totální začátečník - první kytara do 8000 - 9000 kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Paris
Rádce

Re: totální začátečník - první kytara do 8000 - 9000 kč

Příspěvek od Paris »

Zodiac píše:Tak co si myslíte o té Cortce?
me se zda temer idealni, pokud se ti libi typove. jo .... je tam spatnej popis (v odstavci Snímače a elektronika), ale technicke udaje odpovidaji.

edit: mozna by jeste bylo na miste zeptat se, co budes hrat. bud popis zhruba zanr/styl, nebo uved jako priklad nejakou kapelu, co neco takovyho hraje...
Zodiac

Příspěvek od Zodiac »

Bazar by mi ani nevadil, ale teď to ještě není aktuální, a proto se po bazarech nedívám :oops:
Zodiac

Příspěvek od Zodiac »

Tak hlavně ten pop-rock, punk, nic tvrdýho jako nějakej metal nebo hardy nejedu.. takže tak asi:
můj brácha měl kapelu tak vám sem hodím link, na tom videu je takovej ten styl toho co bych chtěl hrát :)
http://www.youtube.com/watch?v=ViHC76OIc10
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hm ... vyrid brachovi, ze pekny. primocary, jasny, nepreplacany zvuk, parada. (a vidis ... at ti poradi taky on, myslim ze ma vkus)

(a ohledne toho corta M ... k tomuhle stylu mi sedi, ale jen castecne. ne, ze by tam nesel, ale podival bych se taky po necem rozvernejsim ... tenhle "jakoby prs" je k tomu takovej prilis usazenej.... napriklad (krome strata) by mi tam vic sedelo tele nebo jaguar...)
LukeD

Příspěvek od LukeD »

Ježiš co mu tady cpete kytary za 9 litrů ?? :evil: akorat potom zjisti že ho to nebavi a prachy v prdeli.. Já osobně ti radím investovat do squiera.. je to krásná napodobenina Fendera a nejlepší pro začátečníka.. většinou to stoji kolem tech 4 tisíc si myslim.. :wink: myslimže to bude nejlepší volba..
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ježiš aby ses nepo*al, ty všechno-vim-všechno-znám-na-chytrost-mam-patent-co-do-toho-kecáte :roll:
Co tě přinutilo k tak útočnýmu "tónu"?!
Pokud koupí kytaru za 9000 z bazaru, začíná na velice kvalitní nástroj (oproti většině začátečníků), určitě ho to bude víc bavit na pořádnej kus dřeva, než na slisovanej hajzlpapír a pokud nebude, tak ji za stejnou cenu prodá a přijde jen o poštovný, ne?!
A pokud píše, že do toho chce vrazit 8-9k, tak jsou to jeho peníze a on by měl vědět, co s nimi chce udělat... pokud mu to za tu zkoušku stojí, tak ho přeci nebude nikdo nutit do levnějších a horších nástrojů :idea:
Možná kdyby si rovnou koupil stagg set za 1500 i s kombem, bylo by to nejlepšejšejší, nemyslíš?
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Sadam.S +1

