Jaké kombo: Orange nebo Marshall?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Dollbey

Jaké kombo: Orange nebo Marshall?

Příspěvek od Dollbey »

Ahoj vybírám mezi kombem http://www.pmuzik.cz/produkt-1088/ nebo http://kytary.cz/marshall-jcm2000-dsl-401/HN006477/ v jedné prodejně jsem mel možnost je ozkoušet a se zvukem Orange sem byl uplne hotovy...a a kazdy take tvrdi ze 30 w Orange dokáže přehrát Marshall 50 W (obě jsou celolampy) dekuji za odpovědi...Hraju převážně rock až Heavy Metal
mira

Re: Jaké kombo

Příspěvek od mira »

No tak na orange jsem nehrál,ale to DSL je děs,nic méně v této cenové relaci máš už docela slušný výběr,kdyby jsi neměl nic proti bazaru,MB,ENGL...
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak vem Orange, když se ti líbí a je :) Podle mě je to teda určitě kvalitnější aparát než ten Marshall. To DSL 401 je spíš bráno ve světě jako low-end, kdežto Rocker 30 je brán spíš jako highend - v americe třeba stával víc než podobné aparáty od Mesy a VHT a málokdo si ho tam mohl dovolit...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše:... Rocker 30 je brán spíš jako highend - v americe třeba stával víc než podobné aparáty od Mesy a VHT a málokdo si ho tam mohl dovolit...
Je fajn, že aspoň u některých aparátů mají amíci stejný problémy, jaké máme my tady se vším :mrgreen:

K tématu - taky bych šel do Pomeranče...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nero píše:
qwer píše: Je fajn, že aspoň u některých aparátů mají amíci stejný problémy, jaké máme my tady se vším :mrgreen:
Jo dobře jim tak, jen ať si evropské aparáty pěkně zacvakají :D

Ale je to vtipné no :) Kombo Rocker 30 v americe stávalo kolem 1600-1700 dolarů, jednu dobu dokonce i o něco víc... třeba Mesa Boogie Express 50w 112 stojí v usa 1300 usd. U nás stojí Rocker 30 kolem 23t. a ten Express 45t. Je docela vtipné, kolik dokáží dělat ta různá cla, marže atd. a jak pak taky ta cena a cenové postavení té značky útočí na psychiku lidí... Ale už dost OT :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké kombo: Orange nebo Marshall?

Příspěvek od Kinx »

z tehlech dvou urcite orange. ono obecne americke veci jsou v evrope drazsi nez v usa a naopak. viz engl, orange, diezel a dalsi...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já nebudu doporučovat (mám doma Rocker), ale samotný zkreslení Orange je tak na začátek NWOBHM, pozdější heavy metal z toho asi bez krabky nepoleze. Na druhou stranu ten čistý kanál je jednoduchost sama a prakticky jsem nezažil krabičku, se kterou by si nerozuměl - tj. pozdější zvuk HM můžeš dostat pomocí krabičky. Jenom pozor, čistý kanál nemá korekce - musíš pracovat s clonami na kytaře nebo krabce, když ti nebude zvuk vyhovovat.
Jinak doporučuji
1. upgrade repro + elektronek
2. oranžová je out, in je bílá nebo černá :wink:
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Já mám Marshalla DSL 401 a jsem s ním spokojenej, i když ho mám z bazaru a je trochu jetý, tak je v pohodě, ale na orange jsem nehrál.
tady hraju teď KOSMONOPOL
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“