Bicí a jiné nástroje - prográmek n PC, znáte ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Bicí a jiné nástroje - prográmek n PC, znáte ?

Příspěvek od Gatuso »

Zdravím, docela by mně bavilo skládat si "muziku". Chtěl sem se zeptat zdali nevíte o nějakém programu na kterém se dají nastavit bicí, basa atak .. proste poskládat si hudbu. Pak bych si to pustil a hrál do toho na kytaru, pokud prosím o něčem víte napište mi název. Čím jednodušší ovládání tím lépe. Moc děkuji.
=> Začátečník na el. kytaře
=> Výbava: Kytara STAGG S300-SB, Kombo Crate FW 65W, Trsátka George Denis 1.00
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Bicí a jiné nástroje - prográmek n PC, znáte ?

Příspěvek od Nero »

Guitar Pro...

Nebo jakýkoli program, který pracuje s midi a je schopný na ně aplikovat virtuální nástroje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Jsem zapomněl dodat, něco co má realištější zvuky než GP, a nejen to. Co by ukládalo do MP3 nejlépe, prostě spíš prográmek na tvorbu hudby. Cena nerozhoduje. Předem díky.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Gatuso píše:Jsem zapomněl dodat, něco co má realištější zvuky než GP, a nejen to. Co by ukládalo do MP3 nejlépe, prostě spíš prográmek na tvorbu hudby. Cena nerozhoduje. Předem díky.
V tom případě asi jakýkoliv profesionální DAW (Cubase, Reaper, Pro Tools,.. cokoliv)
Bicí a basu si můžeš v Guitar pro složit, apklikovat na ně pak VSTi (EZ Drummer, Battery, nějakou basu..) a kytaru si nahrát (opět už si můžeš efektovat přes PC)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Moc děkuji. Jen se chci zeptat, co bys mně doporučil nejvíce když mi jde hlavně o bubny a basu ? Prostě chci vytvořit rytmus bubnů a basy a vše si promíchat a poté do toho hrát :)

Dík ;)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bizí - EZ Drummer, Hydrogen, Superior Drummer, například. U basy prostě sežeň nějaký DAW a kvalitní VSTi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

na basu používám free 4Front bass module .. Je to malý.. Není to na sóla a nic moc, ale na podkres to funguje dobře
A taky (nevím jestli je to tím, nebo kvůli guitar pro) musím stopu posunout o oktávu výš, aby to hrálo jak má
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To je tím, že to je Guitar Pro - kytara se totiž notuje o oktávu výš, než zní, takže to u basy v tomto případě musíš korigovat.

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Gatuso píše:....prostě spíš prográmek na tvorbu hudby. Cena nerozhoduje. Předem díky.
http://www.propellerheads.se/products/reason/
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

Cena nerozhoduje? Hmm, tak to ti gratuluju. :roll:
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Všichni tuším víme, jak to kaktuso myslel :lol: :lol:
Nebo, že by mu tak vydělávaly ty "weby"? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Na tvorbu bicích je dobrej prográmek Hydrogen-sám o sobě má zvuk bicích nic moc,ale na netu se dá stáhnout preset s realnějšíma zvukama. Vytvořená stopa se dá přímo v programu vyexportovat do .wav .Basa se dá nahrát v programu Amplitube 3 (stačí ti el.kytara + preset kterej ti udělá z kytarovýho zvuku -překvapivě docela reálnej zvuk basy.Stejně tak i tady lze nahrávat a stopu vyexportovat ve formátu .wav). Pak ti stačí nějakej program kde smícháš 2 stopy (basu & bicí) do jedný stopy-k tomu já používam Nero SoundTrax,kterej je součástí vypalovacího programu Nero. Ale podobnejch programů bude nejspíš hafo...Jestli chceš poslat ty presety z Hydrogenu nebo Amplitube napiš SZ :wink:
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Atkins píše:Všichni tuším víme, jak to kaktuso myslel :lol: :lol:
Nebo, že by mu tak vydělávaly ty "weby"? :lol:
Prosimtě, nech si ty sví hloupý keci pro sebe.
Když tě tak vadím tak prostě ignoruj mou aktivitu na tomto fóru a je to.
Zdali napíšu že na ceně nezáleží, tak ti do toho nic není a je to moje věc zdali na to peníze mam nebo ne. :)
Místo těch blbejch keců jdi pracovat a třeba pro tebe bude taky cena nerozhodující. :)

