Metalový efekt
Pravidla fóra
-
golden-age
Metalový efekt
Ahoj, hledá nějaký metalový efekt ze kterého dostanu pěkný nabroušený hutný zvuk, aby se na tom daly chitit hezké flažolety, něco na způsob Mesa Dual Rectifier. Uvažo val jsem třeba o Digitech HArdwire TL-2, nobo nějaký BOSS třeba Metal Core, případně něco jiného z čeho bych dostal podobný zvuk té Mesy co byste doporučili?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Metalový efekt
Sansamp GT-2
-
golden-age
Ale to je spíš simulace ne? já bych radší jeden zvuk takový, aby to mělo zvuk co nejpodobnější toho Rectifiera.
-
woro90-1
Tak chceš simulovat RectumFryer a nechceš simulaci? Ujasni si co vlastně chceš.
efekt aby napodobil rectifiera? tak to jedině ten sansamp a to jenom do určité míry...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Kolik máš peněz? Co třeba Mesa V Twin ?golden-age píše:Ale to je spíš simulace ne? já bych radší jeden zvuk takový, aby to mělo zvuk co nejpodobnější toho Rectifiera.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
-
golden-age
S tou cenou se omlouvám to jsem měl uvést hned potřebuji se vejít do 2000Kč, takže SansAmp nepřipadá v úvahu. K tomu k tomu zvuku nemusí to být úplně zvuk Rectifieru, ale to jen pro představu jaký zvuk se mi líbí, takový ten moderní high gain pěkně nabroušený s podílem basů ze kterého půjde nakroutit pěkný zvuk flažoletů atd.
-
arcilucifer
co mas za aparat?
-
golden-age
Ten efekt bych chtěl používat doma a hraju na Blackstar HT-5.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z HT vytáhneš dost slušný zkreslení s moderním charakterem. Jakýkoli distortion do 2000 ti bude ten zvuk spíš prznit, než aby ti pomohl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
golden-age
Jasný ten zvuk není špatný, ale při pokojové hlasitosti ho nevytavím natolik, aby se tam to zkreslení v dostatečné míře projevilo.
- Nero
- Rádce
HT nekreslí koncem, ale preampem. I při pokojové hlasitosti to lze vytavit dost. A jestli ti to nestačí, tak spíš uvažuj o nějakém overdrive.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
golden-age
Nero píše:HT nekreslí koncem, ale preampem. I při pokojové hlasitosti to lze vytavit dost. A jestli ti to nestačí, tak spíš uvažuj o nějakém overdrive.
Vážne by mi byl distortion na obtíž?
-
woro90-1
Nech si od někoho postavit osekaný klon TS a zkus jestli to k něčemu bude. Ale podle mě by místo toho stačilo trochu si pohrát s EQ a s tónovkou na kytaře (pokud ji vůbec máš).
- Nero
- Rádce
Na obtíž by ti nebyl. Ale s dist do 2k rozhodně neodstaneš lepší zvuk, než co leze z toho aparátu. jak píše woro, pohraj si s nastavením EQ a tone na kytaře, případně i s mnžstvím gainu (méně je někdy více).golden-age píše: Vážne by mi byl distortion na obtíž?Když já pořád bych si z toho představoval trochu jiný zvuk, ale jestli to s distortionem bude ještě horší, tak pak tedy nevím co bych měl zvolit
PetrPeter 1975 - 2008
-
golden-age
Zkusím s tím ještě něco vykouzlit, každopádně díky za rady a případně se ještě ozvu. 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
bejt tebou podívám se po Dr.Boogie, je to preamp od Recta s J-Fet tranzistory misto lamp, a zni to celkem dost pekne (http://www.youtube.com/watch?v=U8khInPNg0M)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- citizen.one
teda tohle mi rozhodne nepripada ze by bylo aspon ,,dost pekne'' , jinac na tvrdsi zvuk mi staci i DS1cka, ma pekny bytelny spodky, ale nezachovava uplne idealne charakter kytary (mam teda pomerne posunuty meritka, takze to brat s rezervou, na druhou stranu ten blackstar je docela paradni zvuk, cili by byla skoda nejakych vetsich kompromisu). Z toho co ted prodavam, i Weehbo Dirty King, to je uz ale boutique trida. Kazdopadne oboje na bazaru kolem 2000-2500, myslim ze bys ani s jednim nemel slapnout vedle. Dobrej byl taky Tech XXL. Nebo Proco Solo, to umi hodne nabrousenej zvuk.
Screamera bych asi nezkousel, co jsem se mel moznost setkat, tak mi prislo vzdycky, ze to uhladi az moc.
Screamera bych asi nezkousel, co jsem se mel moznost setkat, tak mi prislo vzdycky, ze to uhladi az moc.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
-
golden-age
Já tím zvukem pořád nevím, co třeba takový Metal Muff to, ale asi není kreslítko na moderní zvuk že?