Matamp
Pravidla fóra
Matamp
Čau lidi, mám otázku ohledně matampu. Konkrétně model C7. Mám možnost ho vyměnit za moje jcm 800 2205. Teď k těm otázkám.
- Hrál na to někdo někdy? Čemu je to zvukově podobné, jak si to rozumí s krabicema nebo kytarama s HB?
- Stačí 7w? Udajně by tam měla jít osadit i kt88 čímž by se člověk dostal na 15w, což si myslím už by mělo stačit. Ale nezničím tím ten zvuk?
- Bude to po dokopnutí stačit i na ten starší metal ala maidni? Lépe řečeno, bude to mít podobnou úrověň gainu jako moje osmikilo s nakopávadlem když to vytavím? Mám tam gain zhruba na poloviňe a používám efekty co mám v podpisu. Hraju ve dvou kapelách, v jedné takový progresivnější rock s častým střídáním čistého zvuku a drivu, a v druhé ten starší rock a metal, žádná moderna.
- Půjde poťákem efektivně "vyčistit" zvuk tak, abych se dostal na čistý zvuk?
- S jaký si to může rozumět reprem? Mám doma jeden G12M harritage, G12H a 2 T75 někdy ze 70/80 let kterých bych se nerad zbavoval, jeden otevřený a jeden zavřený 2x12 a jednu polootevřenou 1x12.
- A hlavní otázka, má cenu to za osmikilo měnit?:)
Díky za odpověď.
- Hrál na to někdo někdy? Čemu je to zvukově podobné, jak si to rozumí s krabicema nebo kytarama s HB?
- Stačí 7w? Udajně by tam měla jít osadit i kt88 čímž by se člověk dostal na 15w, což si myslím už by mělo stačit. Ale nezničím tím ten zvuk?
- Bude to po dokopnutí stačit i na ten starší metal ala maidni? Lépe řečeno, bude to mít podobnou úrověň gainu jako moje osmikilo s nakopávadlem když to vytavím? Mám tam gain zhruba na poloviňe a používám efekty co mám v podpisu. Hraju ve dvou kapelách, v jedné takový progresivnější rock s častým střídáním čistého zvuku a drivu, a v druhé ten starší rock a metal, žádná moderna.
- Půjde poťákem efektivně "vyčistit" zvuk tak, abych se dostal na čistý zvuk?
- S jaký si to může rozumět reprem? Mám doma jeden G12M harritage, G12H a 2 T75 někdy ze 70/80 let kterých bych se nerad zbavoval, jeden otevřený a jeden zavřený 2x12 a jednu polootevřenou 1x12.
- A hlavní otázka, má cenu to za osmikilo měnit?:)
Díky za odpověď.
Naposledy upravil(a) Latam dne 1.11.2010 15:58, celkem upraveno 1 x.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Matamp
doufam ze nekdo je nekde zahlidl, vypadaji zajimave ty aparaty, rad bych taky vedel vic
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
No v tomhle ti asi nikdo moc neporadí, protože lidí, co mají u nás Maramp, asi napočítáš na prstech jedné ruky.
Já bych to určitě vyzkoušel, domluvil bych se s tím člověkem třeba na zapůjčení proti záloze v plný výši požadované ceny, zkusíš to s kapelou, když to nepůjde, tak to vrátíš... Naslepo bych do toho nešel, ono ani butique, šílená cena, hype kolem značky a nevím co všechno nemusí zaručit, že s tím bdueš spokojený, že ti to prostě sedne.
Já bych to určitě vyzkoušel, domluvil bych se s tím člověkem třeba na zapůjčení proti záloze v plný výši požadované ceny, zkusíš to s kapelou, když to nepůjde, tak to vrátíš... Naslepo bych do toho nešel, ono ani butique, šílená cena, hype kolem značky a nevím co všechno nemusí zaručit, že s tím bdueš spokojený, že ti to prostě sedne.
Matamp je niečo hodne podobné ako Orange. Takže s krabičkami by si to rozumieť malo. Ale s tým metalom neviem, neviem, toto je aparát skôr na klasický rock. Ak chceš hrať metal, radšej si nechaj ten Marshall.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Právěže nehraju jenom metal a i když ho hraju, rád tam používám spíš starší zvuk. Docela mě nadchlo, jak zní okouřený můj blackheart a když ho ještě nakopnu krabkou, je to super zvuk, jenom moc potichu. Nevíte, jaká může být bazarová cena toho metampu? Nikde na netu to nemůžu najít a nerad bych byl tratný kdybych se ho pak zbavoval.
