potřebuji radu ke koupi komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Murt1

potřebuji radu ke koupi komba

Příspěvek od Murt1 »

Zdravím,
chci si koupit nové kombo a potřebuji poradit s výběrem,při projíždění nabídek na internetu jsem si již stanovil
parametry které by se mi hodily:
scháním něco kolem 15000kč
s výkonem uvažuju kolem 40W -na domací hraní by to mělo každopádně stačit a ve skušebně by snad taky něco zvladlo.
chtěl bych celolampové kombo - da se v dané cenové kategorii sehnat solidni lampové kombo?
chci něco kompletního i s efektem a s Footswitch at nemusím nic už dokupovat.
použival bych ho hlavně na metalové žánry
chci aby mělo 2 přepínatelné kanaly

zatím sem narazil na tento model BLACKSTAR HT Club 40
máte někdo skušenosti z touto značkou a tímto modelem?
potřeboval bych poradit zdali se k něčemu hodí, po případě mohli by jste mi poradit nějake alternativní modely jiných firem?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: potřebuji radu ke koupi komba

Příspěvek od bubucci »

Blackstar je hodně povedený amp, zkus napsat bummerovi, ten ho má.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ahoj. Ptej se. ;)
Na metal je to velice povedený aparát (na rock a měkčí věci mě tolik nebaví, ale to by snad vyřešila výměna továrních lamp). Nakroutíš na tom opravdu hodně věcí - od 80. let do současnosti (dokonce to i "tlačí" :D). Jako "efekt" to má jedině reverb, který je ale docela povedený a pokud na něj nemáš extra nároky, ušetříš krabičku - je spínatelný footswitchem.
Co mi na něm asi nejvíc vadí, je, že není úplně lehký a pendlování mezi domovem, autem a zkušebnou s kombem v ruce se neobejde bez funění.

Jinak do 15 tisíc ještě asi z bazaru s footswitchem klasika - ENGL Thunder - když jsem ho zkoušel v prodejně, moc se mi líbil. Ale jen zvukem - má pár nedostatků, se kterými bych se asi hůř vyrovnával. Nicméně je o dost lehčí a skladnější.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Engl Thunder...podle mě jasný, jeslti ti nevadí jenom jeden jeden gain, ale hadám že na rock, metal budeš využívat hlavně zkreslenej kanál, pokud hraješ hodně na čistej a potřebuješ ho hodně, asi thunder ne...bugera hraje za ty prachy moc dobře, jenom musíš vyměnit repro, ty tovární jsou strašnej humus...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jeslti máš na Blackstara, tak se vykašli na Bugery. :) Nepochybuju o tom, že hrají dobře, ale pochybuju o jejich výdrži. I tady na fóru bylo pár lidí, co se jim to rozsypalo zanedlouho po koupi.
Těch 40W je opravdu akorát. Vím, že jsem si tu kdysi stěžoval, že je to málo, ale nakonec se ukázalo, že ty Etymoticony vážně tlumí přesně ty frekvence, kde mi to hraje - bez nich nemám problém.

Ten ENGL je bez pochyby dobrá volba a poradí ti ho tu dost lidí - je to prostě dost profláklé kombo. Ale budeš na něj muset čekat na bazaru a nedodává se s footswitchem, takže záleží jen na předchozím uživateli, jestli si ho přikoupil (někdo tu sice psal, že tam fungují klasické footswitche za pár stovek, ale i tak je to investice navíc).

Jestli jseš od Plzně a chtěl by sis toho Blackstara ozkoušet, můžeme se domluvit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Ty blackstary zacinaji smrdet takovou tou manii co byla tady u Cortu. :|
EDIT:Cece zda se me ze ta Bugera zni lip...
http://www.youtube.com/watch?v=CZchxwqO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=bjWQm74l1fE
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Na ukázky z yutube mám svůj názor... a ten takový, že každé kombíčko na každé nahrávce zní jinak. V závislosti na nahrávacím zařírení a kytaře co ji používají. Taky na nastavení. Nikdy to nepoznáš dokud si nevemeš svou kytaru na kterou jsi zvyklý a nenakopneš si ten lampový aparát sám. Nehledě na to, že přicházíš o takovou tu euforii, kdy to kombíčko poprvé slyšíš a říkáš si "ty kráso to je bomba, to musím mít" to je pro mne většinou rozhodující prvek:-D
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Disasterpiece píše:Ty blackstary zacinaji smrdet takovou tou manii co byla tady u Cortu. :|
EDIT:Cece zda se me ze ta Bugera zni lip...
http://www.youtube.com/watch?v=CZchxwqO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=bjWQm74l1fE
Jakou mánii máš na mysli? :D Vždyť jsou tu vlastníci Blackstarů spíš v opozici.
Vždycky myslím stačí se podívat, jak se o daných výrobcích vyjadřují recenzenti po celém světě. A že jsem si těch recenzí před nákupem pročetl hodně. Narazil jsem vlastně jen na jednu výtku a ta se týkala "neosobitosti" čistého zvuku (a to je hodně subjektivní záležitost). A pak si někdo ještě kdesi na nějakém fóru stěžoval na mizerný reverb - ale to fakt nevím, kde vzal.

