The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem si udělal e - bow

Příspěvek od honzek68 »

aneb, WITH OR WITHOUT YOU :)
Zkusil jsem si udelat e - bow, neni to nic supr, ale ty 3000,- jsem ušetřil (porizovaci cena byla do 50 Kč z toho byla nejdražší 9v baterie :D ) Pro poslech:
http://www.youtube.com/watch?v=hpLtHE2fStw
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem si udělal e - bow

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:aneb, WITH OR WITHOUT YOU :)
Zkusil jsem si udelat e - bow, neni to nic supr, ale ty 3000,- jsem ušetřil (porizovaci cena byla do 50 Kč z toho byla nejdražší 9v baterie :D ) Pro poslech:
http://www.youtube.com/watch?v=hpLtHE2fStw

paráda paráda, z čeho se to dá sestavit? :D myslím, že to v pohodě dělá to co ebow ;) postavíš mi jeden? :DD
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od honzek68 »

No na youtubu mam odkaz, kde je schematko, ale jestli chces klidne ti ho rad postavim :D
panedge

Příspěvek od panedge »

Jééé to je super,to se ti povedlo,já ho chci taky postavit,samozřejmě práci ti zaplatím,kolik si řekneš!! :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:No na youtubu mam odkaz, kde je schematko, ale jestli chces klidne ti ho rad postavim :D
ja sem koukal no, ale pro mě je to totálně španělská vesnice :D Koukam Panedge uz to taky zjistil, to si sem nemel asi davat :D :D

Ne ted vážně, kdyby jsi měl někdy čas a chut, tak bych to fakt ocenil, a samozřejmě náželitě ohodnotil, opravdu :) já sem spíš "softwarovej" člověk než kutil :)

no a můžeš si s tím otevřít živnost :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Tak a přijímám objednávky :D
- ted bezesrandy :) udelat dalsi e-bow by snad nemel byt problem, ale este opakuji ze to neni zadny zazrak ja jsem se s tim musel jeste chvili ucit zachazet, je to hodne citlivy, ale nadruhou stranu jste videli ze se s tim WOWY zahrat da.
PS. este bych potreboval na PANAEDGE nejaky mail --> poslu fotky :!:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

honzek68 píše:Tak a přijímám objednávky :D
- ted bezesrandy :) udelat dalsi e-bow by snad nemel byt problem, ale este opakuji ze to neni zadny zazrak ja jsem se s tim musel jeste chvili ucit zachazet, je to hodne citlivy, ale nadruhou stranu jste videli ze se s tim WOWY zahrat da.
capek.janek na seznam.cz, taky mě to silně zajímá!!

a ještě technická - jsi schopný vytvořit ebow včetně obou módů?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Dark Axel píše:
honzek68 píše:Tak a přijímám objednávky :D
capek.janek na seznam.cz, taky mě to silně zajímá!!

a ještě technická - jsi schopný vytvořit ebow včetně obou módů?
No já jsem nikdy s originálním e bow nehrál, takže vůbec nevím jaké módy to mají být a co to umí :) .
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

je tam běžný mód a mód, u kterého tóny chytají vazbu o oktávu výše - jak tak slyším, tak tam nejspíše máš jen ten základní :)

fotky by mě každopádně zajímaly, ať to tu nesviníme OT, tak dále komunikace přes mail :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
panedge

Příspěvek od panedge »

To si Honzek upletl hezkej bič :mrgreen: No ale zase si může přivydělat že jo :P
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Harmonic mode = obrácená polarita budicí cívky. Nic víc. Stačí na to DPDT přepínač.
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

woro90-1 píše:Harmonic mode = obrácená polarita budicí cívky. Nic víc. Stačí na to DPDT přepínač.
Prosim o vysvetleni: proc DPDT prepinac? a este pokud obratim polaritu civky == zvysenim o oktavu?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ne přímo o oktávu, ale z budicí cívky se otočením polarity stává aktivní tlumicí cívka, ovšem tlumí jen to, co snímá snímací cívka o kus dál. Rozdíl jsou různé vyšší harmonické, které znějí dál po zatlumení základního tónu. Tak aspoň funguje Fernandes Sustainer.

DPDT přepínač na to, že na jeho střední packy přivedeš dráty k budicí cívce, a na každém konci připájíš přívody budicí cívky v jiné polaritě. Tím můžeš přepínat polaritu cívky a tím střídat "sustain mode" a "harmonic mode", jak se to jmenuje u sustaineru. Názvy pracovních režimů u E-bow neznám.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U e-bow je základní zvuk prostě základní zvuk a 4. generace e-bow přidává tzv. harmonic mode. Ale asi to nebude oficiální název, jen se tomu tak běžně říká.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

POZOR! Nepřehlédněte, kdo chce E-bow :)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
ais

Příspěvek od ais »

to:honzek68
Pokud tě ještě neomrzela výroba, uděláš mi taky jeden ??

to: all
Jsem rád že se tu probírá The Edge a potažmo U2, neb je to podle mého kapela, která je vyjímečná nejen svou produkcí, ale díky Bonovi a jeho činům se stala nesmrtelnou již za života. Jak jsem se dočetl, někomu nevoní jeho politické angažmá (já osobně mám politiku v prdeli :-)), ale co on dokázal skrze rock je impozantní.
Spojit svou pílí skrze Live8 celý svět a donutit hajzly tam nahoře si říct "aha, měly by jsme něco dělat", klaním se....