dfleischer píše:Na tvorbu bicích je dobrej prográmek Hydrogen-sám o sobě má zvuk bicích nic moc,ale na netu se dá stáhnout preset s realnějšíma zvukama. Vytvořená stopa se dá přímo v programu vyexportovat do .wav .Basa se dá nahrát v programu Amplitube 3 (stačí ti el.kytara + preset kterej ti udělá z kytarovýho zvuku -překvapivě docela reálnej zvuk basy.Stejně tak i tady lze nahrávat a stopu vyexportovat ve formátu .wav). Pak ti stačí nějakej program kde smícháš 2 stopy (basu & bicí) do jedný stopy-k tomu já používam Nero SoundTrax,kterej je součástí vypalovacího programu Nero. Ale podobnejch programů bude nejspíš hafo...Jestli chceš poslat ty presety z Hydrogenu nebo Amplitube napiš SZ :wink:
Moc díky chlape, určitě bych byl moc rád, písnu tě, dnes to proštuduju a zejtra pokecáme. :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Když tě tak vadím
Naopak, vůbec mi nevadíš, jsem moc rád, že jsou zde takoví sekáči, co nezkazí žádnou (_._)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Včera si mi komentoval jedno téma dneska zas tohle, pokaždé mimo téma.
Ty sem si sem chodíš dělat srandu z lidí ? Kruci ty si ale týpek. :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Atkinsovi slo asi o to, ze takovy software na nahravani muze stat deseti-, ale i statisice. O hardwaru nemluve. To, ze pises jak spatne trenovana opicka makak, to uz je zas jina pohadka... :arrow:
Prosimtě, nech si ty sví hloupý keci pro sebe.
Když tě tak vadím tak prostě ignoruj mou aktivitu na tomto fóru a je to.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 14.11.2010 16:36, celkem upraveno 1 x.
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Na bicí podle zkušeností jednoznačně EZ Drummer. Ten zvuk mi přijde nejvíc reálný a ve výsledku to není tolik poznat. S basou nevim, možná si jí od někoho půjčit. Rozhodně nedoporučuju GP, ten zvuk je otřesný.. K vytváření midi souborů to není prostě.

Jinak k tý vaší debatě: Divim se, že tě Nero ještě nezablokoval Atkinsi, protože by sis to občas zasloužil.. A edge - Na koho směřovala ta opička a proč?
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

John M. William píše:Na bicí podle zkušeností jednoznačně EZ Drummer. Ten zvuk mi přijde nejvíc reálný a ve výsledku to není tolik poznat. S basou nevim, možná si jí od někoho půjčit. Rozhodně nedoporučuju GP, ten zvuk je otřesný.. K vytváření midi souborů to není prostě.

Jinak k tý vaší debatě: Divim se, že tě Nero ještě nezablokoval Atkinsi, protože by sis to občas zasloužil.. A edge - Na koho směřovala ta opička a proč?
Tak to jsi toho jeste moc neslysel, IMHO EZ Drummer je nejmin realny plugin.
Doporucuju Superior Drummer nebo Steven Slate Drums
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Disasterpiece píše:
John M. William píše:Na bicí podle zkušeností jednoznačně EZ Drummer. Ten zvuk mi přijde nejvíc reálný a ve výsledku to není tolik poznat. S basou nevim, možná si jí od někoho půjčit. Rozhodně nedoporučuju GP, ten zvuk je otřesný.. K vytváření midi souborů to není prostě.

Tak to jsi toho jeste moc neslysel, IMHO EZ Drummer je nejmin realny plugin.
Doporucuju Superior Drummer nebo Steven Slate Drums
V porovnání s tím co dělá GP to je trošku jinde. Jinak máš pravdu, zkušenost mam akorát s EZ drummerem protože jsem narychlo potřeboval bicí. Plugginem stejně nikdy reálný zvuk nenahradíš.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pánové (jistě víte kteří) nechtě už konečně těch OT debat a rýpání do sebe. Měsíc jsem nemusel banovat, tak nechtějte, abych musel v týhle zimě hledat banány...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“