Zdravim,
dneska mi přivezli první várku zboží, co sem si objednal. Hned jsem to zapojil, nainstlaoval zvukovku (Lexicon Alpha a zapojil do ní mikrofon (m-audio nova) a sluchátka. Sluchátka fungujou, ale mikrofon nikoliv. Když pominu že v Cubase mi nahrávání nefungovalo ani s obyčejným domácím mikrofonem zapojeným přímo do noťasu, tak z tohohle mikrofonu, nejde signál do noťasu vůbec. Nevím si rady, kde mám co nakonfigurovat, poraďte prosím.
Zprovoznění mikrofonu (M-Audio Nova a Lexicon Alpha)
Pravidla fóra
Re: Zprovoznění mikrofonu (M-Audio Nova a Lexicon Alpha)
to asi bude kondenzatorovy mikrofon, ze? a ten vyzaduje fantomove napajeni, ktere alpha nema...
Aj....jsem to ale debil
Ok, omlouvám se za dotaz, tak musím počkat, až mi přijde druhá zásilka s mixákem 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V Cubase je potřeba mít správně nakonfigurované vstupy (VST Connections -> Inputs; nejlépe jako 2 MONO sběrnice) a výstupy (VST Connections -> Outputs; alespoň 1 STEREO sběrnici). Ve VST Audiobay (zhruba tak) mít vybraný ovladač Lexicon Alpha ASIO (nebo tak nějak se bude jmenovat). Následně vytvořit audio stopu (Project -> Add Track -> Audio; konfigurace MONO).
Na zvukovce stáhnout Gain vstupu úplně doleva, zkontrolovat VYPNUTÝ Phantom, připojit mikrofon, zapnout Phantom.
Nu a pak už jen mluvit/škrábat prstem na síťku mikrofonu a přidávat Gain až do okamžiku, kdy bude ukazatel vstupu (viz Transport Panel v Cubase) ukazovat co největší hodnotu, aniž by svítilo Clip.
Pokud nebude úspěch, doporučuji vyzkoušení s jiným mikrofonem. Pakliže s ním problém nebude, chyba bude v mikrofonu. Pokud ani jiný majk nebude nahrávat, může být chyba ve zvukovce, případně v nedotažené konfiguraci. Je možno místo nativního ASIO ovladače od Lexiconu zkusit obligátní emulaci ASIO4ALL.
P.
EDIT: s křížkem po funuse
Na zvukovce stáhnout Gain vstupu úplně doleva, zkontrolovat VYPNUTÝ Phantom, připojit mikrofon, zapnout Phantom.
Nu a pak už jen mluvit/škrábat prstem na síťku mikrofonu a přidávat Gain až do okamžiku, kdy bude ukazatel vstupu (viz Transport Panel v Cubase) ukazovat co největší hodnotu, aniž by svítilo Clip.
Pokud nebude úspěch, doporučuji vyzkoušení s jiným mikrofonem. Pakliže s ním problém nebude, chyba bude v mikrofonu. Pokud ani jiný majk nebude nahrávat, může být chyba ve zvukovce, případně v nedotažené konfiguraci. Je možno místo nativního ASIO ovladače od Lexiconu zkusit obligátní emulaci ASIO4ALL.
P.
EDIT: s křížkem po funuse