Co se týče muziky..., prostě kdo to nechápe, ať si pustí první alba, a zjistí jak aktuální jsou pořád ty písně dnes, hlavně z hlediska hudební nadčasovosti.Vždyť se to hraje jako hit pořád! A to vždy při vydání každého nového alba kritici píší " kam se poděli U2, jejich předešlé album bylo 100x lepší" atd. .
Je fakt že jsem jejich fanda, ale spojit lásku k muzice s mocí kterou mám nad možná miliardami fanoušků ve prospěch něčeho je dle mého soudu vrchol a důvod umění...HOW :-) :-)
A kdo byl na koncertu a zná atmosféru, kdy máte bijící obrovské srdce až v krku, ten bude souhlasit.
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
panedge

Příspěvek od panedge »

ais-vítáme dalšího fandu,zvlášť s takhle pěkným názorem :mrgreen: Máš pravdu,samozřejmě,že U2 už nenahrajou hudbu,která přepisukje dědiny,to dělali v 80 letech,dnes je obří úspěch,že si držej laťku tak hodně vysoko :wink: Politika je jasná-k Bonovi a k U2 patří od začátku kariéry.Já osobně mám taky rád první desky,Boy je jedna z mých nejlepších celkově.A hlavně miliju koncert z RedRocks-ta energie z toho úplně tryská!
ais

Příspěvek od ais »

Aaaa, díky za přivítání, čekal jsem, že tohle téma není pro U2 magory jako jsem já :-) nikdy zcela uzavřenoi..
Když mě napadlo dát do hledej U2, tak jsem byl moc potěšenej, že to tu už je.. Ale jen 15 stránek ?? To se asi změní, pokud tu je jěště někdo táák zarytej jak já.. :-)
Co mě mimo to co už tu bylo řečeno baví na U2 a jejich hudbě, jsou ty drby okolo..
Jako že třeba jak vznikla Sweetes Thing ? No Bono zapoměl na narozeniny manželky.., když to zjistil (dala mu to najevo :-) ) , cinknul Edgeovi, on přišel, Bono už byl hodinu zavřenej v kumbále a za pár minut si před ní klekl a za doprovodu Edgea zaspíval ji píseň pro ni...
Prostě frajer..
Nebo po volbě Obami mu zahráli na inauguraci.. Pak k němu Bono přišel, a údajně mu řekl.., " vítejte pane prezidente, doufám, že se budete moc snažit, abychom byli přátelé" :!: To je makáč.. :lol:
Nebo jak vystoupil na finančníků / pánů světa - sumitu v Praze .. Přišel prosit o oddlužení Afriky a řekl " promiňte, trochu se stydím, víte.., já jsem zvyklý, aby mě poslouchalo pár set tisíc lidí.. No prostě je utřel hned na začátku ..
No nic.., zpět k jejich tvorbě..
Jsou fakt dobrý..
ais

Příspěvek od ais »

to:panedge
jak koukám, jsme tak stejně starý a musím Ti říct.., já už Tě nějakej pátek sleduju, a musím říct, na tom youtoubu válíš..! Jen tak dál.. Jo a mimochodem kolik nocí jsi nespal, abys našel jeho zvuky ?? :-) :D
panedge

Příspěvek od panedge »

ais-jéé dík,no neřekl bych nespal,ale spíš to je hledání a hledání na netu a hlavně pomoc přátel,třeba kolega Pupack mě defacto naučil skoro všemu,já jsem jaksi línej na nastavování hejblátek,radši hraju,Pupack by zase furt kroutil kolečkama,než to nakroutí:-)Nejvíc jsme se dozvěděli od kluků většinou z USA,který hrajou v revivalech.Dá se říct,že teď jsme se docela příbližili tomu zvuku-bohužel on používá pár typickejch kousků,bez kterých se tomu jen přibližujem-hlavní článek je delay,Edge použává stareý Korgy SDD,nebo TC Electronic 2290-ten se dnes prodává na ebay za 2 tácy dolarů :mrgreen: Takže asi tak.Ale aby jsme si rozumněli,pro mě je to jen koníček,nikdy v revivalu hrát nebudu.ALe musím uznat,že U2 poslouchám od 1988 a lecos o nich vím a jejich hudbu mám zmáknutou 8)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“