Projekt TORONADO
Re: Projekt TORONADO
Máš to moc hezké, ale nepřemýšlel jsi nad výměnou těch plechů? Hodil by se tam plast třeba v černé barvě.
no, právě, že čím více plastu tam bylo, tím více na mě ta kytara působila "laciněji - šmejdsky". Takhle vypadá více, nevím jak to popsat, zkrátka se mi líbí víc železo než plastspeed8 píše:Máš to moc hezké, ale nepřemýšlel jsi nad výměnou těch plechů? Hodil by se tam plast třeba v černé barvě.
A myslím si, že jistá taková surovost a jednoduchost k fenderu patří.
EDIT: Dříve jsme měl i plastové rámečky snímačů, ale nebylo to ono. Teď tam mám kovové, které jsou sice o trošku menší, takže je vidět menší mezírka mezi rámečkem a díru pro snímač, ale myslím si, že to celkově dojem o kytaře zvedlo, byť je tam vidět menší nedokonalost.
Naposledy upravil(a) Pikus dne 31.10.2010 11:49, celkem upraveno 1 x.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nehodil!Hodil by se tam plast třeba v černé barvě.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
nenapadlo tě nechat si ten plech galvanizovat? - předpokládám že to je Al??Pikus píše:no, právě, že čím více plastu tam bylo, tím více na mě ta kytara působila "laciněji - šmejdsky". Takhle vypadá více, nevím jak to popsat, zkrátka se mi líbí víc železo než plastspeed8 píše:Máš to moc hezké, ale nepřemýšlel jsi nad výměnou těch plechů? Hodil by se tam plast třeba v černé barvě.![]()
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Co to je za plech fakt netuším. Vyhrabal to jeden známej, a že prej to nezrezne. Je ale možný, že to je hliník. Musím se ho zeptat. A proč galvanizovat?MrB14ck píše:nenapadlo tě nechat si ten plech galvanizovat? - předpokládám že to je Al??Pikus píše:no, právě, že čím více plastu tam bylo, tím více na mě ta kytara působila "laciněji - šmejdsky". Takhle vypadá více, nevím jak to popsat, zkrátka se mi líbí víc železo než plastspeed8 píše:Máš to moc hezké, ale nepřemýšlel jsi nad výměnou těch plechů? Hodil by se tam plast třeba v černé barvě.![]()
No právě mě ta kytara přijde taková moc ''plechová'', ale je to tvoje. 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nenech si do toho kecat, mně se ty plechy také líbí. Jsi frajer!
Kdybych to byl býval uměl ,tak si něco takovýho postavím taky. Ale, že jsem na práci se dřevem lempl tak jen obdivně slintám. Krásná práce.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Díkyjastud píše:Kdybych to byl býval uměl ,tak si něco takovýho postavím taky. Ale, že jsem na práci se dřevem lempl tak jen obdivně slintám. Krásná práce.
Tak jsem se konečně dostal k nápravě lože krku...
Nejdříve jsem měl v plánu přefrézovat do šikma, ale nakonec jsem udělal z mahagonu špalíček, kterej má tvar lože a je trošku sešikmený (cca 0,5mm na 10cm délky). Jeho tloušťka je (v nejtulstším místě - tj. u paty krku) 3mm.
Zatím si to sedlo hezky. Bohužel doma nemám náhradní sadu strun, takže jsem to zatím zkoušel jenom se satrunou. Vypadá to, že teď už bude dohmat akorát, když si trošku pohraju s výškou kobylky a výztuhou krku.
Ještě bych se chtěl zeptat... zatím tam má ten špalíček jenom vloženej. Napadlo mě, že by se dal přilepit k tělu, ale nevím, jestli to je zrovna dobrej nápad, protože nevím, jakej to bude mít dopad na zvuk. Co si myslíte, bude to lepší nechat jenom položený (a přitáhnutý vrutama mezi tělem a krkem) nebo to mám přilepit?
Nejdříve jsem měl v plánu přefrézovat do šikma, ale nakonec jsem udělal z mahagonu špalíček, kterej má tvar lože a je trošku sešikmený (cca 0,5mm na 10cm délky). Jeho tloušťka je (v nejtulstším místě - tj. u paty krku) 3mm.
Zatím si to sedlo hezky. Bohužel doma nemám náhradní sadu strun, takže jsem to zatím zkoušel jenom se satrunou. Vypadá to, že teď už bude dohmat akorát, když si trošku pohraju s výškou kobylky a výztuhou krku.
Ještě bych se chtěl zeptat... zatím tam má ten špalíček jenom vloženej. Napadlo mě, že by se dal přilepit k tělu, ale nevím, jestli to je zrovna dobrej nápad, protože nevím, jakej to bude mít dopad na zvuk. Co si myslíte, bude to lepší nechat jenom položený (a přitáhnutý vrutama mezi tělem a krkem) nebo to mám přilepit?
- Dan Rohanský
Já bych ho přilepil, nelíbí se mi ta představa, že před prvním vrutem je ten špalík tam volně a může uhnout... Ale nedej na mě, nejsem přes tohle profík.
ne, já to asi popsal špatně... je tam v podstatě dřevo o tvaru lože krku... jsou v něm i díry pro ty vruty (jako v těle), takže nemá kam uhnout... bohužel to nemám jak vyfotit...Dan Rohanský píše:Já bych ho přilepil, nelíbí se mi ta představa, že před prvním vrutem je ten špalík tam volně a může uhnout... Ale nedej na mě, nejsem přes tohle profík.
- Dan Rohanský
Jo aha, takže neuhne, ale třeba to přidá sustain když bude napevno
Ale fakt moc netuším, jak moc to má vliv...