Nejlepší snímač pro Tele

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Dollbey

Nejlepší snímač pro Tele

Příspěvek od Dollbey »

Ahoj předělávám kytaru,tak bych potřeboval od nějakého profíka poradit...jaký snímač se ne Telecastera nejvíc hodí.....Díky za odpovědi
woro90-1

Re: Nejlepší snímač pro Tele

Příspěvek od woro90-1 »

Nejlepší na co? Máš nějakou představu nebo chceš jenom "nejlepší"?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Můžeš vybírat podle peněženky. Dobré sou Lindy Fralinn http://www.fralinpickups.com/telestyle.asp .
shmootik

Příspěvek od shmootik »

ke kobyle: sh-8 || dimartio tone zone || super distortion || emg 85 pro normální ladění, pro hodně podlaďovačky třeba SH-6 || emg 81 || některej blackout

ke krku nic 8)

to jsou dle mýho názoru nejlepší snímače ne tele, ale zrovna typický osazení to rozhodně neni :lol:
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na telátko bych doporučil nějaký singlík od DiMarzia :mrgreen: Ale protože si nepřišel s žádnými přesnějšími požadavky, tak to je jen to, co bych si tam hodil já, co by se líbilo tobě, těžko říct.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

mě by se líbilo něco z dílen Stephens designed... :)

http://www.sdpickups.com/icehouse.shtml
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Záleží na tom, jak velký Tele na tu kytaru bude hrát. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
loos

Příspěvek od loos »

Zdravim klucí (nebo i holky?) :wink:
Tohle téma je mrtvý jen krátce, i když od začátku, ale řikám si, že ho využiju smysluplně, doufám :idea:

Mám velké dilema ohledně snímačů na Telecastra :arrow: v mém Bladu jsou teď Fendery noiseless a je to strašnej materiál, kterej musí z domu :!: Ale co místo toho :?: Kandidáti jsou Fender Nocaster nebo Original vintage a Dimarzio Twang king (sady). Vše za podobnou cenu, ale jaký jsou rozdíly kvality a hlavně zvuku :?:
Uvítám vaše zkušenosti, názory i návrhy no a třeba i otázky.

Pro upřesnění hraju funk, jazz, blues, rock i roll takže nic náročnýho na zkreslení, ale důležitý kriterium je aby kobylkový snímač byl správně uřvaný a řezavý, žádná slečinka, ale ne HB velikosti singlu.

P.S. Můžete doporučovat i jednotlivý snímače, ne jen sady :)
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ani s jednou z těch sad určitě chybu neuděláš... U Dimarzia navíc mají teďko i nějaké "True Velvet".

Dimarzia se ale shání blbě a vyjdou tě asi na víc než ty snímače od Fendera.

Jinak je to naprosto o osobních preferencích...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

loos píše:Zdravim klucí (nebo i holky?) :wink:
Tohle téma je mrtvý jen krátce, i když od začátku, ale řikám si, že ho využiju smysluplně, doufám :idea:

Mám velké dilema ohledně snímačů na Telecastra :arrow: v mém Bladu jsou teď Fendery noiseless a je to strašnej materiál, kterej musí z domu :!: Ale co místo toho :?: Kandidáti jsou Fender Nocaster nebo Original vintage a Dimarzio Twang king (sady). Vše za podobnou cenu, ale jaký jsou rozdíly kvality a hlavně zvuku :?:
Uvítám vaše zkušenosti, názory i návrhy no a třeba i otázky.

Pro upřesnění hraju funk, jazz, blues, rock i roll takže nic náročnýho na zkreslení, ale důležitý kriterium je aby kobylkový snímač byl správně uřvaný a řezavý, žádná slečinka, ale ne HB velikosti singlu.

P.S. Můžete doporučovat i jednotlivý snímače, ne jen sady :)
mám Twang Kinga u krku a je to pro mně fakt parádní snímač, má to přesně ten zvuk, který si představím, když se řekne "krkový singl" :)

u kobylky jsem měl předím bezbrumové DiMarzio, byl to myslím Area Hot, měnil jsem za Chopper, protože jsem chtěl humbucker, ale občas mě napadne, že kdybych měl možnost, měním zpátky :) na ty DiMarzia si docela potrpím a myslím, že s nima neuděláš chybu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
loos

Příspěvek od loos »

tak dík kluci...asi pudu do twang king sady...Nějak se mi chce víc věřit Dimarziu :wink: True Velvety jsou zajímavý, ale hůř dostupný a míň vyzkoušený, navíc prej vycházej z Twang kingu akorát co jsem si všiml tak ten kobykovej je trošku slabší a středovější a to nepotřebuju :|
2 Axel: Nějak se bojim těch bezbrumovejch takže asi zůstanu u klasiky
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
loos

Příspěvek od loos »

tak jo ještě takový naťuknutí...co třeba něco od kamaráda Seymoura :?: Dělá něco co stojí za to v Teleti mít?
loos

Příspěvek od loos »

Tak po delší době se chci jen podělit o pocity z nových snímačů...
Šel jsem do poměrné jistoty všude vychvalovaných DiMarzio Twang king a musim říct, že je vychvaluju taky! :twisted: Přesně to co jsem chtěl! Tzn. Krásně řezavej a nekompromisní oldschool sound na kobyle, je to rock and roll a řeže to zadky :twisted: A pak krásně jemnej krkovej snímač..zní to prostě konečně jako Tele ze svejch začátků a naprosto to miluju :!: Kupodivu většina lidí si chválí hlavně krkovej snímač, ale já to cejtim přesně opačně...
V každym případě maximální spokojenost (obzvlášť v porovnání s Fender noiseless :roll: ) a docela by mě zajímalo jak moc se lišej ty nový True Velvety..jestli jsou ještě lepší tak klobouk dolů!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“