Projekt TORONADO
Re: Projekt TORONADO
Tohle lupání se tady už někde řešilo. Teď zrovna nevím kde, ale zkusím pohledat.
Edit: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... AD#p301826
ale nevím jestli ti to pomůže.
Edit: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... AD#p301826
ale nevím jestli ti to pomůže.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
díky moc... taky to zkusím... ale mám dva kabely a dělaj to oba... ještě mě napadá, mám rolanda 20X. Už jsem ho reklamoval, protože nedměrně bruměl a taky praskal, když jsem se doknul nějaké jeho vodivé části.
Ten co ho mám teď sice už tolik nebrumí, ale to lupnutí, když se dotknu nějaký jeho vodivý části se ozve také... skoro se začínám bát. že doma máme špatnoou elektroinstalaci.
V pondělí koupím kvalitní potenciometry, miniswitche a jackovou samici a zkusím to znova všechno spájet. Když to bude dělat pořád, vezmu kombíčko i kytaru do hudebnin a uvidím, co to bude dělat s jinýma kytarama a kytara s jinýma kombíčkama. Jestli bude ten roland pořád blbnout, tak už fakt nevím...
Každopádné, kdyby měl někdo nějaký nápad, sem s ním...
Ten co ho mám teď sice už tolik nebrumí, ale to lupnutí, když se dotknu nějaký jeho vodivý části se ozve také... skoro se začínám bát. že doma máme špatnoou elektroinstalaci.
V pondělí koupím kvalitní potenciometry, miniswitche a jackovou samici a zkusím to znova všechno spájet. Když to bude dělat pořád, vezmu kombíčko i kytaru do hudebnin a uvidím, co to bude dělat s jinýma kytarama a kytara s jinýma kombíčkama. Jestli bude ten roland pořád blbnout, tak už fakt nevím...
Každopádné, kdyby měl někdo nějaký nápad, sem s ním...
Tak jsem kytaru odstínil alobalem a už funguje tak jak má. Sice se občas ještě ozve slabé lupnutí, když se dotknu strun, ale mám tam struny asi hoďku, takže by to prý mohlo být i tím (nový struny to prý mohou dělat).
Teď jsem na ní hrál a jsem doslova unešen. Povedlo se nám udělat opravdu univerzální kytaru. Mahagon dává pěkný kulatý tón a posilňuje basy a naopak javorový krk vytváří slabý twang a posilňuje výšky. Hrál jsem na to jemné jazzové rytmy i celkem tvrdou muziku (resp. jsem tam házel powerchordy, když jsem měl gain doprava
)
Ke snímačům snad jen tohle:
Mám tam RM bridge (se zkreslením parádně nasraný zvuk, když ho rozepnu, získám na zkresleným pěkný vintage crunch, ale i přesto má moc hezký čistý zvuk - rozepnutý připomíná mezipolohu kobylka-střed u strata) a u krku Classic Neck (krásný čistý kulatý zvuk, po mírným zkreslení získám kulatý zvuk podobný BB kingově Lucille, po rozepnutí je super na čisté až mírně nakřáplé doprovody).
Teď jsem na ní hrál a jsem doslova unešen. Povedlo se nám udělat opravdu univerzální kytaru. Mahagon dává pěkný kulatý tón a posilňuje basy a naopak javorový krk vytváří slabý twang a posilňuje výšky. Hrál jsem na to jemné jazzové rytmy i celkem tvrdou muziku (resp. jsem tam házel powerchordy, když jsem měl gain doprava
Ke snímačům snad jen tohle:
Mám tam RM bridge (se zkreslením parádně nasraný zvuk, když ho rozepnu, získám na zkresleným pěkný vintage crunch, ale i přesto má moc hezký čistý zvuk - rozepnutý připomíná mezipolohu kobylka-střed u strata) a u krku Classic Neck (krásný čistý kulatý zvuk, po mírným zkreslení získám kulatý zvuk podobný BB kingově Lucille, po rozepnutí je super na čisté až mírně nakřáplé doprovody).
a finalni fotky? a nahravkyy? 
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Teď jsem jí vyfotil, ale nemůžu najít kabel od foťákuSmileCZ píše:a finalni fotky? a nahravkyy?
A nahrávky budou, až budeme na chalupě, protože tady to trošku víc vytočím a buď mě seřvě otec nebo na mě mlátí sousedi
Tak jsem jí vyfotil na mobil... to tělo je ale ve skutečnosti víc do červena, foťák v mobilu to nějak nepobral.
tak tady je odkaz do galerie, kde jsou kompletní fotky od samotné fošny po hotovou kytaru.
http://cizelu.galerie.cz/4610679-vyroba-kytary-toronado#
tak tady je odkaz do galerie, kde jsou kompletní fotky od samotné fošny po hotovou kytaru.
http://cizelu.galerie.cz/4610679-vyroba-kytary-toronado#
skoda toho loga na hlave
ale jinak sakra pekna kytara!!
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
logo jde při příští výměně strun dolůSmileCZ píše:skoda toho loga na hlaveale jinak sakra pekna kytara!!
