ozvučení zpěvu 6-7k

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
termyx

ozvučení zpěvu 6-7k

Příspěvek od termyx »

do zkušebny, kde stojí bicí proti lampám 100w twin reverbu a 50w peavey classic sháníme nějakou výbavu na zpěv.

mikrofony máme a jako mikrofonní předzesilovač se dá použít můj POD X3..tudíž se ptám, co je nejlepší varianta v poměru cena/kvalita, zda koupit nějakej obyč. koncák (tesla?) a k tomu pasivní bedny nebo rovnou nějaký aktivy a na preamp z X3 se vyprdnout? kombo na elektroakustiku? na klávesy? nebo je možná ještě jiná alternativa? finanční strop 6-7k

hlavně mě zajímá, jak co nejlíp zkombinovat to, co už máme..tzn mikrofony+POD, protože to by asi(?) mohla být nejefektivnější varianta.

za odpovědi děkuji :)
to a to a za chvíli zas tohle
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: ozvučení zpěvu 6-7k

Příspěvek od Nero »

Koupil bych rovnou aktivní reprobox, píchnul mikrák do něj a víc neřešil a nekomplikoval. Maximálně použil nějaký malý mixák, pokud potřebujete propojit větší množství mikráků. A co se týče konkrétní rady, tak bych doporučil přidat jeden tisíc a koupil Mackie TH-15A.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
termyx

Příspěvek od termyx »

dík! budem ho vyhlížet na bazaru nebo novej případně, uvidíme, jak to půjde.. :)
to a to a za chvíli zas tohle
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na bazaru zrovna ted jeden visí! Aspoň před 3 dny, jukni na hudebnibazar.cz...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JoyeK

Příspěvek od JoyeK »

jakej je praktickej rozdíl mezi touhle mackie a behringerem b215D? vazba, kvalita atd...bylo by to na zpěv na zkušebně bych měl nejspíš jako odposlech
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mackie za znatelně dál.

PetrPeter 1975 - 2008
Richard

Příspěvek od Richard »

Ahoj
Rozhodl jsem se, že si domu pořídim mikrofon a vše co je k tomu potřeba.
Jelikož, to budu mít pouze a jenom na domácí cvičení,rozhodl jsem se pro tuto sestavu.
Pokud by někdo měl nápad,na nákou lepší část, tak si to rád přečtu..
Slyšel jsem že když už kombo na zpěv tak je lepší acoustické..Z tohoto důvodu jsem si vybral kombo
Kustom sienna
Jako mikrofon jsem si po přečtení mnoha thredů vybral
Audix om2
Jaký stojan zatim nvm ale to se rozhodnu asi až v krámě :)
Jen mám eště dotaz na kabel mezi mikrofon a kombo??
Toť vše..Chci se zeptat zda je to dostačující? Nebo sou to vyhozený peníze??
Jinak strop je tak 6 tisíc.
Dík za odpovědi
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Osobně si myslím, že na domácí cvičení nepotřebuješ tak drahý mic. I když ten Audix pokud ho koupíš tak bude sloužit fakt dlouho.

Za druhé moc nevím proč chceš si pořizovat aparát na zpěv domů? To mi přijde jako naprostá zbytečnost. Kdyby do zkušebny tak jo, ale doma? Teda pokud doma nezpíváš v nějakých ztížených podmínkách. Ale to si moc nedokážu představit.
Mě by zajímalo co tě k tomu vede, že chceš aparát na doma.?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

proc by ne. i prace s mikrofonem se asi muze cvicit.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kupovat nadomů kombo, a ještě k tomu nevhodného typu, je blbost. Na to bych se vykašlal. Mnohem lépe člověk udělá, když si koupí mic, pořádnou zvukovou kartu a studiové monitory. Bude mít dobrý set na zpívání i nahrávání a jako bonus bude mít kvalitní audio interface a repra na poslech hudby...

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Paris píše:proc by ne. i prace s mikrofonem se asi muze cvicit.
Určitě se dá cvičit práce s mikrofonem. O tom nepochybuju. Spíš si nejsem jitstý jak moc budou reakce komba stejné s PA na podiu. Nejde mi o to, že si to nemůžeš koupit. Nebo je to blbost. Pokud potřebuješ zesílit hlas tak proč ne. To kombo je na to dělané. Spíš se mi to osobně zdá trochu zbytečné. Ale to je můj názor. Neříkám, že je nejlepší.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“