Prosím zhodnocení kytary Epoch by Gibson
Pravidla fóra
Prosím zhodnocení kytary Epoch by Gibson
Prosím o zhodnocení kytary, nikde jsem ji na fóru nenašel. Díky
http://www.elimal.cz/volny-cas-ostatni/ ... ra-komple/
http://www.elimal.cz/volny-cas-ostatni/ ... ra-komple/
Re: Prosím zhodnocení kytary
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html pokud tedy umíš aspoň trošku anglicky 
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
A nějaké vaše hodnocení? Co jsem četl, tak to vypadá, že to je kytara na metal. Nebo mýlím se?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
osobne slysim znacka Epoch poprve v zivote a podle me nez na metal to bdue kytara na h***o....nebo co chces slyset, kdyz ti reknem ze to je na jazz budes hrat jazz? 
Nene to ne, jen mě zajímalo co to je vlastně zač. Prej je to od Gibsonu, což mě velice zarazilo. Taky si myslím, že to bude nějaká s****a..
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Debilně řešená kobylka - nenaladíš oktávy! Placaté LPčko je podivnost...A nějaké vaše hodnocení?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Podívej se na ceny kytar Gibson a týhle jebky a musí ti bejt jasný,že s Gibsonem to nemá společnýho vůbec nichzx píše:Nene to ne, jen mě zajímalo co to je vlastně zač. Prej je to od Gibsonu, což mě velice zarazilo. Taky si myslím, že to bude nějaká s****a..
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Přesněji řečeno - na týhle konkrétní kobylce co je na tý kytaře je debilní jenom to, že je předvyrobená pro opředenou G strunu (hrana "blesku" pro G je u předního okraje, ne u zadního) - takže běžnou neopředenou G s tím nedoladí ani kdyby se zbláznil -nebo se úplně rozjede intonace u zbývajících strun.Atkins píše:Debilně řešená kobylka - nenaladíš oktávy! Placaté LPčko je podivnost...A nějaké vaše hodnocení?
Jinak s laděním není problém - pokud nejsou kotvící šrouby úplně mimo ( menší kompenzace je možná, dá se hejbat s celou kobylou)
Akustiky taky valnou většinou mají kobylku taky jen "předintonovanou" , navíc přilepenou - a ladí dobře (ty kvalitní)..
Jinak tohle je samozřejmě šunt, a zdá se mi divný, že by s tím měl něco Gibson společnýho (Baldwin?)
I´m wheels... movin´wheels
na druhou stranu na vystavení nad krb, případně do krbu, dobrá

Re: Prosím zhodnocení kytary Epoch by Gibson
Bylo mi to jasné, jen mě zajímalo wtf xD
můžeš mi prosím vysvětlit co přesně tím myslíš? Mám pocit že má Jolana Diamant I. má stejný problém s G strunou ..Tonda píše:Přesněji řečeno - na týhle konkrétní kobylce co je na tý kytaře je debilní jenom to, že je předvyrobená pro opředenou G strunu (hrana "blesku" pro G je u předního okraje, ne u zadního) - takže běžnou neopředenou G s tím nedoladí ani kdyby se zbláznil -nebo se úplně rozjede intonace u zbývajících strun.Atkins píše:Debilně řešená kobylka - nenaladíš oktávy! Placaté LPčko je podivnost...A nějaké vaše hodnocení?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nesmysl, na Diamantce se dají oktávy seřídit...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Uncle píše:můžeš mi prosím vysvětlit co přesně tím myslíš? Mám pocit že má Jolana Diamant I. má stejný problém s G strunou ..Tonda píše: Přesněji řečeno - na týhle konkrétní kobylce co je na tý kytaře je debilní jenom to, že je předvyrobená pro opředenou G strunu (hrana "blesku" pro G je u předního okraje, ne u zadního) - takže běžnou neopředenou G s tím nedoladí ani kdyby se zbláznil -nebo se úplně rozjede intonace u zbývajících strun.
1 obrázek je lepší než 1000 slov
Ta, co je na kytaře, je správná pro holý G,
ta sundaná pro opředený G (podívej se na tvar toho klikyháku o který se opírají struny.)
Když se koukneš na kompenzaci kobylky pro akustiku (ovinutý g), tak má taky hranu pro G vepředu, a ne vzadu.