No s těmi butique je to i někdy docela těžký, občas to člověku nesedne ani když to stojí nevím kolik......
Naposledy upravil(a) qwer dne 2.11.2010 7:47, celkem upraveno 1 x.
- citizen.one
Matamp je takovy fajnovejsi Orange (ted to zni mozna trochu blbe, kdyz dodam ze Orange si nechavam a Matamp prodavam
)
ale u me je to spis o tom, ze k Matampu se blbe schani 2x12 horizontal box, ktery bych k tomu tak akorat videl, ted je u me tisen, takze to nepripada v uvahu.
Jinak k ty C7 - nikdy jsem ji ani nevidel, natoz slysel. Kdyz budu vychazet z toho svyho 1224MkI, tak mam pro Tebe hned nekolik ne prilis pozitivnich zprav. Tech 7W a i 15W je dost malo. To co mam ja, je ted diky 6V6 nahozeny na 28W a kdybych mel velky touhy nebo prostredky si to nechat, urcite bych tam nacpal aspon jednu EL34, myslim ze tomu trochu chybi tlak, to je ale opravdu spis vina toho, ze spousta repraku hraje opravdu dobre az trochu narvane.
Proste ty 2x12 to nijak moc nezatizi, takze na to zpravidla hraju namax.
K cene se nic moc namitat neda, je to docela vyhledavana znacka, akorat tady ji opravdu temer nikdo nema. Coz je docela skoda, protoze to zni opravdu luxusne.
S krabickama si to nerozumi tak dobre jako Orange OR80. Je to dany tim, ze Matamp ma svuj boutique charakter (nemusim doufam popisovat typickej boutique zvuk) a tim padem jakoby vic moduluje ty krabice. Orange je oproti tomu bez prikrasleni - rockova masina, zadny cinkani...
Svyho casu jsem mel 2205tku taky a mam pocit, ze vymenit to za cokoli slusnyho byla vicemene vyhra, ode me to vzal nejakej chlapik co na to hral sabbath a neznelo to spatne, ono to teda neznelo spatne ani me, ale nemel jsem z toho dobrej pocit.
Ted uvazuju ze tech 15w by pri nakopnuti melo stacit, zas takovej problem to asi nebude.
Rozumi si to s kterejmakoli kytarama, ale pocitej, ze ta kytara musi byt opravdu dobra, jinak vyleze vsecko.
Na rock je to ok, s krabicema i progrese, ale budes muset hledat krabice. Soude 1224 to nebude mit tolik zkresleni jako JCM800, a to ani zdaleka. Kazdopadne s krabici no problem.
Tak jsem to trochu pohanil, ale musim taky dodat, ze odmenou ti bude super neoposlouchany zvuk, ktery pri naberu do mikrofonu zni opravdu velmi luxusne, nazivo samozrejme taky, ale casto prave naber byva problem.
Jinac si to dobre rozumi s G12T30 nebo G12M.
a na zaver utok na qwera
MatAmp je rozhodne plnohodnotny boutique, kdyz to otevres, tak je to na prvni pohled videt, precizni zpracovani, vychytavky ktery opravdu vyuzijes a jak se na dobry zesilovac slusni, ne tisic korekci, ale jeden poradny zvuk!
Chtel bych videt ten tvuj aparat co to tak zvladl, je dost otazka s cim jsi to srovnaval, na jakou kytaru, na jakej styl, ale verim, ze kdyz jsi na neco zvyklej, ze ti to hraje lip nez neco co mas poprvy v ruce.
ale u me je to spis o tom, ze k Matampu se blbe schani 2x12 horizontal box, ktery bych k tomu tak akorat videl, ted je u me tisen, takze to nepripada v uvahu.
Jinak k ty C7 - nikdy jsem ji ani nevidel, natoz slysel. Kdyz budu vychazet z toho svyho 1224MkI, tak mam pro Tebe hned nekolik ne prilis pozitivnich zprav. Tech 7W a i 15W je dost malo. To co mam ja, je ted diky 6V6 nahozeny na 28W a kdybych mel velky touhy nebo prostredky si to nechat, urcite bych tam nacpal aspon jednu EL34, myslim ze tomu trochu chybi tlak, to je ale opravdu spis vina toho, ze spousta repraku hraje opravdu dobre az trochu narvane.
Proste ty 2x12 to nijak moc nezatizi, takze na to zpravidla hraju namax.
