cremona luby typ 545N

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Angmaret

cremona luby typ 545N

Příspěvek od Angmaret »

Ahoj,

chtěl bych se dozvědět něco o této kytaře (cremona luby typ 545N). Google mě trošičku v tomdle směru zklamal.

Na ní jsem se začínal učit hrát a po delší pauze bych si rád pořídil novou kytaru. Jak nekteří psali asi to bude čundr special, zajímalo mě jaky struny na ní vlastně patří. Když jsem ji dostal byli tam kovovky, a před pár lety jsem je měnil a dal jsem tam kovovky 10tky. Diky za help :D
Paris
Rádce

Re: cremona luby typ 545N

Příspěvek od Paris »

ja tu mam typ 548. ale je to spanelka, takze zadne kovove struny.
nemuzes udelat fotku? (a treba i polodetail kolem kobylky a nulteho prazce)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pošli fotku. Mám 525, ale neorientuji se v těch číslech, takže nevím jaké rozdíly mezi těmi řadami jsou.
Angmaret

Příspěvek od Angmaret »

Snazil jsem se neco nafotit mobilem, ta kytara dostala zahul za ty leta.
Přílohy
Obraz0123.jpg
Obraz0120.jpg
Obraz0119.jpg
Angmaret

Příspěvek od Angmaret »

A jeste jeden pohled
Přílohy
Obraz0124.jpg
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to vypada jako spanelska kytara. takze kovove struny na ni nepatri (z vice duvodu. jednak nici mechaniku a prazce (zvlast nulty a sedlovy) tak, ze se do ni proste zarezavaji. a jednak je jejich tah vetsi (takze muzou zdeformovat ozvucnou desku, krk a vytrhnout kobylku)).

ale ty tvy kytare uz tohle bude asi fuk, takze si tam dej kovovy klidne, jen vybirej s mensim tahem (jinyma slovama: vic, nez ty desitky (bacha na sady s tlustejsima omotanejma) bych tam nedaval. klidne zkus i devitky. nebo si prohrabni struny a odhadni, ktera by (pro tebe) mohla bejt tenci - podle toho pak vybirej sadu.
Naposledy upravil(a) Paris dne 25.10.2010 23:05, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Angmaret píše:A jeste jeden pohled
vypada hodne podobne jako ta tady. tedy 7/8 spanelka (nulty prazec 48mm). mozna bude jen jiny material predni desky.
Naposledy upravil(a) Paris dne 25.10.2010 23:20, celkem upraveno 1 x.
Angmaret

Příspěvek od Angmaret »

Jn prave, myslim ze tento stroj poslouzil onehda svemu ucelu. No urcite bych chtel neco noveho. Vzhledem k tomu ze pauza byla velika tak neco pro zacatecniky. Jn jsem to odhadl dobre cundr model :D Zkusim do ni dat to co do ni patri. Diky
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jedna z nejběžnějších lubských španělek. Na rozdíl od španělek jiných výrobců nemá vějířovité žebrování, má příčné. Na to pozor, protože se ta přední deska snadno deformuje. Mnoho z těchto pozdějších španělek ale mělo celkem slušný zvuk.
Angmaret

Příspěvek od Angmaret »

Diky moc za odpovedi, jeste bych se zeptal co by jste mi doporucili za kytary pro zacatecniky vim ze tedlech topicu je tu hafo. Rozhodne neco pro zacatecniky nebo mirne pokrocile. Chtel bych hrat jak se to sejde nekdy u taboraku, nekdy v hospode atd proste podle nalady pokud se dostanu na takovej lvl. dik :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To záleží na penězích, co na to máš. a až to budeš vědět, tak ti nic nebrání pročíst již existující thready, kde se radí v podstatě pořád ty stejné nástroje (Cort, Washburn, Lag, Furch, Seagull...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nic jako "kytara pro začátečníky" neexistuje. Existuje jen dobrá či špatná kytara za dané peníze. Pro začátečníka je vhodná každá, která je aspoň trochu slušně udělaná - čím méně problémů s ní je, tím lepší je na naučení. Řešit problémy zkrouceného, rozpadajícího se topiva můžeš až tehdy, když trochu umíš s dobře sloužící kytarou a víš, jak je to správně, tedy dokážeš rozeznat chybu a vlastnost. Tedy pro začátečníka je dobrá nejlepší kytara, kterou si může dovolit. A pokud možno taková, kterou bez větší ztráty prodá, pokud ho hraní přestane bavit.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“