ne?
Dante

Příspěvek od Dante »

woro90-1 píše:Na kobylku bych se imho vybodnul, a nultý pražec radši z nějaké klouzavé uměliny, tj. třeba ten Graphtek. Pokud máš šest vrutů, je úplně jedno co je to za kobylku, takže bych měnil jenom kameny, třeba právě za ty graphteky nebo nějaké rollerové - největší průser u stratovské kobylky je přidírání na kamenech. Celou kobylku asi jen pokud máš v háji závit pro páku.

Tak já bych měl dotaz, náhodou mám doma toho Craftera 120 taky to zpracování není vůbec špatný chtěl bych tam hodit nějaký RM snímače a kobylku sem měl v úmyslu taky vyměnit, tvrdí se že ta páka se často láme (mě se to tedy nestalo protože sem ji nepoužíval) myslíš tedy že stačí koupit jen samotnou kvalitní páku a případně kameny? A že i levný čínsky tremolo správně seřízený bude správně sloužit?
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

To čínský tremolo je konstrukčně stejný - bude sloužit... jediná nevhoda těch nekvalitních je, že se může nějak vyžvejkat apod, ale dokud je ok, je ok ;) Obzvlášť pokud nepoužíváš páku, asi nemá cenu to řešit... a pokud se ti teda nepředíraj nějak struny
Dante

Příspěvek od Dante »

Sadam.S píše:To čínský tremolo je konstrukčně stejný - bude sloužit... jediná nevhoda těch nekvalitních je, že se může nějak vyžvejkat apod, ale dokud je ok, je ok ;) Obzvlášť pokud nepoužíváš páku, asi nemá cenu to řešit... a pokud se ti teda nepředíraj nějak struny
Tak já tu kytaru teď celkově nepoužívám leží mi na skříni ale právě že to není úplnej šit tak bych tam chtěl hodit ty snímače a celkově designově předělat a používat i tu páku. :wink:
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud nejsi extrémní prase, nepotřebuješ tu páku měnit. Láme se jen když to rveš přes doraz, což tomu tremolu stejně nedělá dobře a neměl bys to dělat.
Dante

Příspěvek od Dante »

OK tak já jí dám šanci ať ukáže co v ni je. dík
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak konečně jsem sehnal všechny potřebné komponenty, většinu z nich přes ebay, protože ceny u nás se mi zdají trošku úletové. Nejdříve jsem sehnal ty grafitové kameny, pak nultý pražec z grafitu a ještě k tomu kladkové srážeče strun(asi za 30kč :D)
Dal jsem to všechno do kupy, seřídil a musím říct, že je to paráda. Vše opravdu funguje hezky bez toho, aby se to muselo jakokoli promazávat. Co se týče delšího sustainu, tak změna je opravdu spíše v promilích procenta. Jediný klad vidím, že po výměně nultého prážce mi přestaly drnčet některé struny, ten starý už byl docela hodně jety, a některé struny se přes něj trošku prořezaly(jasně šlo to řešit výztuhou krku nebo samotnými kamínky,ale opět bylo to jen minimální drnčení, které šlo slyšet občas na sucho:)), takže to dělalo trochu neplechu, uvidím jak vydrží grafit. Uvidím jak dopadne slibovaná životnost strun.:))
Furch Durango
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“