Metalový efekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
shmootik

Re: Metalový efekt

Příspěvek od shmootik »

ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nakopávadlo a silnější snímače. Proč to prznit kreslítkem? Na to je to trošku drahý aparát - to pak vyjde líp koupit si něco, co metalové zkreslení vůbec neumí a stojí o pár tisíc míň.
HT-5 toho zkreslení skutečně moc nemá (a pokud na tom chce člověk sázet pořádné flažolety, tak je hlavně musí dobře umět) - mně to třeba stačilo, ale je fakt, že bych ho občas využil třeba ještě kapánek víc (člověk si taky musí pohrát s ekvalizérem - zvýraznění výšek pomůže pocitu více zkresleného zvuku). Kreslit koncem to umí, ale není to zkreslení na metal a v domácích podmínkách nepřipadá v úvahu vůbec.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
DirX

Příspěvek od DirX »

Co je u Tebe moderní? Zvuk jako třeba Mnemic nebo Fear Factory? Možná jsem to přehlídl...Já bych zkusil na doma boss-metalcore nebo MXR-fullbore metal
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Boss Metalcore nebrat. Ani nějaký pojebaný Metalzone a podobné.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
golden-age

Příspěvek od golden-age »

Co bys tedy doporučil?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

http://kytary.cz/electro-harmonix-nano- ... /HN096660/
- pro přirozený lampový zvuk - vlastně to jen dodá víc zkreslení zesilovače a trošku spodků (není úplně lineární)
http://kytary.cz/boss-sd-1/HN002368/
- pro ne úplně lampový, ale zas docela pevný zvuk - stačí toho nakroutit jen málo, jinak se neobejdeš bez šumové brány
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

golden-age píše:Co bys tedy doporučil?
Jakýkoliv overdrive. Kup si za pár stovek Digitech Bad monkey a máš to. Popřípadě jiné klony Ts808ky.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Možná by u tohoto aparátu opravdu víc pomohl obyčejný booster... A šikovný bastlič by ho spatlal za pivko během čtvrthodiny.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

golden-age píše:S tou cenou se omlouvám to jsem měl uvést hned potřebuji se vejít do 2000Kč, takže SansAmp nepřipadá v úvahu. K tomu k tomu zvuku nemusí to být úplně zvuk Rectifieru, ale to jen pro představu jaký zvuk se mi líbí, takový ten moderní high gain pěkně nabroušený s podílem basů ze kterého půjde nakroutit pěkný zvuk flažoletů atd.
Behringer-GDI21 to samy jako sansamp je levnejsi a pry horsi kvality....vlastnim ho 2roky a vsechno v poradku a mesa sound je na miste
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

GDI je akorát plastový, jinak je to klon. Já ho mám, používám ho, když potřebuju zahrát něco jinýho, než mi dovoluje aparát. Na plnohodnotný hraní to není.
golden-age

Příspěvek od golden-age »

Co říkáte na Artec Crazy Metal Distortion http://www.youtube.com/watch?v=NIy2tadDWoc

Má s tím někdo zkušenosti?
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tady ta krabka vypada ze ma jeden zvuk, ktery muzes menit jen malo.. porid si neco s ovladacema stredu.
EDIT: zkus poridit ekvalizer a jeste DS2 pro to nakopnuti na turbomod. neprezen to s tone a zkresleni nech na nule. myslim ze budes spokojenej.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

mycountry píše:GDI je akorát plastový, jinak je to klon. Já ho mám, používám ho, když potřebuju zahrát něco jinýho, než mi dovoluje aparát. Na plnohodnotný hraní to není.
Proc by nebylo?Hodne dlouho jsem pres nej a pres nejaky Fendr trand kombo jsem hral na zkouskach.Zvuk byl dobrej.A az nebudu linej a prinesu ho na zkousku, tak me bude nahrazovat cistej kanal komba.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pigdestroyer píše: EDIT: zkus poridit ekvalizer a jeste DS2 pro to nakopnuti na turbomod. neprezen to s tone a zkresleni nech na nule. myslim ze budes spokojenej.
Tak to se do dvou litrů asi nevejde. A i kdyby, to je fakt chození s flintou na komára. HT5 umí dost dobré zkreslení, tak nevím, proč to prznit DS2 s EQ.

Overdrive by podle mě byl mnohem lepším řešením. Sice tady ten názor zašlape do země dalších X postů, které budou doporučovat nějaký brutální distortion, ale tudy dle mého názoru cesta nevede. Rozhodně ne cesta za nejlepším zvukem, který lze s HT vytáhnout.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mám kamaráda, co si radši pořídil za 800 Bad Monkey než za 400 footswitch. Hraje s tím metal na Valvekinga.

Některý lidi prostě nepochopím. Tady je to stejný.

Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Bad Monkey na metal? Jak to používá? Pokud s tím chce nakopávat a nepotřebuje čistý zvuk, tak to chápu, ale v případě, že tím zkresluje čistý mi to neleze moc do hlavy :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Taky nevím, jak to používá. :D Neslyšel jsem ho na to hrát.
Čistý zvuk potřebuje - právě proto si to koupil.

pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

mam pocit ze bad monkey je to samy jak SD1, TS atd. a neni tak spatny nejspis
http://www.youtube.com/watch?v=0-IKnxcO ... re=related
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

BadMonkey je dobry nakopavadlo (mam ho jako zalozni a nosim ho na zkousky kdyz nechci tahat celej board). Je to podobny jako TS, zvukove trochu temnejsi, ale diky dvema korekcim Low-High se tam da nakroutit dost zvuku. Samotny zkresleni z toho je nepouzitelny (na metal), ale pred "crunchujicim" lampacem to funguje skvele.
Hraju výhradně na šrot.
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

pigdestroyer píše:hm-2. a nebo DS-1 jako nakopavadlo.
ds1 a obecne všetky boss maju malu možnost korekcií aspon podla mna.krútiš s skoro nic sa nedeje.ja by som kreslidlo na metal hladal jednoznačne u rocktrona.za 2-2500 sa da dokonca kupit preamp gainiac s lampou a ked to preženieš cez to kombo máš s toho motorovú pilu.vlastná skusenost..
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“