K cene se nic moc namitat neda, je to docela vyhledavana znacka, akorat tady ji opravdu temer nikdo nema. Coz je docela skoda, protoze to zni opravdu luxusne.
S krabickama si to nerozumi tak dobre jako Orange OR80. Je to dany tim, ze Matamp ma svuj boutique charakter (nemusim doufam popisovat typickej boutique zvuk) a tim padem jakoby vic moduluje ty krabice. Orange je oproti tomu bez prikrasleni - rockova masina, zadny cinkani...
Svyho casu jsem mel 2205tku taky a mam pocit, ze vymenit to za cokoli slusnyho byla vicemene vyhra, ode me to vzal nejakej chlapik co na to hral sabbath a neznelo to spatne, ono to teda neznelo spatne ani me, ale nemel jsem z toho dobrej pocit.
Ted uvazuju ze tech 15w by pri nakopnuti melo stacit, zas takovej problem to asi nebude.
Rozumi si to s kterejmakoli kytarama, ale pocitej, ze ta kytara musi byt opravdu dobra, jinak vyleze vsecko.
Na rock je to ok, s krabicema i progrese, ale budes muset hledat krabice. Soude 1224 to nebude mit tolik zkresleni jako JCM800, a to ani zdaleka. Kazdopadne s krabici no problem.
Tak jsem to trochu pohanil, ale musim taky dodat, ze odmenou ti bude super neoposlouchany zvuk, ktery pri naberu do mikrofonu zni opravdu velmi luxusne, nazivo samozrejme taky, ale casto prave naber byva problem.
Jinac si to dobre rozumi s G12T30 nebo G12M.
a na zaver utok na qwera
MatAmp je rozhodne plnohodnotny boutique, kdyz to otevres, tak je to na prvni pohled videt, precizni zpracovani, vychytavky ktery opravdu vyuzijes a jak se na dobry zesilovac slusni, ne tisic korekci, ale jeden poradny zvuk!
Chtel bych videt ten tvuj aparat co to tak zvladl, je dost otazka s cim jsi to srovnaval, na jakou kytaru, na jakej styl, ale verim, ze kdyz jsi na neco zvyklej, ze ti to hraje lip nez neco co mas poprvy v ruce.
No ted trochu strizlivejsi odpoved. Matamp je urcite dobry, o tom zadna. Jen bych proste asi uz nikdy nesel do neceho na zaklade nejakeho hype. Ne vsechno sedne vsem.
Naposledy upravil(a) qwer dne 2.11.2010 7:58, celkem upraveno 1 x.
- citizen.one
to byl teda slabej utok 
jasne ze je to o potrebach hrace, ted treba hraju na stary Gem kombo, co ma tranzistorovej predzesilovac a lampovej konec, hraje to priserne, ale me se to docela libi (jsem teda sam
).
Ono je to ve finale skoro jedno, hlavne na nejaky domaci hrani, chapu samozrejme lidi jako jsem i ja sam, kteri to proste museji mit, i kdyby na chleba nebylo a stejne to plne nevyuzijou
jasne ze je to o potrebach hrace, ted treba hraju na stary Gem kombo, co ma tranzistorovej predzesilovac a lampovej konec, hraje to priserne, ale me se to docela libi (jsem teda sam
Ono je to ve finale skoro jedno, hlavne na nejaky domaci hrani, chapu samozrejme lidi jako jsem i ja sam, kteri to proste museji mit, i kdyby na chleba nebylo a stejne to plne nevyuzijou
Dík moc za reakce, asi ho zkusím přemluvit aby dojel a já to vyzkoušel. Nabízí mi k tomu ještě brzdu od webera a fůru lamp, s kterýma bych pak mohl laborovat. Ideálně tahat doma s 6v6 a na zkušebně s kt88
S tím marshallem su vpodstě spokojený, jenom hrozně rád hledám nové zvuky a tyhle nonmaster ampy mě po tom, co jsem zkoušel 2061 s maxonem, nebo i toho mojeho blackhearta, dost zajímají.