EDIT: Teď jsem jí zvážil a je to celkem macek. Rovných 5 kilo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Moc hezká kytara - dobrá práce!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No škoda toho krku. Měl jsi koupit od Fendera. A to nemyslím kvůli logu ale kvůli zvuku/kvalitě.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Budu nějáká nahrávka? Ať víme ja kto hraje. A přidávám se, jeto nádhera, jak dlouho si to stavěl?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
+1Tak jsem jí vyfotil na mobil... to tělo je ale ve skutečnosti víc do červena, foťák v mobilu to nějak nepobral.
Vynikající práce
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Díky všem za kladný ohlasy.
Tak krk od fendera jsem nechtěl kupovat, protože jsem si nebyl jistej s finální výsledkem a nechtěl jsem zbytečně vrážet peníze. Přece, šroubovaný krk není žádný problém vyměnit. Kupodivu ale musím uznat, že ten krk je opravdu kvalitně udělanej celkově působí celkem příjemným dojmem a dobře mi padne do ruky.
Tak v podstatě plánování stavby jsem začal již před rokem, ale než jsem sehnal dřevo a udělal se "první zářez", tak už bylo jaro skoro v polovině (někdy koncem března jsme asi začali).
Jak jsem čekl, nahrávky budou, ale doteď jsem hrál jen na klasiku, takže se trošku musím přeučit na elektrickou kytaru a naučit se nějaký skladby, protože klasika na tom není nic moc (i když bourree od bacha zní s distortionem opravdu zajímavě
) a zatím umím jenom dvě takový jazzový věci, ale na krkovým snimači zní opravdu úžasně.
Tak krk od fendera jsem nechtěl kupovat, protože jsem si nebyl jistej s finální výsledkem a nechtěl jsem zbytečně vrážet peníze. Přece, šroubovaný krk není žádný problém vyměnit. Kupodivu ale musím uznat, že ten krk je opravdu kvalitně udělanej celkově působí celkem příjemným dojmem a dobře mi padne do ruky.
Tak v podstatě plánování stavby jsem začal již před rokem, ale než jsem sehnal dřevo a udělal se "první zářez", tak už bylo jaro skoro v polovině (někdy koncem března jsme asi začali).
Jak jsem čekl, nahrávky budou, ale doteď jsem hrál jen na klasiku, takže se trošku musím přeučit na elektrickou kytaru a naučit se nějaký skladby, protože klasika na tom není nic moc (i když bourree od bacha zní s distortionem opravdu zajímavě
Gratuluju, vypadá suprově. Ať ti hraje ku spokojenosti.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
pekna robota nech ti to hra a vsimol si si ako ten mahagon voni ked ho brusis?taka fasa vona neviem k comu to prirovnat asi trochu ku skorici?fakt pekna vona.a ten bach hovoris ze je dobry?lebo som kukal po nom minule v muzikeri na jedneho strata
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
gratuluju 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Tak jako to se mi fáákt líbí. Gratulace. Miluju kytary, který nejsou natřený barvou, ale vyniká jejich dřevo. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
jinak, na zacatku si psal neco o tele z orechu. koukam ze nakonec z toho seslo
orech nesel sehnat?
Jo, to dřevo má takové zvláštní aroma... ale, ke skořici bych to asi nepřirovnal... až budu na chalupě, tak si čuchnu k nějakýmu odřezku
Každopádně musím přiznat, že mi hezky vonělo.
No, bach mi přijde opravdu dobře zpracovaný. Pražce sedí, výztuha funguje, je příjemnej do ruky. A ta cena zase nebyla tak vysoká, takže, kdybych dělal někdy další kytaru, tak ho z týhle sundám a dám ho na novou. Na toronado bych pak samo sebou koupil krk od fendera
. Ještě nevím, jak jsou na tom pražce, což se stejně pozná až po delším čase. Rozhodně té koupě nelituju.
Tak ořech nakonec nebyl, protože bych se nedoplatil. Navíc ten mahagon sehnal děda jako nepotřebný odřezek na dřevomodelárně, kde pracoval, než šel do důchodu. Stálo nás to flašku a čokoládu, což je celkem přijatelná cena, takže to byla jasná volba. Taky se jedná o celkem prověřené dřevo (viz LP, SG,...).
No, bach mi přijde opravdu dobře zpracovaný. Pražce sedí, výztuha funguje, je příjemnej do ruky. A ta cena zase nebyla tak vysoká, takže, kdybych dělal někdy další kytaru, tak ho z týhle sundám a dám ho na novou. Na toronado bych pak samo sebou koupil krk od fendera
Tak ořech nakonec nebyl, protože bych se nedoplatil. Navíc ten mahagon sehnal děda jako nepotřebný odřezek na dřevomodelárně, kde pracoval, než šel do důchodu. Stálo nás to flašku a čokoládu, což je celkem přijatelná cena, takže to byla jasná volba. Taky se jedná o celkem prověřené dřevo (viz LP, SG,...).