Rytmická cvičení

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Rytmická cvičení

Příspěvek od Mjkl »

Pro nera: hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html už jsem se koukal a nenašel nic pro mě...

No mám problém s rytmem, jasné všichni řeknou metronom... snažím se cvičit... podle metronomu to celkem jde, ale když vymyslím něco rytmičtějšího, nebo chcetely a-rytmičtějšího tak jsem v prdeli...

Co hledám... :?:
Bubeník říkal, že jak se učit tak hledal ruzná videa na bicí kde se rytmy jely od jednodušších po složitější...

Takže to samé akorát pro kytaru...

Snažil jsem se googlit a vyjelo mi hodně věcí na akustiku, ale co bych tak spíš chtěl spíš věci třeba po jednom tonu na jednu strunu atd...

Nebo napadlo mě nemá někdo s kytaristů své výukové CD jak mike portroy na bicí? Třeba by se dalo něco najít i tam...

Díky :-)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Rytmická cvičení

Příspěvek od mtmccox »

Rytmická cvičení má Henych na webu :arrow: http://henych.com/lick.html
(Úplně první díl KLS)

Dá se to postupně zrychlovat, pokud ti to přijde jako "levou zadní"..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

ok díky, na tady toho jsem zapoměl...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Otázka je, jestli tomuhle pomůžou ona strojová výuková cvičení. Osobně bych spíš šel cestou, že bych poslouchal kapely, který hrajou rytmicky zajímavou hudbu (a teď jen záleží na tobě, jestli preferuješ free-jazz nebo technický death metal) a snažil se jejich hudbu oposlouchat. Ne z hlediska tónu, ale z hlediska rytmu. To si pak můžeš jen pravačkou vyťukat nebo to strouhat přes utlumené struny nebo dělat cokoli jiného.

Ono kolikrát cvičení z praxe pomůže víc. Ale je otázka, co bude vhodné zrovna pro tebe. Jde o to, jestli chceš cvičit rytmy z notových záznamů, z odposlouchání, nebo e jen zpřesňovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

spíš spřesnovat...

mám takový rytmus ale do tabu to asi nezapíšu správně

Kód: Vybrat vše

---- 3 - ------- 3 - ---
0000 1 0 0--0000 1 0 0--
akorat je to trochu rytmyčtěji zahrané a chci právě něco kde je prostě něco ne prostě klasicky tupě

000000
ale třeba něco takhle

0000-00-00-00-0---0000-00-00-00-0---
jestli se to dá takhle pochopit s mého rychlého uni tabu... prostě ted mi vletělo do xichtu zrovna poslouchám kill the king od megadeth rytmická cvičení na takové specifické rytmy... jestli něco je nebo odposlech?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já osobně bych ti radil oposlouchat ty rytmické patterny z těch skladeb, jen si je umět vytleskat nebo vyplácat do metronomu. To ti hodně pomůže. Jakmile rytmus cítíš, není problém ho převést do pohybu trsátkem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“