Diamantky kobylka samozřejmě štelovatelná je, ba i do stran
edit: takhle to dělaj u PRS, elegantní varianta téhož (kobylky, né tý diamantky

-
woro90-1
Exemplář nahoře by měl mít blíž k původní wraparound kobylce na LP Jr., což byl obyčejný hliníkový stopbar, dnes používaný výhradně jako struník pro T-O-M kobylku. Ten na PRS je zvukově jiný, protože je ta hrana na druhé straně, tedy zvuk jako T-O-M.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
To už rozpoznáváte i zvuk kobylek? 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
woro90-1 píše:Exemplář nahoře by měl mít blíž k původní wraparound kobylce na LP Jr., což byl obyčejný hliníkový stopbar, dnes používaný výhradně jako struník pro T-O-M kobylku. Ten na PRS je zvukově jiný, protože je ta hrana na druhé straně, tedy zvuk jako T-O-M.
Ne tak zbrkle
Jednak žádný výhradně, gibson ten původní wraptail používá pořád,
u RI 1954, RI 1955 (půl řady), LPJr a special, + necustompshop. BJA sign.Junior,
u normálních Jr (od loňska ) je ta varianta s "bleskem" (viz nahoře)
Dál - to umístění hrany nemá na zvuk vliv, jen na intonaci. Pro zvuk je podstatý to, přenos vibrací strun
je jednodušší a efektivnější (jen přes 2 kotvy), takže především mají kytary s ním delší sustain a taky jinej průběh tónu - drží dlouho "rovnej" než začne slábnout. Akord drží jako klavír
Takže jo, kobylky mají vliv na zvuk, v těhle dvou případech (TOM - wraptail) docela znatelnej -ale hlavně na průběh dozvuku.
-
woro90-1
To umístění hrany vliv má. Pokud struna leží na té maličké plošce (hrana vzadu, kulaté směrem k hlavě), objevuje se ve fázi attacku při silnějším úderu nesymetrické a nepravidelné kmitání struny, zvuk je jakoby plnější. S hranou vepředu je attack harmoničtější a méně výrazný, protože struna opravdu leží na hraně. A co se týče přenosu vibrací, není to akustika, hledej jinde (fyzika)Tonda píše:Dál - to umístění hrany nemá na zvuk vliv, jen na intonaci. Pro zvuk je podstatý to, přenos vibrací strun
je jednodušší a efektivnější (jen přes 2 kotvy), takže především mají kytary s ním delší sustain a taky jinej průběh tónu - drží dlouho "rovnej" než začne slábnout. Akord drží jako klavír. Taky je trochu měkčí atak, takovej gumovější.
Akustika není fyzika ? Přenos vibrací nesouvisí s tónem ?woro90-1 píše:To umístění hrany vliv má. Pokud struna leží na té maličké plošce (hrana vzadu, kulaté směrem k hlavě), objevuje se ve fázi attacku při silnějším úderu nesymetrické a nepravidelné kmitání struny, zvuk je jakoby plnější. S hranou vepředu je attack harmoničtější a méně výrazný, protože struna opravdu leží na hraně. A co se týče přenosu vibrací, není to akustika, hledej jinde (fyzika)Tonda píše:Dál - to umístění hrany nemá na zvuk vliv, jen na intonaci. Pro zvuk je podstatý to, přenos vibrací strun
je jednodušší a efektivnější (jen přes 2 kotvy), takže především mají kytary s ním delší sustain a taky jinej průběh tónu - drží dlouho "rovnej" než začne slábnout. Akord drží jako klavír. Taky je trochu měkčí atak, takovej gumovější.
Bože .. miluju tyhle ryzí teoretiky
-
woro90-1
Měl jsem na mysli akustickou kytaruTonda píše:Akustika není fyzika ?
Že by? Tak si pročti nějakou středoškolskou učebnici fyziky a použij hlavu. U kytary, zvlášť elektrické, rozhodně "lepší přenos vibrací" neznamená automaticky delší sustain. Proč třeba banjo má tak krátký sustain, když je u něj přenos vibrací podstatně lepší než u kytary?Tonda píše:Akustika není fyzika ? Přenos vibrací nesouvisí s tónem ?![]()
Bože .. miluju tyhle ryzí teoretiky.. hezká snůška domněnek.
Kde jsi vzal, že banjo má podstatně lepší přenos vibrací ? Naopak, dřevěná kobylka sedící na pružný membráně, to je recept na krátký sustain.woro90-1 píše: U kytary, zvlášť elektrické, rozhodně "lepší přenos vibrací" neznamená automaticky delší sustain. Proč třeba banjo má tak krátký sustain, když je u něj přenos vibrací podstatně lepší než u kytary?
"lepší přenos vibrací" znamená přenos "s menšími ztrátami" (na akustických rozhraních materiálů);
2 šrouby (wratptail) = menší ztráty energie než TOM (4 šrouby ..) a mnohem menší než když kobylka jen sedí tlakem strun na dřevě .. a už vůbec než když sedí na bláně jako na bendžu... horší už by bylo jen jí posadit do bláta nebo těsta