No ale pokud nechce být autor tématu obětí "mánie", ať si klidně koupi Bugeru. :D

Murt1

Příspěvek od Murt1 »

Dík za rady hodně jste mi pomohli, chtěl bych se ještě zeptat na 2 věci u BLACKSTAR HT Club 40

1.Digitální reverb- z elektronického hlediska by mě zajímalo jakým způsobem funguje

2.Patentovaná funkce ISF- nevíte o tom něco bližšího co to vůbec je a jak to funguje?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

1. Tohle je otázka trochu mimo téma. Ale mně samotného by to taky docela zajímalo, takže jestli nemá nikdo nic proti, směřuj svůj dotaz třeba sem.

2. ISF je funkce, která má simulovat "americký" a "britský" zvuk a cokoliv mezi tím - stačí zakroutit knoflíkem. IMHO to jen posouvá středové pásmo - výš pro "americký" a níž pro "britský" zvuk. Funguje to docela pěkně - dobře se tím dá ten zvuk dochutit. Ale nečekej, že z toho jen otočením ISF knobu uděláš Rectifier. Zkreslení stejně zůstane marshaloidní.

Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Ikdyř ten Blackstar je dost prosarovaná hračka, tak bych chtěl přihodit do pranice ještě Randall RG 50 TC. Je to macek, ale hraje ;)... Oddělené korekce se vždy šiknou a origo footsvich není zas taková pálka... Podle mě se s tím víc zabavíš než doséhneš "svého zvuku". Já v něm mám 6L6 a nemůžu si stěžovat... Jen bych asi bral jiné repro (suběktivní) ale jinak paráda ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bummer píše: 2. ISF je funkce, která má simulovat "americký" a "britský" zvuk a cokoliv mezi tím - stačí zakroutit knoflíkem. IMHO to jen posouvá středové pásmo - výš pro "americký" a níž pro "britský" zvuk. Funguje to docela pěkně - dobře se tím dá ten zvuk dochutit. Ale nečekej, že z toho jen otočením ISF knobu uděláš Rectifier. Zkreslení stejně zůstane marshaloidní.
Naopak. Mesy mají středy na 500 Hz a Marshally na 650 Hz :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pardon... špatně jsem to pochopil. Samozřejmě - je to tak, jak říká Nero. Středy se u britského zvuku posunou výše a basy dostanou větší prostor. (Snad jsem to tentokrát pochopil správně)

Murt1

Příspěvek od Murt1 »

akorát teď koukám že 20w i 40w mají /plně stejné elektronky, nevíte někdo jak to je típ pádem řešeno? :-D :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asi jednoduše, ne? Běží to na menší výkon. :)

Murt1

Příspěvek od Murt1 »

asi finta v zapojení
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

pokud jsi jeste nekoupil a rozhodujes se tak za me tu urcite padne peavey 6506, 50W. ma to repro shefield coz jsou hodne slusny repra. ja sam mam peavey6506 ale hlavu a je to neskutecny zvuk. pokazde kdyz hraju a mam ji rok a pul sem z toho hotovej a zvuk ja naprosto famozni.na Blackheart jsem nehral ale kluci ho tu chvali tak asi bude dobry, nevim nemuzu soudit. ktomu randallu bych se moc nepriklanel. kdyz jsem ho slysel vedle peavey tak ten zvuk byl takovej mrtvej nemel zadnej rozmer a netlacil. Takze za me peavey
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Zdravím.Momentálně mám kombo Marshall Valvestate 2000.Chci si koupit lampu a nevím jakou značku.Potřebuji univerzální aparát hraju zábavy takže od popu až po metal.Díky za všechny názory :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak si jdi na nějaké ty lampy zahrát, aby ti bylo jasné, jak co hraje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“