Rozdíl v dvojšlapkách

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
dysharm

Rozdíl v dvojšlapkách

Příspěvek od dysharm »

zdarec bicmeni a bicmenky,mám takový dotázek,chci se zeptat na dvojšlapky,a to na rozdíl,mezi pedálem takovéhoto typu http://www.drumcenter.cz/eshop/pedal-bd ... 65624.html a pedálem takovéhoto typu http://kytary.cz/tama-hp-900ftw/HN097774/ .Rozdíl myslím v tom,že šlapka je u té první celá(nezlomená)a u té duhé je klasická zlomená (v patě),tuším že mi řeknete,že je to o stylu hraní a o zvyku,já doposud hraju na ,,zlomený typ" ale chtěl bych názor člověka který má ozkoušené obě.Díky moc za odpovědi.Hudbě zdar!!! :D
Moleek

Re: Rozdíl v dvojšlapkách

Příspěvek od Moleek »

To sis vybral zrovna špatné představitele.. Ta Yamaha má sice patu ve stejném úhlu jako zbytek pedálu, ale taky se v tom bodě "láme"
Asi myslíš spíš něco takového ne?
Obrázek

Ale jakej je v tom rozdíl v praxi vážně netuším ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
dysharm

Příspěvek od dysharm »

jo přesně tak,trochu sem to spletl:)
podvlada

Příspěvek od podvlada »

Možná se na to líp hraje technikou heel-toe, pata-špička... Teda pokud jsem podstatu týhle techniky pochopil dobře :) A nebo to je prostě jenom pro dlouhonožce. Nebo šlo jenom o kchůl dyzajn :twisted:

Kdyby to někdo objasnil, taky bych byl rád :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Ono to je ale opravdu o stylu hry. :lol: Jsou dvě základní techniky hraní nohou na pedál. laicky řečeno S PATOU DOLE (jako by celým chodidlem, vše řeší kotník) a nebo S PATOU NAHOŘE (kde je kotník relativně v klidu, ale vče se řeší špičkou nohy). :idea:
pak jsou různé další kombinace a odnože toho všeho....... skluzy, odskoky, pata-špička,.... ale to je jiné téma.
K tomu provedení šlapky.... subjektivně podle mě, je vhodnější mít celý pedál pohyblivý! Ač je základ dobrého bubeníka zvládat obě techniky, tak pevný pedál s možností nastavení sklonu (vyšší modely pedálů to umožňují) je to nejlepší řešení.... tedy fakt podle mě. Jiní to můžou vidět jinak :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

podvlada píše:Možná se na to líp hraje technikou heel-toe, pata-špička... Teda pokud jsem podstatu týhle techniky pochopil dobře :) A nebo to je prostě jenom pro dlouhonožce. Nebo šlo jenom o kchůl dyzajn :twisted:

Kdyby to někdo objasnil, taky bych byl rád :)
Má to co dělat s technikou hry (viz moje psaní níže) a tedy i o fyzice ...... páka, velikost síly na ní... atd... :wink: :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
podvlada

Příspěvek od podvlada »

A jejej... oni mi už nacpali fyziku i do hry na bicí. No zkusim se s tim smířit :)

Jinak díky za objasnění, v tak širokých souvislostech jsem se vůbec nepohyboval...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

podvlada píše:A jejej... oni mi už nacpali fyziku i do hry na bicí. No zkusim se s tim smířit :)

Jinak díky za objasnění, v tak širokých souvislostech jsem se vůbec nepohyboval...

jasně, bloncka fušuje do fyziky.... :D ne,vážně, nějakou souvislost v tom samozřejmě najít lze, ale myslela jsem to trochu s nadsázkou, až takhle vědecky do bubnování nechodím :roll: :)

Jinak ...rádo se stalo :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“