No taky jsem ten případ ...citizen.one píše: Ono je to ve finale skoro jedno, hlavne na nejaky domaci hrani, chapu samozrejme lidi jako jsem i ja sam, kteri to proste museji mit, i kdyby na chleba nebylo a stejne to plne nevyuzijou
- citizen.one
no moc netusim na co je tam brzdaLatam píše:Dík moc za reakce, asi ho zkusím přemluvit aby dojel a já to vyzkoušel. Nabízí mi k tomu ještě brzdu od webera a fůru lamp, s kterýma bych pak mohl laborovat. Ideálně tahat doma s 6v6 a na zkušebně s kt88S tím marshallem su vpodstě spokojený, jenom hrozně rád hledám nové zvuky a tyhle nonmaster ampy mě po tom, co jsem zkoušel 2061 s maxonem, nebo i toho mojeho blackhearta, dost zajímají.
je fakt, ze tyhle aparaty maji aspon pro me vyhodu krasny reakce na hru, coz jsem zatim u zadnyho vicekanalu nebo masteru neslysel...nevidel
tak zrovna C7 znam, pokud se nemylim tak ji prodava kamarad (protoze tu zadna jina neni) a je v klidu.
je to super aparat, pro me asi nejlepsi nejlepsi class A apec co jsem zkousel. ackoliv se vpodstate veskery zvuk vytvari koncem jde na tom naladit prekvapive pestra skala zakladnich zvuku, tech 7W je tak na hranici do rockovy kapely kde nejsou vsichni hluchy. na mensi sceny uplne v klidu. zpracovani a vsechno okolo je TOP. osobne mi to prijde lepsi nez treba 2061 od marshallu - zajimavejsi a univerzalnejsi.
. kdybych momentalne nemusel investovat do veci mimo muziky tak si ho od nej sam koupim
super repra k tomu jsou H30 nebo greenbacky, ale ani s V30 to imho nebude znit blbe.
je to super aparat, pro me asi nejlepsi nejlepsi class A apec co jsem zkousel. ackoliv se vpodstate veskery zvuk vytvari koncem jde na tom naladit prekvapive pestra skala zakladnich zvuku, tech 7W je tak na hranici do rockovy kapely kde nejsou vsichni hluchy. na mensi sceny uplne v klidu. zpracovani a vsechno okolo je TOP. osobne mi to prijde lepsi nez treba 2061 od marshallu - zajimavejsi a univerzalnejsi.
. kdybych momentalne nemusel investovat do veci mimo muziky tak si ho od nej sam koupim
tak treba tohle imho neplati. prave ze s krabkama hraje super - jak s TS variacema tak s fuzzama, co si pamatuju tak jedina krabicka ktera na nej hrala vylozene blbe se vsema kytarama byl nejakej boss od 3 nebo neco takovyho.citizen.one píše:krabickama si to nerozumi tak dobre jako Orange OR80.
super repra k tomu jsou H30 nebo greenbacky, ale ani s V30 to imho nebude znit blbe.
- citizen.one
no ja taky nepisu ze si to nerozumi, ale ze OR80 je v tomhle smeru na tom lip...
JCM800 bych za Matampa nedal. Asi sem buran: poměr cena/výsledek mě nepřesvědčil. Slyšel sem ten signature a ještě jeden: C7 ne.
Kinx píše:...
. kdybych momentalne nemusel investovat do veci mimo muziky tak si ho od nej sam koupim![]()
I´m wheels... movin´wheels
<OT>
jo, to je muj inzerat
ale neshanim to pro sebe
vsak jsme si o tom pred nejakym casem psali, mam kamose ktery to lp stale shani tak se mu po necem prubezne koukam...
bohuzel moje vlastni investice ted smerujou do nehudebnich vod (auto, pc...), ale kdybych si kupoval LP tak samozrejme jedine cerny nebo goldtopa
a o tom cernym z aleximu nic nevim
</OT>
bohuzel moje vlastni investice ted smerujou do nehudebnich vod (auto, pc...), ale kdybych si kupoval LP tak samozrejme jedine cerny nebo goldtopa
a o tom cernym z aleximu nic nevim
</OT>
- citizen.one
jenze 2205 ani 2210 rozhodne nejsou jako ,,plnohodnotna'' JCM800 - tedy 2204 nebo 2203...dalabo píše:JCM800 bych za Matampa nedal. Asi sem buran: poměr cena/výsledek mě nepřesvědčil. Slyšel sem ten signature a ještě jeden: C7 ne.
a i kdyby byly, myslim ze by porad ten matamp hral zajimavejs, byt jcm800 je nezpochybnitelnej standart...
Kinx: jasně, pamatuju se, myslel jsem jestli ses taky pro něj nerozhod..
/.. a už mlčím, protože Matamp jsem viděl jen na obrázku ..
/
/.. a už mlčím, protože Matamp jsem viděl jen na obrázku ..
I´m wheels... movin´wheels
Aha no 2205 to sem přehlídnul. Ale stejně 50W klasika proti takovému čajíku: leda by mně fakt zvukově nadchnul.