Drnčí struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Drnčí struny

Příspěvek od Eizor »

Nazdár,
mám Les Paul a když hraju "nasucho" bez přippojení, tak jde slyšet ze strun (u kobylky) drnčení. Nějak to zvuku při hraní nevadí, ale i tak si říkám že to radši budu řešit, než abych měl vadu na kytaře :)
Díky :)
tady hraju teď KOSMONOPOL
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Drnčí struny

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jestli tam máš v kobylce takový drátek, tak to nejspíš dělá on.

Přesunul jsem to do lepší sekce.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

jo ten tam je, takže to tak má být... uf alespoň nemusím nic opravovat :-) díky
tady hraju teď KOSMONOPOL
shmootik

Příspěvek od shmootik »

ten drátek by v ideálnim stavu drnčet neměl, ALE pokud opravdu drnčí on tak to ničemu nevadí. kdyby to byl problém tak ho můžeš i vyndat, je tam kvůli tomu aby kameny zůstaly v kobylce když sundáš struny, čiliž když nebudeš při výměně strun obracet kobylku vzhůru nohama tak se bez něj obejdeš klidně. teoreticky pokud bys měl vysoko kobylku a nízko struník tak by taky mohly drnčet struny o kobylku za kamenama ale to by tě asi napadlo na první pohled kdyby to tak bylo.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
NFY
Nový uživatel

Drčení/chvění strun u kytary (začátečník, nová kytara)

Příspěvek od NFY »

Zdravím všechny muzikanty měl bych na vás jednu malou otázku. Pár dní nazpátek jsem si koupil novou kytaru Jackson JS22, problém nastává když když hraju na první pražec tak zvuk je skvělý ale jakmile chci zahrát od druhého pražce a dál tak to hrozně moc drnčí/chvěje. Děje se to už všech strun, po pár dnech jsem myslel že si kytara sedne i struny a bude to znít líp ale ani to nepomohlo. Největší problém nastává v tom že jsem (začátečník) a nechci moc zasahovat do kytary ani nějak upravovat.

Někdo kdo by dokázal poradit?
nějak seřídit kytaru, či rovnou vyměnit struny.
Moon

Re: Drčení/chvění strun u kytary (začátečník, nová kytara)

Příspěvek od Moon »

NFY píše: 3.07.2021 16:46

Někdo kdo by dokázal poradit?
nějak seřídit kytaru, či rovnou vyměnit struny.
S největší pravděpodobností bude nutné kytaru seřídit. V Tvém případě nechat seřídit odborníkem !!!!!
Kytara se zpravidla seřizuje na určitou tloušťku strun. Takhle na dálku lze jen typnout, že je nízký dohmat nebo příliš utažená vzpěra krku. Konvexní prohyb.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“