LukeD, kdybys to téma přečetl celý tak by ses dozvěděl že hrál na akustiku, tudíž asi ví jestli ho to bavit bude :roll:
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Zodiac píše:Tak hlavně ten pop-rock, punk, nic tvrdýho jako nějakej metal nebo hardy nejedu.. takže tak asi:
můj brácha měl kapelu tak vám sem hodím link, na tom videu je takovej ten styl toho co bych chtěl hrát :)
http://www.youtube.com/watch?v=ViHC76OIc10
ty jo toto je dobre keby som nevidel video poviem ze mnaga a zdorp ,ten hlas a feeling aj text a k teme asi ten squier je ideal a naucis sa na tom hrat vsetky styly a su to vyborne gitarky za tie prachy a zvuk to ma velmi podobny jak dospele gitary je to proste fender,nedavno kamos kupil gitaru aj basu v Marris-e a na basu kombo rumble 60w a velmi dobry zvuk a hlavne spracovanie tych gitar, kupil ten standard stratocaster /maple/
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Sadam.S píše:Ježiš aby ses nepo*al, ty všechno-vim-všechno-znám-na-chytrost-mam-patent-co-do-toho-kecáte :roll:
Co tě přinutilo k tak útočnýmu "tónu"?!
Pokud koupí kytaru za 9000 z bazaru, začíná na velice kvalitní nástroj (oproti většině začátečníků), určitě ho to bude víc bavit na pořádnej kus dřeva, než na slisovanej hajzlpapír a pokud nebude, tak ji za stejnou cenu prodá a přijde jen o poštovný, ne?!
A pokud píše, že do toho chce vrazit 8-9k, tak jsou to jeho peníze a on by měl vědět, co s nimi chce udělat... pokud mu to za tu zkoušku stojí, tak ho přeci nebude nikdo nutit do levnějších a horších nástrojů :idea:
Možná kdyby si rovnou koupil stagg set za 1500 i s kombem, bylo by to nejlepšejšejší, nemyslíš?
ja by som bral tiez bazar,pokial to neni uplne rozjebany nastroj alebo aparat je to v pohode,a podla mna kup ten squier,ked ta to prestane bavit tak to aj predas lahsie a je tam vyhoda zostelovania toho nastroja v tom ze ked si neni uplne gramblavy tak si to nastavis aj sam ,je to proste DESATROCIAMI overena konstrukcia takze no problem jaj a este ma napadlo ze ked chces taky cinkavy a vyskovejsi zvuk na taky aj funky tak krk z jedneho kusu/svetly/ a ked taky plnsi zvuk,taky gulatejsi tak s palisandrovym hmatnikom/ten tmavy hmatnik/je to dost rozdiel :!: mal som doma davnejsie pozicany hohner stratocaster s palisandrom a fakt vyborny nastroj vtedy sa nove predavali asi za 10000 slovenskych penazi ,s tazkym srdcom som ho vracal ,vyborny nastroj, super zvuk a lahucko sa na nom hralo
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Zkus AXL Badwater, paradni kytara na tvoje styly by sedla vyborne.
911

Příspěvek od 911 »

V nových kytarách za tuto cenu se moc nevyznám,ale na bazaru je každou chvíli něco k mání,třeba toto:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

panedge

Příspěvek od panedge »

Sadam.S 1+

já jen dodám,že teď je na bazaru úplně novej Epiphone custom za 8900,cože je velice slušnej nástroj,já jsem s ním vydržel 10 let a žádnej problém,naopak,ta kytara mě vždycky bavila :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jo, zeptejte se Joeyho01, mile rád vám odpoví, a ještě radši vám prodá Ibanez rgr 321EX s Seymour Duncan Blackouts za krásnou cenu 9K! :P
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
mordyr

Příspěvek od mordyr »

Tak přesně tohle téma je pro mne teď aktuální.
Pročetl jsem tohle fórum docela podrobně a už jsem si celkem ujasnil co a jak.
Chci univerzální kytaru, na kterou se dá hrát jazz i trochu tvrdší styly.
Asi půjdu do Squier Stratocaster v kombinaci HSS. Připadají v úvahu dva typy a to:
http://kytary.cz/squier-vintage-modifie ... /HN094051/

nebo

http://kytary.cz/squier-standard-fat-st ... /HN001151/

Myslíte, že za těch 1600 Kč navíc je velkej kvalitativní rozdíl?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jdi spíš do Vintage Modified. Tam už strkají Duncan Designed snímače, co hrají o něco lépe než ty squier stock. Oblast zpracování je samozřejmě diskutabilní kus od kusu, ale zatím jsem nepotkal špatného VM.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Zdarec, zrovna jednu z kytar vintage prodávám, je to černý les paul (Vintage V100BB), v případě zájmu se můžeš klidně ozvat (samozřejmě nezávazně) :):) Rád zodpovím jakýkoliv dotaz :)
mordyr

Příspěvek od mordyr »

steenyxxx píše:Zdarec, zrovna jednu z kytar vintage prodávám, je to černý les paul (Vintage V100BB), v případě zájmu se můžeš klidně ozvat (samozřejmě nezávazně) :):) Rád zodpovím jakýkoliv dotaz :)
Díky za nabídku, ale Les Paul nebude můj šálek kávy. Jak píšu výše, rád bych Stratocastera HSS.
mordyr

Příspěvek od mordyr »

Ještě jsem koukal na:

http://kytary.cz/squier-deluxe-hot-rail ... /HN096438/

Má to 3xDuncan Designed™ HR-101 Hot Rails.

Má někdo zkušenosti s tímto nástrojem?

Názorů na to, jaký snímače do Strara jsou nebo nejsou svatokrádež, jsem už na fóru četl dost, takže šetřete klávesnice.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kytara je to slušné, ale těžko popisovat, co z toho leze za zvuk. Ani ryba, ani rak...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Tak to ti povím co s toho leze. Zvuk neurazí ani moc nepotěší. :-(. Odbyt na alternativní pydlikání ve strnulém sedě jak se u nás řiká.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“